• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De 5 fasen van liefdesverdriet

Iedereen krijgt er jammer genoeg wel eens mee te maken, liefdesverdriet. Het verbreken van een relatie is een zeer pijnlijk moment, zeker wanneer dit geheel onverwachts komt. Bovendien wil je jouw ex helemaal niet kwijt. Na het verbreken van een relatie ga je door 5 fasen van liefdesverdriet om uiteindelijk over je gebroken hart heen te komen.

Maar is het wel nodig om door alle fases van liefdesverdriet te gaan en om over je gebroken hart heen te komen? Veel stellen die uit elkaar gaan komen uit eindelijk toch weer bij elkaar.

5 Fasen Van Liefdesverdriet

Om over je liefdesverdriet en gebroken hart heen te komen ga je door een rouw proces heen. Je rouwt eigenlijk om je verbroken relatie die er niet meer is.

Tijdens dit rouw proces ga je door 5 fasen van liefdesverdriet om om uiteindelijk over je verdriet heen te zijn. Hoe lang het duurt om uiteindelijk helemaal over je liefdesverdriet en gebroken hart heen te komen is per persoon verschillend.

Sommige mensen doorgaan alle fases in twee weken, andere hebben meer dan een jaar nodig.

Ontkenning

De eerste fase van liefdesverdriet is ontkenning. In deze fase denk je dat je ex zich wel weer bedenkt en beseft wat een grote fout hij of zij gemaakt heeft. Je bent er van overtuigd dat je ex vroeg of laat wel weer op de stoep staat. In deze fase besef je vaak nog niet dat de relatie echt verbroken is en het dringt daarom vaak nog niet door dat je liefdesverdriet hebt.

Woede

De tweede fase van liefdesverdriet is woede. Tijdens deze fase realiseer je vaak pas dat de relatie écht verbroken is, ex het huis uit is en het voelt alles behalve eerlijk. “Waarom ik? Dit heb ik niet verdiend”. Je bent misschien boos omdat je er altijd voor je ex bent geweest en veel voor je ex gedaan hebt en hij of zij je nu laat zitten.

Onderhandeling

Dit is een belangrijkste fase van 5 fasen van liefdesverdriet. Nadat je beseft dat de relatie echt voorbij is en jullie wat tijd apart hebben doorgebracht komt de onderhandelingsfase. In deze fase wil je onderhandelen met je ex om de relatie weer te lijmen.

Depressie

Wanneer de onderhandelingsfase niet gelukt is beland je in de vierde fase, depressie. Het dringt nu echt tot je door, de relatie is voorbij en je ex komt niet meer terug. Het is in deze fase belangrijk om over je liefdesverdriet te praten. Door het bespreekbaar te maken met vrienden of familie wordt de pijn verzacht.

Acceptatie

Dit is de laatste van de 5 fasen liefdesverdriet. Je bent alle fases doorlopen en hebt geaccepteerd dat de relatie voorbij is en bent klaar om alleen verder te gaan.

Kies Je De 5 Fasen Van liefdesverdriet of voor je relatie?

Het opgeven van een relatie en de speciale band die je met iemand hebt is een moeilijk proces, maar is dat wel nodig? Wanneer een stel uit elkaar gaat is de relatie verbroken, maar dit betekend niet dat de speciale band tussen deze twee mensen verbroken is.

Na het verbreken van een relatie heb je de keuze om het einde van een relatie te accepteren en de 5 fasen van liefdesverdriet te doorlopen of om te vechten voor je relatie. Het is nog niet te laat om je relatie te redden en je ex weer terug te krijgen.

Laat jij het erbij zitten of besluit je te vechten voor je relatie? Maar hoe het ook zij, zorg eerst dat je afrekent met je liefdesverdriet. Het beste is dan ook om eerst nog dit artikel te lezen ‘Liefdesverdriet verwerken, zo doe je dat’

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG