10 Tips tegen Liefdesverdriet

Welke tips tegen liefdesverdriet werken nu het best? Je wil natuurlijk zo snel mogelijk van je pijn en ellende af. Daarom geven we je hier 10 tips tegen liefdesverdriet en ook nog wat tips wat je moet doen als je je ex weer ontmoet. Deze tips kunnen je dus helpen bij het verwerken van je liefdesverdriet en ervoor zorgen dat je je weer beter gaat voelen en lekkerder in je vel zit, maar ook om te voorkomen dat je de situatie met je ex erger maakt dan nodig is.

1. Huil uit!

Je voelt je rot en kunt alleen maar huilen. Dat geeft helemaal niets, want door te huilen begin je met het verwerken van je liefdesverdriet. Of je nu alleen huilt of uithuilt bij vrienden, familie of andere mensen die je vertrouwt; huilen is goed!

2. Praat over je liefdesverdriet

Zelf over je liefdesverdriet blijven peinzen is niet verstandig. Wanneer je met anderen over je liefdesverdriet praat kunnen zij je wellicht een hele andere kant van de situatie laten zien.

3. Zorg goed voor jezelf

Probeer gezond te eten en neem elke dag een douche. Het is prima als je een paar dagen in bed wilt blijven liggen en niemand wilt zien, maar realiseer je wel dat je je liefdesverdriet hier niet mee oplost. Wanneer je goed voor jezelf zorgt en je lichaam in goede conditie houdt, is het ook gemakkelijker om je gevoelens op een rijtje te krijgen.

4. Doe leuke dingen

Hoewel je er misschien helemaal geen zin in hebt, is het wel verstandig om leuke dingen te blijven doen. Ga uit met je vrienden, naar een pretpark of naar de bioscoop, of verzet je zinnen door iets creatiefs te doen. Ga de natuur in om mooie foto’s te maken of begin eens aan die hobby waar je al een tijd lang over nadenkt maar nooit eerder tijd voor hebt gehad! Als je met andere dingen bezig bent zul je je liefdesverdriet sneller vergeten.

5. Verwen jezelf

Wees lief voor jezelf. Koop die film of game die je al een tijd lang wilt hebben, eet de dingen die jij het lekkerst vindt en doe wat jij leuk vindt. Je hebt iets rots meegemaakt, dus je mag jezelf best eens verwennen om je goede humeur terug te krijgen!

Bekijk ook nog deze video!

Klik voor het Ebook Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen

6. Stel de confrontatie met je ex nog even uit

Misschien voel je jezelf alweer wat beter en denk je dat je het aankunt, maar het is misschien verstandiger om de confrontatie met je ex nog even uit te stellen. Wanneer je je ex ziet komen alle herinneringen misschien weer naar boven en daarmee ook al het verdriet waar je je de afgelopen tijd doorheen hebt geslagen. Het is misschien onmogelijk om je ex altijd te ontlopen, maar probeer het eerste weerzien of afspraak uit te stellen.

7. Ga sporten

Naast dat het lekker is om al je frustratie weg te sporten, zorgt sporten ook voor activatie van bepaalde stoffen in je hersenen, waardoor je je beter gaat voelen.

8. Betrek het niet op jezelf

Probeer de relatiebreuk niet te erg op jezelf te betrekken. Het is niet jouw schuld dat jullie relatie voorbij is. Jullie passen niet bij elkaar en dat is ontzettend jammer, maar betekent niet dat er iets mis is met jou!

9. Geef jezelf de tijd

Je liefdesverdriet verwerken is niet iets wat je even snel kunt doen. Geef jezelf de tijd om verdrietig te zijn. Niemand kan voor jou bepalen hoe lang je verdrietig mag zijn en wanneer je weer verder moet. Probeer wel om niet te lang in je liefdesverdriet te blijven hangen.

10. Zoek hulp

Deze 10 tips tegen liefdesverdriet zijn een goed begin om je liefdesverdriet te verwerken, maar wanneer deze tips niet helpen en je het gevoel hebt dat je niet alleen van je liefdesverdriet afkomt, is het verstandig om hulp te zoeken.

Er zijn uiteraard nog meer tips om goed met je liefdesverdriet om te kunnen gaan. Hier nog een aantal adviezen wat je zeker moet voorkomen als je contact hebt met je ex

Belangrijke tips! Heb je contact met je ex, pas hier dan voor op!

  • Spuw niet overal je gal;
  • Dingen zeggen wat je later spijt;
  • Je ex ‘wegduwen’ door bepaalde, kwetsende dingen te zeggen;
  • Proberen om je ex jaloers te krijgen;
  • Stalken;
  • Oude koeien uit de sloot halen;
  • Je gelijk willen halen, waar twee vechten hebben twee schuld.

Deze tips tegen liefdesverdriet kunnen je helpen, om alles voor jezelf helder op een rijtje te krijgen. Het is geen schande om last te hebben van liefdesverdriet, maar het moet niet je toekomst blijven bepalen, ook voor jou is er een mooie toekomst! Je kunt ook nog meer lezen over de fasen van liefdesverdriet in dit artikel

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG