3

Chatten over liefdesverdriet

Chatten over liefdesverdriet

Als je liefdesverdriet hebt kun je je erg zielig en eenzaam voelen. Wat is er dan fijner dan te praten met lotgenoten. Chatten over liefdesverdriet met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij en dus begrijpen wat je doormaakt. Want ook al is iedereen natuurlijk verschillend en gaat iedereen anders met dingen om, er zullen ook genoeg raakvlakken zijn.

Chatten over liefdesverdriet lucht in de eerste plaats op

Het grote voordeel van uitwisselen via whatsapp of chat over je liefdesproblemen is dat het oplucht. De meeste mensen met liefdesverdriet hebben vooral in het begin erg veel behoefte om hun hart te luchten. Je hart luchten doe je natuurlijk niet alleen. Je hebt behoefte aan iemand die naar je luistert.

Hoe eenvoudig is het dan om van achter je computer, laptop, tablet of smartphone via de chat te communiceren.

Gedeelde smart is halve smart immers toch? Daarnaast kun je elkaar ook helpen en tips geven over hoe om te gaan met het liefdesverdriet. Iedereen heeft namelijk ooit wel een keer liefdesverdriet gekend.

Soms is het fijn om juist met vreemden te praten over persoonlijke dingen omdat je dan zelfs misschien wel meer open bent dan tegen iemand die dichtbij je staat. Daarnaast is het soms ook makkelijker om eerlijk en direct te zijn tegen iemand die je niet kent. Je hoeft niet bang te zijn dat er ruzie komt of dingen verkeerd opgevat worden, met respect kan er veel gezegd worden en je hoeft met die andere persoon niet de rest van je leven nog verder.

Het anonieme van het chatten over liefdesverdriet is dus ook een groot voordeel. Niemand weet wie je bent dus je hoeft je nergens voor in te houden en kunt alles bespreekbaar maken. De chat kan ook een stok achter de deur zijn. Mocht je met iemand besproken hebben hoe je je ex terug kunt winnen, is het natuurlijk ook fijn om het daarna er nog eens over te hebben hoe het nu is gegaan. Wat is er goed gegaan of wat juist niet en wat zou je een volgende keer misschien beter kunnen doen.

Misschien dat je met mij over je liefdesverdriet wilt praten? Heb je hulp nodig voor de verwerking hiervan? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Je kunt een afspraak inplannen via telefoon, email of Skype. Het chatten via Skype is overigens ook een mogelijkheid. Of schrijf je in op de nieuwsbrief onderaan dit artikel.

Chatten over liefdesverdriet, de voordelen op een rijtje

Hieronder zetten we nog een keer puntsgewijs de voordelen van het chatten over liefdesverdriet op een rijtje:

  • Het kan vanuit huis
  • Je hebt een luisterend oor
  • Je ontvangt hulp en tips
  • Je kunt anoniem blijven
  • Je wordt aangepakt als het nodig is om niet te blijven hangen in je verdriet

Dus mocht je nog twijfelen of dit iets voor je is dan hopen we dat bovenstaande voordelen je hiervan hebben kunnen overtuigen.

wil je meer tips over het verwerken van je liefdesverdriet? Lees dan ook dit artikel ‘Liefdesverdriet verwerken’

Klik hier om een reactie achter te laten 3 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG