• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Een Plan Om Je Ex Terug Te Krijgen? Waar Begin Je?

Een plan om je ex terug te krijgen

Er wordt op het internet al heel wat over het onderwerp geschreven, maar in het artikel van vandaag gaan we je goede tips ter overdenking geven. Een plan met goede adviezen zodat je straks weer terug bent bij je ex.

Het terugwinnen van een ex partner is veel ingewikkelder dan je wellicht denkt. Daarom is het belangrijk om hierin wat structuur aan te brengen.

Waar begin je als je je ex terug wilt?

Laten we eerst beginnen bij het begin: je neemt een besluit om het hart van je ex weer te veroveren. Of dat nu je vriend of vriendin is maakt niet uit. Dus we willen beginnen met het stellen van een belangrijke vraag en lopen en adviseren je om na te denken over een 5 tal onderwerpen

 • Het besluit: Is het wel verstandig en logisch om te proberen je ex terug te winnen?
 • Een goede start : nadenken over wat er is gebeurd en hoe het zover heeft kunnen komen. We onderzoeken welke fouten er zijn gemaakt en hoe we verdere vergissingen in de toekomst kunnen vermijden..
 • Hartzeer of liefdesverdriet : het grootste probleem na een relatiebreuk. In hoeverre kan dit je in de weg kan staan als je je relatie wenst te herstellen.
 • De situatie : iedere relatiebreuk vereist een andere strategie
 • De vijf stappen van de relatiebreuk. Hoe zij emoties beïnvloeden, alsook het gedrag en de mening van de ex partner.

Bij het schrijven van dit artikel vroeg ik me af wat er omgaat in het hoofd van personen die onlangs vrijgezel zijn geworden. Ieder mens die ooit eens een keer aan de kant is gezet kent het gevoel van ‘ik zou graag willen weten wat er in het hoofd van mijn ex omgaat’. Het zijn geen prettige gedachten, te meer omdat het uiteraard niet mogelijk is om de gedachten van je ex te lezen.

Belangrijker is eigenlijk de vraag: wat gaat er in jouw hoofd om ? Het antwoord is ongetwijfeld: verdriet, ontmoediging, en wanhoop. Het zijn slechts enkele woorden die de emotionele chaos beschrijven na een relatiebreuk. Het ergste is ongetwijfeld de chaos. Deze chaos houdt je tegen om je doel te bereiken. Daarom is een gedegen plan om je ex terug te krijgen ook zo belangrijk.

Maar laten we nog even teruggaan naar de eerste vraag.

Het besluit : is het verstandig en logisch om je ex terug te winnen ?

Om jezelf zo goed mogelijk in de startblokken te zetten, zul je jezelf eerst een belangrijke vraag moeten stellen « is het wel verstandig om mijn ex terug te winnen”. Neem de tijd om deze vraag te beantwoorden. Schrijf eerst een aantal redenen op en probeer hiervan een reële inschatting te maken dat het je ook gaat lukken.

Mogelijke redenen die je noemt : je zegt dat je nog van je ex houdt. Maar let op: in sommige gevallen denk je dat je verliefd bent en nog van je ex houdt, maar onbewust ben je meer geobsedeerd door het feit dat je je relatie hebt verloren en je bent slechts op zoek naar erkenning van je ex.

Misschien denk je ook dat je niet zonder je ex kunt leven en zie je dus de realiteit niet goed onder ogen. Denk je dat als de relatiebreuk nu niet was gebeurd, dat jullie nog over een jaar bij elkaar zouden zijn?

Als je niet met je ex op dezelfde golflengte zit, dan kun je nog zoveel van hem of haar houden, vroeg of laat gaat het dan toch fout. Wellicht passen jullie qua karakter toch niet zo goed bij elkaar als je dacht. In dat geval is het misschien niet zo verstandig om je ex terug te winnen. Noteer hiervoor de karaktereigenschappen van je ex en die van jezelf en vergelijk deze met elkaar. Het zal je een beter inzicht geven om erachter te komen of het goed zou zijn je relatie een nieuwe kans te geven.

Wees bij het schrijven eerlijk met jezelf. Dus schrijf bijv.  ‘omdat ik niemand anders heb’ of ‘ik ben financieel afhankelijk van hem of haar’ op als je van jezelf weet dat dat inderdaad zo is.

Bij ieder motief die je opschrijft stel je jezelf de volgende vragen :

 • Geeft het motief mijn diepste verlangen weer of het doel wat ik met mijn liefdesleven heb?
 • Geeft het motief een karaktertrek weer die ik erg belangrijk vind?
 • Is het een wenselijk motief ?
 • Is het motief een bewijs van liefde ?
 • Zal het motief je helpen om een gelukkiger leven te hebben met jezelf waarin je jezelf kunt ontplooien ?

Uiteraard kun je voor jezelf ook nog wat vragen opschrijven.

Als je goed hebt nagedacht zul je beter in staat zijn om je neutraal op te stellen. Het is vaak handig om een goede onpartijdige vriend of vriendin te vragen om je hierbij te helpen. Natuurlijk kun je ook het coachingprogramma ‘Van Breuk tot Doorbraak’ aanschaffen om tot een goed antwoord te krijgen op al deze vragen, en zeker als je tot de conclusie komt dat het nog absoluut de moeite waard is om je ex terug te winnen.

Een plan om je ex terug te krijgen begint met inschatting van kansen

Er bestaat een aantal factoren die bepalend zijn of je ex weer verliefd op je kan worden. Op liefdesverdriet.nl hebben wij hier in 2012 onderzoek naar gedaan en hieruit zijn 4 belangrijke bepalende factoren uit gekomen:

 • Het geslacht van je ex
 • De leeftijd van je ex
 • Hoe lang de relatie heeft geduurd
 • Of je ex al een ander heeft
 • De resultaten van dit onderzoek waren als volgt :
 • De kans dat je ex terug komt wordt groter als de relatie langer heeft geduurd dan 3 jaar
 • Hoe ouder je ex is, des te groter de kansen zijn dat je je ex kunt terugwinnen

Een verrassende uitkomst was verder : het is gemakkelijker om een vrouw terug te winnen dan een man. Wellicht komt dat omdat vrouwen nu eenmaal wat meer belang hechten aan een gelukkig liefdesleven dan een man

De kans van slagen hangt af van ieders persoonlijke situatie, alsook het karakter van. Verder is het ook zeer belangrijk hoe je je opstelt in de situatie.

Dankzij het coachingprogramma van Breuk tot Doorbraak kun je je kansen beter inschatten, en met een gedegen plan aan het werk gaan.

Wees vooral eerlijk met jezelf en realistisch. Ben je nog steeds onzeker of het je gaat lukken met een plan om je ex terug te krijgen? Neem dan eveneens contact op met Michelle die, dankzij haar jarenlange ervaring je een goed advies zal geven.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG