6

Een brief schrijven aan je ex: hoe kun je dat het beste doen?

Een brief schrijven aan je ex is een prima idee. Het einde van een relatie is namelijk één van de meest pijnlijke momenten in het leven van ieder mens. Zeker als de band met je ex sterk was en de gevoelens duidelijk waren voor elkaar. Je gedachten en emoties op papier schrijven is altijd goed. Het is ook aan te raden dat te doen nog voordat je overweegt een brief te schrijven aan je ex.

De dagen lijken opeens langer, je wereld is opeens grijs en grauw. Je denkt ‘deze hel moet niet langer duren anders ga ik kapot aan liefdesverdriet’ . Het is belangrijk dat je je verdriet om je ex zo snel mogelijk overwint en dat je juist niet in een hoekje gaat zitten kniezen of je verdriet zit uit te huilen op de bank. Zeker als je je ex terug wilt. Maar één ding is wel duidelijk: je wilt je oude relatie toch zeker niet terug zoals die was? Je weet dat je toekomst mooier kan zijn met je ex, dus is het zaak dat je alles aanpakt en dat je jezelf onder handen neemt zodat je weer aantrekkelijk wordt voor je ex, en je het contact met je ex kunt herstellen. Een handgeschreven brief aan je ex kan zeer zeker effectief zijn, maar er is een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Allereerst is het belangrijk te weten dat je nooit je ex te vroeg een brief moet schrijven. Waarom? Omdat je anders ongeloofwaardig overkomt. Je brief moet een goede plek hebben in de totale strategie voor het uiteindelijk terugwinnen van je ex. Je zult je brief zo goed moeten opstellen dat je ex er door wordt geraakt. In dit artikel gaan we proberen je hiermee te helpen.

Wat houdt de verzoening met je ex precies in?

De verzoening met je ex gaat veel verder dan alleen het verleiden van je ex. Je zult in staat moeten zijn om over gevoelige onderwerpen te praten, zonder emotioneel te worden, zodat de band hechter kan worden. Daarom is een brief schrijven aan je ex de juiste handeling waarmee je weer een ingang kunt krijgen om van daaruit de banden sterker te smeden. Er is dus een aantal punten die je zult moeten respecteren bij het schrijven van een brief. Die punten zijn belangrijk en gaan je helpen om weer dichter bij je ex te komen.

De brief die je aan je ex gaat sturen moet natuurlijk geen opsomming zijn van verwijten, of problemen die jullie hadden tijdens de relatie. Het gaat er ook niet om dat je je ex een excuusbrief schrijft. Het is niet de bedoeling dat je zielig overkomt, en dat je bij voorbeeld zinnen schrijft als “Ik hou van je, kom bij me terug’.

Je zult moeten proberen om je ex in te laten zien hoe je nu (en wellicht vanuit een geheel andere invalshoek) tegen de situatie aankijkt . Ga je ex in je brief dus niet smeken om terug te komen, anders toon je dat je emotioneel afhankelijk bent van je ex. Zodra je ex doorheeft dat je probeert medelijden bij hem of haar op te wekken dan geef je je ex een leidende rol en stel je jezelf veel te zwak op. Het is juist heel belangrijk dat je niet reactief bent maar actief, geen slachtoffer maar iemand die zijn of haar verantwoordelijkheid weet en durft te nemen.

Wat is in dit geval de beste brief die je aan je ex kunt schrijven?

Het antwoord op de vraag is vrij complex maar in mijn programma besteed ik er volop aandacht aan. Voordat je een verzoeningsbrief schrijft aan een ex partner zul je eerst je relatie eens goed onder de loep moeten nemen. Zeker als je overweegt om weer bij elkaar terug te komen. Ik zal een aantal elementen in dit artikel opnoemen waar je rekening mee dient te houden.

Voordat je een brief schrijft aan je ex en je met een veroveringsstrategie begint, is er veel werk te doen. Te beginnen bij jezelf. Ga eerlijk bij jezelf na op welke punten je de dingen anders had kunnen aanpakken. Anderzijds is het belangrijk dat je helder en duidelijk hebt gesteld hoe je eventuele toekomst met je ex er uit zal zien. Wat is de reden dat je je ex terug wilt? Wat wil je samen met je ex bereiken? Wat wil je met je ex beleven en welke ervaringen wil je wel en niet delen? In hoeverre wil je je ex de ruimte geven?

Laten we beginnen met een oefening. Daarvoor neem je nu even pen en papier om op te schrijven welke verlangens je allemaal hebt. Die verlangens kunnen eenvoudig zijn, maar ook gebaseerd zijn op je stoutste dromen. Schrijf ze allemaal op. Hierbij een voorbeeld:
– welke landen wil ik met mijn ex bezoeken?
– welke plannen wil ik daarvoor opstellen en wat heb ik nodig om ze uit te voeren ?
– wat moet ik hiervoor bij mezelf veranderen ?

Zodra je het antwoord weet op deze vragen kun je beginnen met je brief aan je ex, waarin je je emoties en verlangens duidelijk verwoord. Maar let op, ga het in je brief niet alleen hebben over verlangens en gevoelens. Bedenk dat het terugwinnen van je ex een proces is dat tijd vraagt. Ga na wat je persoonlijk kunt doen en wat er samen nodig is om je doel te bereiken zodat je je plan kunt bijstellen, en overlaad je ex niet met een stortvloed aan smeekbedes en spijtbetuigingen.

4 belangrijke punten voor een brief om je ex terug te krijgen

Tijdens coachingsessies die ik heb met mensen die graag hun ex terug willen winnen merk ik dat er velen zijn die zo hun bedenkingen hebben over het effect van zo’n brief. Ze vragen zich af of ze hun doel kunnen bereiken, of ze het geluk zullen terugvinden met de persoon waar ze het meest van houden. Zie hier de 4 meest belangrijke punten die je niet moet vergeten in je handgeschreven brief aan je ex.

De nodige afstand nemen

Na een relatiebreuk wil je ex afstand nemen. Probeer je te snel bij je ex terug te komen dan zul je bedrogen uit komen, want het doel van een breuk is om even weer op adem te kunnen komen, en daarvoor is ruimte nodig. Vergeet dus je gewoontes die je had tijdens de relatie, maar natuurlijk zijn je gevoelens nog altijd even sterk en je voelt gewoon dat je aan de slag moet om je ex terug te krijgen en dat je weinig tijd hebt om dat voor elkaar te krijgen.

Een brief aan je ex met als doel om met elkaar in verzoening te komen is het meest effectief om uiteindelijk je ex weer terug te kunnen winnen. Geef je ex dus waar hij of zij om vraagt. De handgeschreven brief is dus een prima middel om afstand te bewaren tussen jou en je ex. Het stelt je in staat goed na te denken over de vraag hoe je je ex het beste kunt benaderen. Ook stel je via die handgeschreven brief de directe methode nog even uit. Immers, je hebt je emoties nu op papier kunnen zetten en je voelt je daardoor al stukken beter. Vind je het moeilijk om je ex niet te bellen nadat je hem of haar de brief hebt gestuurd? Hier een aantal vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Zal het helpen als je je ex nu zou bellen?
  • Zou het helpen als je je ex continu bestookt met telefoontjes of smsjes ?
  • Is het niet beter om pas veel later het contact met je ex weer te herstellen? Pas op een moment dat je beter in je vel zit en je je emoties onder controle hebt ?

Het antwoord op al deze vragen is natuurlijk NEE. Een brief schrijven aan je ex om met elkaar in verzoening te komen is dus de beste manier om veilige afstand te bewaren.

Waarom een handgeschreven brief

Laten we het eens hebben over sms berichten of whatsapp gesprekken, want dat zijn nu net de middelen waar de meeste mensen gebruik van maken. Ken je iemand in je omgeving die zijn of haar ex terug heeft gekregen door simpelweg een telefoontje of via stalken? Het continu uitsturen van sms berichtjes? Al jaren lang oefen ik het beroep uit als relatiecoach en ik heb in al die jaren nog nooit gehoord dat het iemand was gelukt!

Een brief schrijven aan je ex is een actie die zorgvuldig moet worden uitgevoerd. De bedoeling is dat je je ex gaat verrassen. Je ex moet denken “zoiets had ik nooit verwacht”

Veel mensen die het liefst weer een nieuwe relatie zouden starten met hun ex denken niet eens aan een handgeschreven brief, maar ik kan je vanuit mijn ervaring vertellen dat het schrijven van een brief aan een ex partner wonderen kan doen. Daarnaast is het zeer effectief om je liefdesverdriet een plek te geven en er beter mee om te kunnen gaan.

Gebruik de juiste woorden

Nadat je bent afgewezen door je ex is het heel normaal dat je verdrietig bent. Het zijn altijd hele moeilijke momenten die vergeleken kunnen worden met het verlies van een dierbare, zoals bij een overlijden.

Je was een bepaalde routine gewend en nu van de ene dag op de andere ben je single en het wennen aan het nieuwe ritme van het dagelijks leven is heel moeilijk.

Daarom is het schrijven van een brief aan je ex zo’n geweldig hulpmiddel om je emoties een plek te geven. Je kunt vervolgens veel beter nadenken over de stappen die je moet ondernemen om je doel te bereiken: het terugwinnen van je ex. Zolang je emoties nog heftig zijn en je snel huilt raden we je aan om op die momenten vooral niet je ex te bellen.

Die emoties kunnen een behoorlijke spelbreker zijn. Je riskeert dat je te snel gaat en dat je je ex overrompelt. Je ex zal zich er vervolgens geen raad mee weten. Het schrijven van je brief aan je ex kun je doen volgens een bepaald stappenplan. Elke stap zal een aantal dagen in beslag nemen, Daarbij oefen je geen enkele druk uit, noch op je ex, noch op jezelf. Nadat je je brief hebt geschreven leg je deze even terzijde. Zodoende kun je nog eens goed kijken naar de woorden die je hebt gebruikt, ze eventueel vervangen door andere zinnen en bepaalde uitdrukkingen er in opnemen om het hart van je ex te raken. Je ex moet echt tussen de lijnen door kunnen lezen dat je anders denkt over de relatie. Bedenk dat je ex op dit moment gelooft dat je niet in staat bent om te veranderen.

Een brief schrijven aan je ex: je relatie onder de loep

De reden van de breuk begrijpen en je relatie aan de kaak stellen zijn belangrijke stappen die door menigeen worden overgeslagen. Als je je brief schrijft aan je ex schrijf je al je bevindingen op zonder te overdrijven. Je doel is om het weer goed te maken, om weer een goede verstandhouding te krijgen en alle boosheid en ergernissen uit de weg te ruimen.

Zodra je door je ex bent afgewezen is het altijd belangrijk een goede analyse te maken van je relatie en te kijken waar de schoen nu wringt. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je je zwakheden en fouten erkent, zonder te proberen medelijden op te wekken. Het is belangrijk dat je ex een indruk krijgt hoe jij nu denkt over de breuk, dat je je goed realiseert hoe het ook anders zou kunnen gaan bij een eventuele nieuwe relatie in de toekomst.

Een brief schrijven aan je ex heeft altijd als uitgangspunt het vermijden van conflicten. Ook dien je in je brief niet een schuldige aan te wijzen. De brief is tevens een manier om je ex weer te laten herinneren aan de goede momenten van jullie relatie zodat hij of zij weer positieve gedachten over je krijgt.

Wat klanten zeggen over de coaching

Het is belangrijk dat je je goed realiseert dat het schrijven van een brief aan je ex een krachtig middel kan zijn om je weer te verzoenen met je ex. Bert is één van de personen die zich door mij heeft laten coachen. Dit is wat hij van mijn diensten vond nadat ik hem had geholpen van een brief aan zijn ex:

“Dank je wel Michelle, je hebt een enorme verandering in mijn leven teweeg gebracht. Ik realiseer me nu ik al weer 31 ben, dat het zo belangrijk is om een klankbord te hebben en die heb ik in jou gevonden. Zeker omdat ik op zoek was naar iemand die mij rust kon geven in deze moeilijke periode. Ik wou geen fouten meer maken. Zie je Michelle, mijn ex heeft mij verlaten nadat ik met haar 13 jaar getrouwd was geweest.

We hebben 2 kinderen en voor mij is het een enorm verlies. Ik had voordat ik je leerde kennen al heel wat fouten begaan. Ik respecteerde haar besluit niet. Nadat ik al op andere sites had gekeken kwam ik tot de conclusie dat jij de enige echte exterug coach bent die mij echt heeft geholpen.

Ook zag ik dat je mij nog terugmailde in de late avonduren. Ik ben verrast over de oplossingen die je me hebt aangedragen bij het opstellen van een brief aan mijn ex.Je hebt met met mijn brief aan mijn ex zo goed geholpen met het formuleren van krachtige zinnen, die op een juiste manier mijn gevoelens hebben verwoord. Ik zal je sowieso ook blijven volgen via Facebook en wil je feliciteren met je prachtige site die een bron is aan informatie van waaruit veel mensen kunnen putten. Mensen die net als ik niet meer weten wat goed is om te doen in zo’n moeilijke situatie als het verliezen van je ex”

Wil je meer informatie over hoe je je ex kunt terugwinnen op de meest efficiënte manier? Volg de stappen in deze “ex terug winnen special”

Klik hier om een reactie achter te laten 6 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG