Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een Ex Met Bindingsangst? Pas Deze Tips Toe!

Hoe lekker een relatie ook loopt, soms sta je verbaasd over hoe plotseling het gedaan kan zijn. Jullie liefde had een stevige basis en je dacht dat er een waar liefdessprookje in de maak was. Toch kwam er een kink in de kabel doordat je partner het niet aan durfde om de volgende stap te zetten. Wat te doen als je een ex met bindingsangst hebt? Hier volgen enkele nuttige tips.

Help! Ik heb een ex met bindingsangst

Als je helemaal gelooft in de liefde met je partner, dan is het logisch om na verloop van tijd over te gaan tot een volgende stap. Je wilt gaan samenwonen, eventueel trouwen en op lange termijn een gezinnetje stichten. Maar op dit cruciaal moment gebeurt het regelmatig dat sommige partners het opgeven.

Ze voelen zich plots geblokkeerd in hun vrijheid of panikeren bij de gedachte aan een leven dat helemaal in de toekomst lijkt uitgetekend. Huisje, tuintje, boompje: wat voor sommigen de ultieme droom is, is voor anderen een aanslag op hun vrijheid en zelfstandigheid. De angst om zich te binden is voor sommige partners dan ook een reden om een relatie op te geven.

Tips voor als je een ex met bindingsangst hebt

Hoe ga je als partner om met een ex met bindingsangst? Daar is niet zo makkelijk een eenduidig antwoord op te geven. Je moet dan ook proberen om in het hoofd te kijken van je ex. Mogelijk voelt je ex teveel druk om alles volgens het boekje te doen en schrikt de onontkoombare verantwoordelijkheid je ex af.

Soms moeten mensen even wennen aan het idee dat ze moeten denken in de “wij”-vorm in plaats van de “ik”-vorm, zoals het nu eenmaal hoort in een relatie. Maar deze angst kan ook tijdelijk zijn. Geef je ex dan ook wat tijd en ruimte om gewoon te worden aan deze gedachte. Word niet nerveus of dwingend, want dan voelt je ex zich gepushed en wordt het helemaal moeilijk.

Integendeel, als je een ex met bindingsangst wilt overtuigen om zich met jou te settelen, hou dan beter wat afstand. Je ex zal je dan weer snel gaan missen waardoor vanzelf de voordelen van een vaste relatie weer zichtbaar worden. Op die manier kan het weer aantrekkelijk worden voor je ex om zich met jou te binden en samen een mooie toekomst op te bouwen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG