2

Ex Loslaten : Reddingsboei Na De Relatiebreuk

Over het algemeen is de meest voor de hand liggende reflex na een relatiebreuk dat je er alles aan wilt doen om de beslissing van je ex tegen te houden: je huilt, smeekt, argumenteert en je doet allerlei andere “verboden dingen” die hier op lijken.

In de meeste gevallen is het zo dat hoe meer je probeert tegen de wens van je ex in te gaan, des te meer je ex geneigd zal zijn zich van je te distanciëren.

Het beste wat je dus kunt doen is om niet tegen de stroom in te gaan, en je ex los te laten, in plaats van je obsessief te gedragen en uit alle macht proberen je ex te bewijzen dat hij of zij het ‘verkeerd ziet’.

Wat houdt je ex loslaten precies in?

Je ex loslaten wil niet zeggen dat je definitief afziet van het idee hem of haar terug te winnen. Zie het eerder als een leerzaam moment dat wellicht ook onverwachts is gekomen waardoor jij nu veel verdriet hebt.

Het is heel belangrijk dat je de breuk leert accepteren en in te zien dat je ex geen onderdeel meer is van het decor dat je gewend bent. Helaas kun je daar op dit moment niets aan kunt veranderen.

Ja, dat is uiteraard moeilijk, maar je kunt in het leven niet alles zomaar naar je hand zetten. Verspil je energie dus niet om je ex te overtuigen van zijn of haar ongelijk (geloof me, als dat inderdaad zo zou zijn dan zou je ex er al lang zelf achter gekomen zijn, zonder jouw tussenkomst), maar gebruik je energie op het enige doel waar je wel controle over hebt: jezelf!

Je ex loslaten is jezelf overgeven aan de stroom van het leven

Om te illustreren wat het loslaten van je ex nu eigenlijk inhoudt: laten we ons eens voorstellen dat het leven is als stromend water.

Je peddelt wellicht in alle onwetendheid en in vredige rust naast je wederhelft, tot het moment dat de breuk plotseling, als een heftige storm, jullie bootje omver blaast.

En daar zwemmen jullie dan te midden van alle tumult. In het begin zul je volledig in paniek zijn, je probeert ook tegen de stroom in te zwemmen, maar al snel kom je erachter dat je op deze manier alleen maar bezig bent jezelf uit te putten, en dat je geen steek verder komt.

Je ontdekt uiteindelijk dat het beste wat je kunt doen is om jezelf mee te laten voeren met de stroom. Je laat dus als het ware los door te vertrouwen op de beweging van het water die je in staat zal stellen om de oevers te bereiken. En wie weet, staat de daar straks een persoon die wel inziet wat je waard bent. Een persoon die je niet zomaar zal laten vallen en waarmee je wel gelukkig wordt.

Hoe kun je het proces van je ex loslaten stimuleren?

Helaas bestaat er geen wondermiddel. Wel heb ik hier een aantal goede tips voor je:

– Let op je eigen emoties (je kunt ze ook opschrijven). Het feit dat je je emoties observeert stelt je in staat om op dit moment prioriteit te geven aan je eigen leven

je ex loslaten doe je zo

– Probeer je angsten te relativeren en krijg ze onder controle. Het feit dat je ex niks van zich laat horen bij voorbeeld, wil niet per sé zeggen dat hij of zij je is vergeten. Je ex heeft het ook nodig om over de situatie na te denken

 

 

– Denk eraan zo veel mogelijk met iets bezig te zijn. Ook al vind je dat erg moeilijk in het begin, je zult zien dat je geleidelijk aan je vertrouwen terug wint, en dat je er plezier in vindt om de aandacht op jezelf te richten. Activiteiten zoals sport, reizen, uitgaan etc zullen je in staat stellen om afstand te nemen van de breuk en je lijden los te laten

– In plaats van in je pessimisme te blijven hangen door steeds maar te herhalen dat het je toch niet zal lukken, dat mijn adviezen boven je eigen krachten gaan (als het namelijk onmogelijk zou zijn zou geen haar op mijn hoofd erover denken om ze te je geven), denk POSITIEF! Geloof in jezelf (want ik denk het ook!).

Ga uit van het principe dat je hier uit komt. Als je je zelf ervan kunt overtuigen dat de dingen zich positief zullen uitpakken, dan zul je ook steeds minder te vrezen hebben

– Als je merkt dat het na zo’n lange tijd nog niet lukt om je ex los te laten, stuur mij dan een email en dan maken we een afspraak

De positieve effecten van het loslaten van je ex

Eindelijk, het is je gelukt om je ex los te laten. Je denkt misschien nog steeds aan je ex maar dat is veel minder obsessief. De pijn die gelinkd was aan het vertrek van je ex is minder fel.

Je hebt je leven weer onder controle en je verzorgt jezelf goed. Super! Deze verandering kan namelijk een zeer goed effect hebben, in de eerste plaats op jezelf en wellicht ook op je ex. Je ex zal verbaasd zijn al die veranderingen te zien!

Je laat nu zien dat je niet zo gemakkelijk weer zwicht voor zijn of haar avances, ook al zegt je ex dat je ‘er zo geweldig uit ziet en veranderd bent.

En ook al zou je ex niet terugkomen, dan heb je in ieder geval geleerd dat je wel degelijk in staat bent om dergelijke rampen te overleven, en dat je de situatie nu beter onder controle hebt zodat je verder kunt met je leven, met een veel groter zelfvertrouwen daan ooit tevoren.

Je hebt jezelf bewezen dat je alles in je hebt om dergelijke moeilijke gebeurtenissen te handelen, met of zonder je ex! Zoals alchemisten goud uit lood kunnen maken, heb jij geleerd je pijn om te zetten in een leerproces. Het is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG