Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De 10 beste tips om je ex terug te winnen

Je verlangen om je ex terug te winnen is nog steeds heel groot. Sterker nog, je verlangen stijgt met de dag. Je gaat op zoek naar de beste tips om je ex terug te krijgen, om het verlangen bij je ex weer aan te wakkeren, en dan opeens stuit je op een artikel Liefdesverdriet.nl : het grootste Nederlandstalige blog over het verwerken van je liefdesverdriet of het terugwinnen van je ex.

Vandaag geven we je weer een aantal goede tips om het vlammetje in zijn of haar hart weer aan te wakkeren.
Om de kansen te vergroten dat deze tips ook écht voor je gaan werken hebben we wel een verzoek aan je: STAP 1: bekijk eerst deze video:

STAP 2 : lees deze tips :

1. Alle redenen waarom je ex het heeft uitgemaakt kent en begrijpt

Als men de oude relatie weer wenst te herstellen, moeten we eerst beginnen bij de redenen die geleid hebben tot de breuk. Voordat je ook maar iets onderneemt, moet je eerst bij jezelf te rade gaan, of je wel heel zeker bent dat je je ex terug wilt winnen. Denk je dat die fouten vergeven kunnen worden, dat je ex in staat zal zijn je te vergeven en weet je heel zeker dat dit alles je relatie waard is? Schrijf al deze punten eens op, want dat zal je helpen om beter inzicht te krijgen in de situatie en kun je beter bij jezelf ontdekken of je gevoelens niet gekleurd zijn door melancholie of heimwee naar iets wat niet meer bestaat (en dat is maar goed ook, want je relatie is niet zomaar tot een einde gekomen!)

2. Neem een besluit

Om terug te komen bij je ex, moet je ook besluitvaardig zijn. als je zeker weet dat je relatie het waard is om terug te winnen, vraag jezelf dan ook af of je ex het waard is om nog een kans te krijgen. het gaat er niet alleen om dat jij een nieuwe kans krijgt, maar óók om de vraag of je ex het allemaal wel waard is. Jullie moeten beiden heel duidelijk voor ogen hebben dat de gemaakte fouten best nog wel eens terug kunnen komen. De vraag is dan: in hoeverre hebben jullie geleerd met dergelijke situaties waarin je fouten maakt om te gaan? In hoeverre heeft de relatiebreuk jullie gesterkt om met obstakels om te gaan. Is dat je allemaal duidelijk, neem dan een besluit en ga er dan ook voor. Dat besluit kan ook zijn dat je je opeens realiseert toch niet meer bij je ex terug te willen.

Vervolgens...

3. Wees niet bang

Nadat je goed je beslissing hebt overwogen, wordt het tijd om in actie te komen. Als je je ex echt graag terug wilt, dan zul je alles op alles moeten zetten om hem of haar weer aan je zijde te hebben. Je moet dan ook niet bang zijn dat je weer gekwetst kunt raken, want dat risico calculeerde je al in toen je je besluit nam. Maar wie niets riskeert, wint niets, dus je zult je strijdvaardig moeten opstellen, met alle consequenties vandien.

4. Zorg dat je wat mysterieus bent

Een hele efficiënte techniek die je zou kunnen toepassen is om eerst wat afstand te nemen van je ex, zodat jullie beiden goed over de situatie kunnen nadenken. Stop dus met hem of haar te bellen en stalk vooral niet. Het allerergste is als je je ex gaat smeken om bij je terug te komen. Je ex zal veel meer open staan om weer met je in gesprek te gaan, als je in staat bent geweest geruime tijd afstand te nemen.

5. Je mindset tijdens de radiostilte

Het feit dat je niet meer zo snel contact kunt maken met je ex tijdens de periode van radiostilte, heeft invloed op je mindset. En je weet inmiddels hoe belangrijk het is dat je mindset positief blijft. Het is heel belangrijk dat je mentaal tegen deze radiostilte kunt, en er juist ook positief gebruik van maakt. Hoe? Wel, door goed voor jezelf te zorgen. Zo zou je bijvoorbeeld een lijstje kunnen maken van dingen die je al een hele lange tijd niet meer hebt gedaan. Wat dacht je van een cursus piano, gitaarspelen of chinees leren? Hoe meer je zorgt voor afleiding, des te beter je je voorbereidt op het eerste contact met je ex.

De eerste ontmoeting na de breuk is altijd spannend. Daarom wijden we hier onze laatste 5 tips aan.

6. Het eerste contact

Zorg dat je van te voren goed bent voorbereid en dat je mindset in orde is. Het moment van het eerste contact is cruciaal voor het verdere verloop. Het kan zijn dat dit moment bepalend is of je je ex al dan niet nog terug zal zien in de toekomst. Dat kan best beangstigend zijn, maar je zult je hier op moeten voorbereiden en alle risico's de revu hebben laten passeren. Als je nog steeds bang bent voor dit moment, dan ben je nog niet klaar voor het eerste contact. Stel dit dan nog even uit.

7. Je gevoelens tonen

Ben je klaar voor het eerste contact, en ga je naar je ontmoeting toe, zorg er dan in de eerste minuten van het gesprek voor dat je je ex aan het woord laat. Wees ook eerlijk met jezelf en zeg geen dingen tegen je ex waar je achteraf spijt van zult hebben. Hoe authentieker je overkomt, des te groter je kansen zijn dat je ex tot inkeer komt.

8. Geef je ex de tijd

Laat je ex merken dat je geen antwoorden verwacht als hij of zij zich ongemakkelijk voelt. Stel dan ook geen intimiderende vragen. Wees tactisch! Zeg ook tegen je ex dat hij of zij je geen antwoord schuldig is en dat het goed is zoals het is. Heeft je ex meer tijd nodig, geef die tijd dan ook!

9. Zorg dat je charismatisch overkomt.

Natuurlijk zorg je ervoor dat je er tiptop uitziet bij de eerste ontmoeting. En waarom zou je niet totaal veranderen van look? Verras je ex eens aangenaam, gebruik humor en neem complimentjes dankbaar aan. Als je een man bent gedraag je dan als een echte gentleman, zorg dan dat je de deur voor haar open doet, dat je haar eerst laat zitten, of de keuze laat maken voor een zitplaats als jullie bijv. naar het restaurant gaan. Verras haar met een kaartje voor de bioscoop na jullie etentje. Ben je een vrouw, gooi dan al je vouwelijke charmes in de strijd!

Tot slot:

10. Laat je trots zien!

Een persoon die succesvol is in zijn of haar leven mag ook trots zijn op wat hij of zij heeft bereikt.Laat ook zien dat je je door niemand uit de weg laat slaan om je doel te bereiken. Je verhoogt daarmee aanzienlijk je aantrekkingskracht. Maak je ex ook duidelijk dat je niet met alle winden mee waait en dat je hele duidelijke plannen hebt met je leven.

STAP 3: Indien je je nog niet hebt ingeschreven voor de gratis videotraining, vergeet dan niet deze op te vragen door hier te klikken

Hopelijk zullen deze tips je al een zetje in de goede richting geven. Voor meer tips kun je ook terecht in onze special "hoe krijg ik mijn ex terug" . Laat hieronder gerust je commentaar achter als je zelf ook nog andere tips hebt!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle,

  Op 1 april heb ik na de 30 dagen geen contact met hem gesproken.
  We werken bij elkaar in het zelfde bedrijf en ik heb wel het een en ander gehoord over wat hij blijkbaar over de breuk vertelt heeft binnen het bedrijf. We hebben op zich een redelijk lang gesprek gehad en het verbaasde me eigenlijk dat hij reageerde. Nu heb ik hem gevraagd of we een keer wat konden afspreken. Gewoon als vrienden. Hij zei hierop dat hij het niet wist. Ik reageerde erop okee, denk er anders maar even over na. Nu zijn we een paar dagen verder en heb nog niks van hem gehoord.
  Ik weet dat het heel snel is en dat ik geduld moet hebben maar ik heb heel erg het idee dat ik hem moet helpen om over die ”angst” heen te komen omdat ik bijna zeker weet dat hij mij ook mist en wilt zien.
  Wat moet ik doen?

  M.v.g.
  Saartje

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG