Een Ex Met Bindingsangst? Pas Deze Tips Toe!

Hoe lekker een relatie ook loopt, soms sta je verbaasd over hoe plotseling het gedaan kan zijn. Jullie liefde had een stevige basis en je dacht dat er een waar liefdessprookje in de maak was. Toch kwam er een kink in de kabel doordat je partner het niet aan durfde om de volgende stap te zetten. Wat te doen als je een ex met bindingsangst hebt? Hier volgen enkele nuttige tips.

Help! Ik heb een ex met bindingsangst

Als je helemaal gelooft in de liefde met je partner, dan is het logisch om na verloop van tijd over te gaan tot een volgende stap. Je wilt gaan samenwonen, eventueel trouwen en op lange termijn een gezinnetje stichten. Maar op dit cruciaal moment gebeurt het regelmatig dat sommige partners het opgeven.

Ze voelen zich plots geblokkeerd in hun vrijheid of panikeren bij de gedachte aan een leven dat helemaal in de toekomst lijkt uitgetekend. Huisje, tuintje, boompje: wat voor sommigen de ultieme droom is, is voor anderen een aanslag op hun vrijheid en zelfstandigheid. De angst om zich te binden is voor sommige partners dan ook een reden om een relatie op te geven.

Tips voor als je een ex met bindingsangst hebt

Hoe ga je als partner om met een ex met bindingsangst? Daar is niet zo makkelijk een eenduidig antwoord op te geven. Je moet dan ook proberen om in het hoofd te kijken van je ex. Mogelijk voelt je ex teveel druk om alles volgens het boekje te doen en schrikt de onontkoombare verantwoordelijkheid je ex af.

Soms moeten mensen even wennen aan het idee dat ze moeten denken in de “wij”-vorm in plaats van de “ik”-vorm, zoals het nu eenmaal hoort in een relatie. Maar deze angst kan ook tijdelijk zijn. Geef je ex dan ook wat tijd en ruimte om gewoon te worden aan deze gedachte. Word niet nerveus of dwingend, want dan voelt je ex zich gepushed en wordt het helemaal moeilijk.

Integendeel, als je een ex met bindingsangst wilt overtuigen om zich met jou te settelen, hou dan beter wat afstand. Je ex zal je dan weer snel gaan missen waardoor vanzelf de voordelen van een vaste relatie weer zichtbaar worden. Op die manier kan het weer aantrekkelijk worden voor je ex om zich met jou te binden en samen een mooie toekomst op te bouwen.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG