2

Een Gebroken Relatie? Ontdek Hier Wat Te Doen!

Een gebroken relatie – Hoe dit te herstellen?

In deze video ‘een gebroken relatie’ geeft Michelle vd Berghe enkele goede tips wat je moet doen om je relatie weer te herstellen

(lees hieronder de transcriptie van de video!)

Een gebroken relatie, wat te doen?

Er zijn tegenwoordig steeds meer gebroken relaties waarvan men denkt dat deze niet meer te herstellen zijn. Maar bedenk dat iedere relatie op een gegeven moment te maken krijgen met problemen, ongeacht hoe goed deze is. Veelal zijn deze problemen op te lossen, maar soms ook niet. Het is dan belangrijk dat je in ieder geval blijft vechten en de noodzakelijke stappen onderneemt om er nog wat van te maken.

Probeer eerst te achterhalen waar de schoen wringt. Misschien zijn er meerdere irritaties geweest die vaak onuitgesproken waren, of misschien gaat het om een bijzondere gebeurtenis. Voorop staat dat je er met elkaar over praat, maar dan wel op een goed moment en op een rustige plek. Raak niet te snel in paniek en ga ook niet meteen in de verdediging.

Een luisterend oor bieden is altijd beter dan te ontkennen wat je partner zegt. Dus luister echt aandachtig naar je partner. Het kan zijn dat je partner opeens meerdere problemen ter sprake wil brengen, maar focus je op één ding. Het is echt niet te doen om over meerdere problemen in één gesprek te praten. een gebroken relatie

Gaat het om irritaties met betrekking tot handelen, begin dan niet met elkaar dingen te verwijten want je zorgt er op die manier alleen maar voor dat het moeilijker wordt om het conflict op te lossen. Je partner zal het steeds minder prettig vinden om met je te communiceren. Toon dus vooral begrip, want voor je partner is het wat hij of zij ook ervaart en het is dus dan ook voor hem of haar de waarheid ook al vind je dat misschien niet.

Gebroken relatie herstellen begint met eerlijkheid

Wees ook eerlijk en zeg wat je voelt, maar doe dat tactisch. Gewoon benoemen van wat je voelt betekent niet dat je de ander aanvalt. Benoem ook wat voor consequenties dat gevoel voor je heeft.

Probeer het vooral helder te maken voor je partner want alleen zo komen jullie op het goede spoor.

Is je partner erg verdrietig of juist boos, geef hem of haar dan ook de ruimte toe om dat te zijn en ga niet jezelf in allerlei bochten wringen om dat te vermijden. Gevoelens uiten naar elkaar is juist heel belangrijk en moet je niet eng vinden. Daar horen ook ruzies bij. Wanneer je nl ruzie maakt wordt het ook weer duidelijk hoe de rollen in de relatie zijn verdeeld.

Let ook goed op welke woorden je partner precies gebruikt om contact met je te krijgen. Ik heb daar in eerdere videos ook gesproken over NLP technieken. Als je die stijl gebruikt dan  leg je de basis van emotionele erkenning en herkenning.

Als de conflicten groot zijn, dan is het geen ramp om even afstand van elkaar te nemen en spreek samen af dat jullie op een bepaald moment weer bij elkaar komen voor een gesprek. Wees dan ook attent tijdens dat gesprek en neem desnoods een klein geschenkje mee.

Zeg als je elkaar weer ziet dat je veel over jullie relatie hebt nagedacht en dat je er alles aan wilt doen om de gebroken relatie te herstellen maar dat het tijd nodig zal hebben

Een gebroken relatie herstellen? Kom af van je affectieve afhankelijkheid!

Liefde en verliefdheid zijn een bron van levensgeluk. Een verbroken relatie heeft daarom ook het omgekeerde effect en niet zelden treden er hevige ontwenningsverschijnselen op. Depressie, wanhoop en ontreddering zijn geen uitzonderingen en in het ernstigste geval wordt er zelfs gedacht aan zelfmoord. Mensen die leiden aan affectieve afhankelijkheid hebben het meest moeite met een verbroken relatie en moeten vaak ook aankloppen bij een psycholoog.

Je hersenen en je lijf hebben het zwaar om een nieuw evenwicht te vinden. De stoffen die plezierige geestelijke en lichamelijke reacties en gevoelens gaven veroorzaken bij een ‘gebroken hart’ een storm aan heftige emoties zoals woede, wraakzucht, verdriet, moeheid, angst, haat maar vooral ook verwarring. Het is namelijk niet meer zoals het was.

Oude gevoelens van liefde kunnen weer naar boven komen, verlangen, behoefte aan lichamelijk contact en hechting. Je verstand krijgt amper grip op de emoties en daarom is liefdesverdriet zo enorm verwarrend en complex.

Wanneer jullie beiden zeker weten dat jullie een goed team vormen en het weer willen proberen begin dan eerst met weer aandacht te besteden aan de kleine dingen. Kleine geschenken en aandacht besteden aan belangrijke momenten, zijn een goede manier om een gebroken relatie te herstellen.

>>> Lees ook dit artikel ‘Gebroken Relatie? Wat te doen?’ met de video waarin ik je 6 supertips om je gebroken relatie nieuw leven in te blazen

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG