Bedrogen Worden – Hoe Ermee Omgaan

Je hebt een fijne relatie en ondanks af en toe een ruzie, denk je dat alles verder in orde is tussen jullie. Totdat je op een dat ontdekt dat je partner een ander heeft. Hoe ga je om met bedrogen worden?

Bedrogen worden: kun je ermee omgaan?

Hoe kun je ermee omgaan als je ontdekt dat je bedrogen bent? Kun je er wel mee omgaan? Als je ontdekt dat je bedrogen bent, zul je in eerste instantie vooral boos zijn. Daarnaast voel je je natuurlijk ook gekwetst. Vooral dit laatste overheerst vaak als de eerste boosheid gezakt is. Jullie relatie was blijkbaar niet zo goed als je dacht.

En je partner blijkt ook niet zo eerlijk te zijn als je dacht. Dat doet pijn. Je partner deelde dingen met een ander waarvan je dacht dat hij die alleen met jou deelde. Je eerste reactie zal waarschijnlijk zijn dat je je partner nooit weer wilt zien. Je gooit al je boosheid eruit of je vertrekt in ijzige stilte. Daarna is het over en uit. Je fantaseert over wraak en een partner die je smeekt terug te komen.

Hoewel je er in eerste instantie misschien niet aan moet denken, is het toch een goed idee om er nog eens in alle rust met je (ex)partner over te praten. Vaak heb je, als de eerste boosheid gezakt is, nog heel wat vragen waarop je een antwoord wilt. Hierover praten met je ex zal je zeker helpen om te gaan met het feit dat je bedrogen bent.

Manieren waarop je kunt omgaan met bedrogen worden

Er zijn duizenden manieren te bedenken waarop je kunt reageren als je bedrogen bent. Maar in feite zijn er eigenlijk maar twee manieren om goed om te gaan met bedrogen worden. Jullie besluiten samen op een constructieve manier door te gaan met jullie relatie, of jullie besluiten samen dat er geen redden meer aan is. Door samen te praten over het gebeurde, komen jij en je partner erachter wat dit betekent voor jullie relatie.

Is dit het definitieve eind van jullie relatie of kunnen jullie toch nog samen verder? Is alle vertrouwen weg en valt dit echt niet meer te herstellen, dan is dit inderdaad het einde van jullie relatie. Maar dat hoeft niet. Jullie kunnen ook werken aan jullie relatie. Er zijn vast dingen die jullie allebei anders kunnen en willen doen. Opnieuw vertrouwen opbouwen zal zijn tijd nodig hebben.

Maar als jullie samen verder willen, dan kunnen jullie langzaam opnieuw beginnen. Als jullie alles uitgepraat hebben, mag de ontrouw van je partner niet steeds weer tot nieuwe verwijten leiden. Zorg er in plaats daarvan voor dat jullie samen weer leuke dingen gaan doen.

Ontdek weer wat er zo leuk was aan elkaar en leer elkaar opnieuw kennen. Door je te concentreren op de leuke en goede dingen in de relatie, zullen jullie langzaam weer naar elkaar toegroeien. Zo hoeft bedrogen worden niet het einde van je relatie te betekenen.

Bedrogen Worden - Hoe Ermee Omgaan by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties