JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Omgaan met lange duur van liefdesverdriet

Hoe lang liefdesverdriet duurt is afhankelijk van een groot aantal factoren.

Het feit dat je liefdesverdriet hebt na een gebroken relatie is sowieso al iets wat bij iedereen voorkomt. Zolang er relaties bestaan, zullen deze ook in sommige gevallen overgaan.

Natuurlijk is elke situatie verschillend, zowel de duur van de relatie als de duur van liefdesverdriet. Ze zeggen wel eens dat liefdesverdriet een maand duurt voor elk jaar dat je een relatie hebt gehad.

De duur van liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken is als een rouwproces. En van een rouwproces zeggen ze dan weer dat deze zeker een jaar duurt.

Het is daarom ook belangrijk om je liefdesverdriet helemaal te doorleven en alle processen van het ‘rouwen’ te doorlopen. Doe je dit niet, dan zul je jezelf uiteindelijk tegenkomen en misschien anderen onbedoeld kwetsen. Als je bijvoorbeeld te snel in een andere relatie stapt, kan het zijn dat je deze relatie alleen maar aangaat om je eerdere relatie te vergeten. Hier is een term voor, de zogenaamde rebound relatie.

Het is ten opzichte van jezelf, maar zeker ook ten opzichte van je nieuwe partner eigenlijk niet eerlijk om te snel een andere relatie aan te gaan. Natuurlijk laat liefde zich niet dwingen en kan je dit snel overkomen. Maar ben je er dus goed van bewust dat je liefdesverdriet niet zomaar over zal gaan en zeker niet door je in een andere relatie te storten. De duur van liefdesverdriet zal misschien tijdelijk verkort worden, maar het zal je uiteindelijk toch weer inhalen.

Natuurlijk is de duur van de relatie van grote invloed op je liefdesverdriet. Maar naast het emotionele stuk spelen natuurlijk ook allerlei praktische zaken een rol. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer jullie leven samen is verweven. En hoe langer het dus ook zal duren voordat je, naast emotioneel, ook praktisch echt los van elkaar bent.

En zolang dit soort zaken allemaal nog geregeld moeten worden, is het natuurlijk ook moeilijk om emotioneel los van elkaar te komen. Helemaal als het allemaal niet zo makkelijk gaat en hier nog een hoop sores en zorgen bij komen kijken. Hoeveel mensen blijven er niet achter met een enorme schuld omdat een huis gedwongen verkocht moet worden? In deze tijd zul je eerder verlies dan winst op een huis maken. En mochten jullie kinderen hebben, ben je natuurlijk sowieso altijd met elkaar verbonden.

>> Meer weten over het verwerken van je liefdesverdriet? Lees ook deze pagina met onze beste tips

Het is belangrijk om het liefdesverdriet aan te gaan en met open vizier tegemoet te treden. Dus niet bij de pakken neer blijven zitten en zwelgen in zelfmedelijden, maar jezelf herpakken en dwars door je verdriet heengaan. Zoek afleiding, begin aan die hobby die je altijd al hebt willen doen of laat jezelf lekker verwennen in een wellness centrum.

Een andere manier om met je liefdesverdriet om te gaan, is ervoor zorgen dat het verdriet eigenlijk niet meer nodig is.

De reden van je verdriet, van het rouwproces is je verbroken relatie. Om te zorgen dat de duur van liefdesverdriet verkort wordt, kun je de reden van je verdriet aanpakken. Er zijn verschillende manieren waarop je je ex terug kunt proberen te winnen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie, van welke personen jullie zijn en natuurlijk vooral waarom het mis is gegaan tussen jullie.

Belangrijk is om na te gaan of het wel echt je ex is die je terug wilt. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn en je moet ervoor waken dat je niet alleen terug verlangt naar het samen zijn met iemand. Maar dat het ook echt om je ex als persoon gaat. Want anders begin je alweer met een valse start en kan het zomaar zijn dat je binnen de kortste keren weer zit te kijken met een gebroken hart en liefdesverdriet.

46 cliënten kwamen binnen 6 weken (na 3 online therapie sessies) af van:

  • Liefdesverdriet
  • Bindingsangst/Verlatingsangst
  • Codependent gedrag
  • Obsessief gedrag
  • Schuldgevoelens
  • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl