JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIE VERBREKEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Een gebroken relatie - Hoe dit te herstellen?

In deze video 'een gebroken relatie' geef ik je enkele goede tips wat je moet doen om je relatie weer te herstellen

(lees hieronder de transcriptie van de video!)

Een gebroken relatie, wat te doen?

Er zijn tegenwoordig steeds meer gebroken relaties waarvan men denkt dat deze niet meer te herstellen zijn. Maar bedenk dat iedere relatie op een gegeven moment te maken krijgen met problemen, ongeacht hoe goed deze is. Veelal zijn deze problemen op te lossen, maar soms ook niet. Het is dan belangrijk dat je in ieder geval blijft vechten en de noodzakelijke stappen onderneemt om er nog wat van te maken.

Probeer eerst te achterhalen waar de schoen wringt. Misschien zijn er meerdere irritaties geweest die vaak onuitgesproken waren, of misschien gaat het om een bijzondere gebeurtenis. Voorop staat dat je er met elkaar over praat, maar dan wel op een goed moment en op een rustige plek. Raak niet te snel in paniek en ga ook niet meteen in de verdediging.

Een luisterend oor bieden is altijd beter dan te ontkennen wat je partner zegt. Dus luister echt aandachtig naar je partner. Het kan zijn dat je partner opeens meerdere problemen ter sprake wil brengen, maar focus je op één ding. Het is echt niet te doen om over meerdere problemen in één gesprek te praten.

Gaat het om irritaties met betrekking tot handelen, begin dan niet met elkaar dingen te verwijten want je zorgt er op die manier alleen maar voor dat het moeilijker wordt om het conflict op te lossen. Je partner zal het steeds minder prettig vinden om met je te communiceren. Toon dus vooral begrip, want voor je partner is het wat hij of zij ook ervaart en het is dus dan ook voor hem of haar de waarheid ook al vind je dat misschien niet.

Gebroken relatie herstellen begint met eerlijkheid

Wees ook eerlijk en zeg wat je voelt, maar doe dat tactisch. Gewoon benoemen van wat je voelt betekent niet dat je de ander aanvalt. Benoem ook wat voor consequenties dat gevoel voor je heeft.

Probeer het vooral helder te maken voor je partner want alleen zo komen jullie op het goede spoor.

Is je partner erg verdrietig of juist boos, geef hem of haar dan ook de ruimte toe om dat te zijn en ga niet jezelf in allerlei bochten wringen om dat te vermijden. Gevoelens uiten naar elkaar is juist heel belangrijk en moet je niet eng vinden. Daar horen ook ruzies bij. Wanneer je nl ruzie maakt wordt het ook weer duidelijk hoe de rollen in de relatie zijn verdeeld.

Let ook goed op welke woorden je partner precies gebruikt om contact met je te krijgen. Ik heb daar in eerdere videos ook gesproken over NLP technieken. Als je die stijl gebruikt dan  leg je de basis van emotionele erkenning en herkenning.

gebroken relatie herstellen

Als de conflicten groot zijn, dan is het geen ramp om even afstand van elkaar te nemen en spreek samen af dat jullie op een bepaald moment weer bij elkaar komen voor een gesprek.

Wees dan ook attent tijdens dat gesprek en neem desnoods een klein geschenkje mee.

Zeg als je elkaar weer ziet dat je veel over jullie relatie hebt nagedacht en dat je er alles aan wilt doen om de gebroken relatie te herstellen maar dat het tijd nodig zal hebben

Een gebroken relatie herstellen? Kom af van je affectieve afhankelijkheid!

Liefde en verliefdheid zijn een bron van levensgeluk. Een verbroken relatie heeft daarom ook het omgekeerde effect en niet zelden treden er hevige ontwenningsverschijnselen op. Depressie, wanhoop en ontreddering zijn geen uitzonderingen en in het ernstigste geval wordt er zelfs gedacht aan zelfmoord. Mensen die leiden aan affectieve afhankelijkheid hebben het meest moeite met een verbroken relatie en moeten vaak ook aankloppen bij een psycholoog.

Je hersenen en je lijf hebben het zwaar om een nieuw evenwicht te vinden. De stoffen die plezierige geestelijke en lichamelijke reacties en gevoelens gaven veroorzaken bij een 'gebroken hart' een storm aan heftige emoties zoals woede, wraakzucht, verdriet, moeheid, angst, haat maar vooral ook verwarring. Het is namelijk niet meer zoals het was.

Oude gevoelens van liefde kunnen weer naar boven komen, verlangen, behoefte aan lichamelijk contact en hechting. Je verstand krijgt amper grip op de emoties en daarom is liefdesverdriet zo enorm verwarrend en complex.

Wanneer jullie beiden zeker weten dat jullie een goed team vormen en het weer willen proberen begin dan eerst met weer aandacht te besteden aan de kleine dingen. Kleine geschenken en aandacht besteden aan belangrijke momenten, zijn een goede manier om een gebroken relatie te herstellen.

>>> Lees ook dit artikel 'Gebroken Relatie? Wat te doen?' met de video waarin ik je 6 supertips om je gebroken relatie nieuw leven in te blazen

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Mijn ex heeft 6 weken geleden onze relatie verbroken. Sinds mei waren we aan het daten en zijn we op een gegeven moment een relatie aangegaan. Vanaf het begin is tijd vrij maken lastig voor hem geweest. Zijn focus ligt op zijn eigen bedrijf wat hij sinds januari dit jaar heeft. Daarnaast speelt bindingsangst een rol. Ik denk dat de relatie van zijn moeder hierin een rol speelt (iedere dag bij ouders eten, zijn was laten doen, zijn haren knippen etc) Bij mij speelt verlatingsangst/scheidingsangst een rol. Het zijn intense maanden geweest voor beide kanten. 3 weken voor de break up heeft hij de relatie bekend gemaakt bij zijn ouders. Dat wilde hij doen als hij wist dat het goed voelde.
  Als reden van de break up gaf hij aan een gevoel te missen, en mij niet/te weinig te missen. Anderzijds gaf hij aan geen tijd en ruimte te hebben om te bedenken of hij mij mist. Ik mag absoluut niet veranderen en hij heeft nog nooit een vriendin gehad die hem zo de ruimte en tijd heeft gegeven. En dat het puur aan hem ligt, dat hij niet kan voldoen.

  Ik kan niet alles begrijpen en rijmen en ik zit met vragen… afgelopen weken heb ik sterk de neiging gehad om contact te zoeken, maar dit heb ik nog niet gedaan. Ik zou hem graag willen zien en spreken om het op een gezonde manier af te sluiten. En ik hoop stiekem dat het goed komt, maar niet op de manier zoals we een relatie hadden.

  Zal ik contact zoeken? Wat zijn de voor/ nadelen, consequenties?

  1. Beste anoniem,

   Nee, ik raad je aan zelf geen contact te zoeken. Je zult hem de consequenties moeten laten ervaren van zijn keuze. Hij zal ook voor zichzelf moeten uitzoeken wat voor hem het beste is. Als hij de waarde van jullie relatie op een lager pitje zet dan zijn eigen bedrijf, dit in tegenstelling tot wat jij doet en vindt, dan betekent dat dat jullie waarden ver uiteen liggen. Het kan ook zijn dat hij op de vlucht ging door jouw verlatingsangst. Ik zou je willen aanraden om dat eerst ook in jezelf op te lossen! Sterkte en liefs, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl