De beste manier om je ex terug te krijgen

Wat is de beste manier om je ex terug te krijgen?

Je zult op deze site al ongetwijfeld veel gelezen hebben over wat er allemaal te zeggen is over het terugwinnen van je ex. Zo zijn er diverse manieren om dat voor elkaar te krijgen, of het nu op een directe manier gedaan wordt (bijv. middels een brief waarin je o.a. schrijft dat je de breuk accepteert) of een indirecte manier door meer in te spelen op de emotionele kant (het verbreken van het contact en persoonlijke veranderingen). Deze manieren hebben allemaal één ding gemeen: een liefdesrelatie redden die schade heeft geleden.

We gaan het vandaag eens hebben over de bewuste tweede kans bij je ex, en alles wat je daarvoor moet doen (zowel van jouw kant gezien als die van je ex). Vooral als je op zoek bent naar de beste manier om je ex terug te krijgen zou je dit artikel moeten lezen.

Je eerste missie om een tweede kans te krijgen bij je ex: de situatie heroverwegen

Het is echt heel belangrijk dat je vaak terugkomt op deze plek zodat je de verschillende artikelen die ik voor je heb geschreven nog eens kunt herlezen en de informatie die ik je daarin geef nog eens goed tot je kan laten doordringen. Dit is nodig omdat je door je emoties vaak dingen weer vergeet. Hoe meer je dit dus doet, des te groter je kansen zullen zijn om je ex weer terug te krijgen.

Na een relatiebreuk ben je zo verward, en vaak ook compleet het spoor bijster dat je behoefte hebt om de mening van je naaste omgeving te horen. Maar ook al hoor je al deze verschillende goed bedoelde meningen aan, de uitkomst is vaak dat je het nog niet helemaal goed weet: welke adviezen moet je nu volgen, waar haal je de motivatie vandaan, hoe ga je om met de breuk. Wel, laat mij je direct een geheim verklappen: als je echt van plan bent om je ex terug te krijgen, stop dan met het eenzijdig terugdenken aan de breuk! Bij een koppel gaat het altijd om 2 personen. Er is dus een andere kant van de medaille en het is op deze kant dat je je analyse moet loslaten. Waarom had je ex er behoefte aan om er een punt achter te zetten? Welk gedrag zat hem dwars en kon hij niet meer accepteren?

Je reflectie moet realistisch zijn en oprecht!  Je kunt geen contact opnemen met je ex twee dagen nadat de breuk heeft plaatsgevonden en zeggen: “ik ben veranderd”. Je komt dan geheel ongeloofwaardig over. Je kunt niet zomaar ineens veranderd zijn.

Bewijzen dat je veranderd bent

Het is de bepalende factor om nog een tweede kans te krijgen bij je ex. Als je wilt dat je ex weer in je gelooft, in je nieuwe ik althans, dan zul je deze verandering in je leven moeten doorvoeren. Natuurlijk ben je niet de enige verantwoordelijke van de relatiebreuk, maar als je je ex echt wil terugwinnen dan zul je daar ook moeite voor moeten doen…

Lees, surf op het net, ga naar een psycholoog als het moet, maar probeer elke dimensie te doorgronden en alles wat invloed had op je relatie: wat bracht je relatie je? En wat bracht het je ex? Wat is de reden dat je je ex zo graag terug wilt? Wat is de oorzaak van je negatieve gedrag (in de ogen van je ex)? Ook gaat het niet alleen om verandering van je looks, maar ook om het bevorderen van je persoonlijke ontwikkeling: hoe meer je in staat bent je situatie te relativeren en uit het dramatisch aspect van de breuk te komen, des te meer je stappen zet in de juiste richting. Je zult dan steeds beter begrijpen dat je jezelf niet kunt veroorloven om nog dezelfde fouten in de toekomst te maken als je samen besluit het toch weer te proberen. Je ex zal zich verraden en gemanipuleerd voelen. Daarnaast loop je het risico dat je ex nooit meer iets met je te maken wil hebben.

De persoon die het meest profijt zal hebben van verandering, dat ben jezelf

Dit is zonder twijfel de belangrijkste les die je zult moeten onthouden: veranderingen doorvoeren is een goed streven, maar als je het doet omwille van goede redenen, dat is nóg veel beter. Als je je wilt ontwikkelen en verbeteren alleen om je ex te pleasen en een tweede kans bij hem of haar te krijgen, dan is de kans groot dat deze frustratie op een gegeven moment tot uiting zal komen, wat weer zal leiden tot een nieuwe breuk. Je bent vervolgens weer helemaal terug bij af.
Nee, voer deze veranderingen in de eerste plaats door voor je zelf. Als je jezelf wilt veranderen, zeg dan tegen jezelf dat het ook effect zal hebben op andere aspecten in je leven en niet alleen op de relatie met je ex. Als je bijv. gaat sporten, moet je dat niet doen om enkele kilo’s te verliezen, maar om jezelf beter te voelen in je lijf, omdat het goed is voor je gezondheid..zie je het verschil?

Denk dus na over je negatieve gedrag en waar je tekort schoot in je relatie. Zo zul je meer verantwoordelijkheid dragen, gelukkiger zijn en uiteindelijk ook aantrekkelijker worden.
Als je dan weer contact opneemt met je ex (als hij/zij het nog steeds niet heeft gedaan) dan zal je ex alle reden hebben om aan te nemen dat je ook daadwerkelijk veranderd bent omdat je natuurlijk overkomt. Grote kans dat je ex zijn/haar beslissing zou willen heroverwegen.

Hopelijk zie je in dat dit de beste manier is om je ex terug te krijgen. In mijn coachingprogramma Van Breuk Tot Doorbraak en de boeken Win Haar Terug en Win Hem Terug zal ik hier nog veel dieper op in gaan. Aan jou de keus!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG