De duur van liefdesverdriet is afhankelijk van een groot aantal factoren.

Het feit dat je liefdesverdriet hebt na een gebroken relatie is sowieso al iets wat bij iedereen voorkomt. Zolang er relaties bestaan, zullen deze ook in sommige gevallen overgaan. Natuurlijk is elke situatie verschillend, zowel de duur van de relatie als de duur van liefdesverdriet. Ze zeggen wel eens dat liefdesverdriet een maand duurt voor elk jaar dat je een relatie hebt gehad.

De duur van liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken is als een rouwproces. En van een rouwproces zeggen ze dan weer dat deze zeker een jaar duurt. Het is daarom ook belangrijk om je liefdesverdriet helemaal te doorleven en alle processen van het ‘rouwen’ te doorlopen. Doe je dit niet, dan zul je jezelf uiteindelijk tegenkomen en misschien anderen onbedoeld kwetsen. Als je bijvoorbeeld te snel in een andere relatie stapt, kan het zijn dat je deze relatie alleen maar aangaat om je eerdere relatie te vergeten. Hier is een term voor, de zogenaamde rebound relatie.

Het is ten opzichte van jezelf, maar zeker ook ten opzichte van je nieuwe partner eigenlijk niet eerlijk om te snel een andere relatie aan te gaan. Natuurlijk laat liefde zich niet dwingen en kan je dit snel overkomen. Maar ben je er dus goed van bewust dat je liefdesverdriet niet zomaar over zal gaan en zeker niet door je in een andere relatie te storten. De duur van liefdesverdriet zal misschien tijdelijk verkort worden, maar het zal je uiteindelijk toch weer inhalen.

Natuurlijk is de duur van de relatie van grote invloed op je liefdesverdriet. Maar naast het emotionele stuk spelen natuurlijk ook allerlei praktische zaken een rol. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer jullie leven samen is verweven. En hoe langer het dus ook zal duren voordat je, naast emotioneel, ook praktisch echt los van elkaar bent.

En zolang dit soort zaken allemaal nog geregeld moeten worden, is het natuurlijk ook moeilijk om emotioneel los van elkaar te komen. Helemaal als het allemaal niet zo makkelijk gaat en hier nog een hoop sores en zorgen bij komen kijken. Hoeveel mensen blijven er niet achter met een enorme schuld omdat een huis gedwongen verkocht moet worden? In deze tijd zul je eerder verlies dan winst op een huis maken. En mochten jullie kinderen hebben, ben je natuurlijk sowieso altijd met elkaar verbonden.

>> Meer weten over het verwerken van je liefdesverdriet? Lees ook deze pagina met onze beste tips

Duur van liefdesverdriet verkorten?

Het is belangrijk om het liefdesverdriet aan te gaan en met open vizier tegemoet te treden. Dus niet bij de pakken neer blijven zitten en zwelgen in zelfmedelijden, maar jezelf herpakken en dwars door je verdriet heengaan. Zoek afleiding, begin aan die hobby die je altijd al hebt willen doen of laat jezelf lekker verwennen in een wellness centrum.

Een andere manier om met je liefdesverdriet om te gaan, is ervoor zorgen dat het verdriet eigenlijk niet meer nodig is. De reden van je verdriet, van het rouwproces is je verbroken relatie. Om te zorgen dat de duur van liefdesverdriet verkort wordt, kun je de reden van je verdriet aanpakken. Er zijn verschillende manieren waarop je je ex terug kunt proberen te winnen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie, van welke personen jullie zijn en natuurlijk vooral waarom het mis is gegaan tussen jullie.

Belangrijk is om na te gaan of het wel echt je ex is die je terug wilt. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn en je moet ervoor waken dat je niet alleen terug verlangt naar het samen zijn met iemand. Maar dat het ook echt om je ex als persoon gaat. Want anders begin je alweer met een valse start en kan het zomaar zijn dat je binnen de kortste keren weer zit te kijken met een gebroken hart en liefdesverdriet.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG