JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Een dochter met liefdesverdriet. Hoe kan ik haar troosten?

Je hebt een dochter met liefdesverdriet… Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind en zie je het liefste dat je kind gelukkig is. Echter kun je ze niet voor alles behoeden en zullen zij ook te maken krijgen met de minder leuke kanten van het leven. Het is al ouder heel moeilijk en misschien ook wel frustrerend om je dochter met liefdesverdriet te zien. Want ook al is zij degene die verdriet heeft, het raakt jou als ouder ook natuurlijk.

Hoe omgaan met een dochter met liefdesverdriet

Als ouder ben je misschien geneigd om alles voor je kinderen op te lossen. Zoals eerder gezegd, wil je ze behoeden voor dingen maar dit zal lang niet altijd gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat kinderen hun eigen fouten mogen maken en hier weer van kunnen leren.

Opgroeien gaat met vallen en opstaan en het is een lange weg van kind naar volwassenheid. Als ouder kun je proberen je kind zo goed mogelijk te begeleiden maar ze moeten het toch echt zelf doen. Als je ervoor zorgt dat ze een goede basis meekrijgen dan kunnen ze hierop terugvallen indien nodig. Ook als je als ouder een dochter met liefdesverdriet hebt, zul je geneigd zijn om dit voor haar op te lossen.

Zeker als blijkt dat ze vooral verdrietig is over het feit dat het over is en eigenlijk niets liever wil dan het weer proberen met haar ex. Je bent als ouder dan misschien geneigd om je hiermee te gaan bemoeien en namens je dochter met liefdesverdriet contact te zoeken met haar ex. Ook hiervoor geldt dat dit niet het beste is voor je dochter. Hoe graag je haar ook zult willen helpen, ook dit is iets wat ze zelf zal moeten doen. En als zij graag haar ex terug wilt winnen, zal ze hier ook zelf actie voor moeten ondernemen.

Ze zal zelf contact met hem moeten zoeken en bekijken of hij er ook nog voor openstaat om hun relatie nieuw leven in te blazen. Daar sta jij als ouder verder buiten natuurlijk. Het enige wat je kunt doen, is er zijn voor je dochter met liefdesverdriet. Ben het luisterend oor, de praatpaal die ze nodig heeft. Laat haar desnoods honderd keer hetzelfde verhaal doen en sta haar bij met raad en daad.

Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat zij de nodige afleiding krijgt om zo haar gedachten te kunnen verzetten en niet alleen nog maar met haar ex en haar liefdesverdriet bezig te zijn. Afhankelijk van waar zij van houdt natuurlijk, kun je gezellig een dagje naar een pretpark gaan of jezelf lekker laten verwennen en ontspannen met een dagje sauna.

Het belangrijkste is natuurlijk om haar te laten voelen dat je van haar houdt en dat ze altijd bij je terecht kunt. Dat ze weet en voelt dat ze er niet alleen voor staat en altijd een veilige basis heeft waar ze op terug kan vallen.

Concrete tips op een rijtje voor een dochter met liefdesverdriet

Hieronder zetten wij puntsgewijs een aantal concrete tips op een rijtje over hoe om te gaan met je dochter met liefdesverdriet:

  • Laat het haar zelf oplossen en ga je er niet mee bemoeien door bijvoorbeeld contact op te nemen met haar ex
  • Wees haar praatpaal en luisterend oor
  • Sta haar bij met raad en daad
  • Zorg voor afleiding en ga leuke dingen met haar doen
  • Geef vooral heel veel aandacht en liefde en laat haar weten dat je er altijd voor haar zult zijn

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl