Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ex Loslaten : Reddingsboei Na De Relatiebreuk

Je ex loslaten: Reddingsboei na de relatiebreuk

Over het algemeen is de meest voor de hand liggende reflex na een relatiebreuk dat je er alles aan wilt doen om de beslissing van je ex tegen te houden: je huilt, smeekt, argumenteert en je doet allerlei andere “verboden dingen” die hier op lijken.

In de meeste gevallen is het zo dat hoe meer je probeert tegen de wens van je ex in te gaan, des te meer je ex geneigd zal zijn zich van je te distanciëren.

Het beste wat je dus kunt doen is om niet tegen de stroom in te gaan, en je ex los te laten, in plaats van je obsessief te gedragen en uit alle macht proberen je ex te bewijzen dat hij of zij het ‘verkeerd ziet’.

Wat houdt je ex loslaten precies in?

Je ex loslaten wil niet zeggen dat je definitief afziet van het idee hem of haar terug te winnen. Zie het eerder als een leerzaam moment dat wellicht ook onverwachts is gekomen waardoor jij nu veel verdriet hebt.

Het is heel belangrijk dat je de breuk leert accepteren en in te zien dat je ex geen onderdeel meer is van het decor dat je gewend bent. Helaas kun je daar op dit moment niets aan kunt veranderen.

Ja, dat is uiteraard moeilijk, maar je kunt in het leven niet alles zomaar naar je hand zetten. Verspil je energie dus niet om je ex te overtuigen van zijn of haar ongelijk (geloof me, als dat inderdaad zo zou zijn dan zou je ex er al lang zelf achter gekomen zijn, zonder jouw tussenkomst), maar gebruik je energie op het enige doel waar je wel controle over hebt: jezelf!

Je ex loslaten is jezelf overgeven aan de stroom van het leven

Om te illustreren wat het loslaten van je ex nu eigenlijk inhoudt: laten we ons eens voorstellen dat het leven is als stromend water.

Je peddelt wellicht in alle onwetendheid en in vredige rust naast je wederhelft, tot het moment dat de breuk plotseling, als een heftige storm, jullie bootje omver blaast.

En daar zwemmen jullie dan te midden van alle tumult. In het begin zul je volledig in paniek zijn, je probeert ook tegen de stroom in te zwemmen, maar al snel kom je erachter dat je op deze manier alleen maar bezig bent jezelf uit te putten, en dat je geen steek verder komt.

Je ontdekt uiteindelijk dat het beste wat je kunt doen is om jezelf mee te laten voeren met de stroom. Je laat dus als het ware los door te vertrouwen op de beweging van het water die je in staat zal stellen om de oevers te bereiken. En wie weet, staat de daar straks een persoon die wel inziet wat je waard bent. Een persoon die je niet zomaar zal laten vallen en waarmee je wel gelukkig wordt.


Hoe kun je het proces van je ex loslaten stimuleren?

Helaas bestaat er geen wondermiddel. Wel heb ik hier een aantal goede tips voor je:

- Let op je eigen emoties (je kunt ze ook opschrijven). Het feit dat je je emoties observeert stelt je in staat om op dit moment prioriteit te geven aan je eigen leven

je ex loslaten doe je zo

- Probeer je angsten te relativeren en krijg ze onder controle. Het feit dat je ex niks van zich laat horen bij voorbeeld, wil niet per sé zeggen dat hij of zij je is vergeten. Je ex heeft het ook nodig om over de situatie na te denken

- Denk eraan zo veel mogelijk met iets bezig te zijn. Ook al vind je dat erg moeilijk in het begin, je zult zien dat je geleidelijk aan je vertrouwen terug wint, en dat je er plezier in vindt om de aandacht op jezelf te richten. Activiteiten zoals sport, reizen, uitgaan etc zullen je in staat stellen om afstand te nemen van de breuk en je lijden los te laten

- In plaats van in je pessimisme te blijven hangen door steeds maar te herhalen dat het je toch niet zal lukken, dat mijn adviezen boven je eigen krachten gaan (als het namelijk onmogelijk zou zijn zou geen haar op mijn hoofd erover denken om ze te je geven), denk POSITIEF! Geloof in jezelf (want ik denk het ook!).

Ga uit van het principe dat je hier uit komt. Als je je zelf ervan kunt overtuigen dat de dingen zich positief zullen uitpakken, dan zul je ook steeds minder te vrezen hebben

- Als je merkt dat het na zo’n lange tijd nog niet lukt om je ex los te laten, stuur mij dan een email en dan maken we een afspraak

De positieve effecten van het loslaten van je ex

Eindelijk, het is je gelukt om je ex los te laten. Je denkt misschien nog steeds aan je ex maar dat is veel minder obsessief. De pijn die gelinkd was aan het vertrek van je ex is minder fel.

Je hebt je leven weer onder controle en je verzorgt jezelf goed. Super! Deze verandering kan namelijk een zeer goed effect hebben, in de eerste plaats op jezelf en wellicht ook op je ex. Je ex zal verbaasd zijn al die veranderingen te zien!

Je laat nu zien dat je niet zo gemakkelijk weer zwicht voor zijn of haar avances, ook al zegt je ex dat je 'er zo geweldig uit ziet en veranderd bent.

En ook al zou je ex niet terugkomen, dan heb je in ieder geval geleerd dat je wel degelijk in staat bent om dergelijke rampen te overleven, en dat je de situatie nu beter onder controle hebt zodat je verder kunt met je leven, met een veel groter zelfvertrouwen daan ooit tevoren.

Je hebt jezelf bewezen dat je alles in je hebt om dergelijke moeilijke gebeurtenissen te handelen, met of zonder je ex! Zoals alchemisten goud uit lood kunnen maken, heb jij geleerd je pijn om te zetten in een leerproces. Het is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Altijd dat blijven hoop geven aan mensen na een breuk owv verkoop, ik begrijp niet hoe je niet beschaamd bent. Zelfs alq het over loslaten gaat, blijf je het herhalen dat je dit eerder “als een spannend moment in je relatie moet zien”. Waar ben je eigenlijk mee bezig? Je maakt het mensen alleen maar moeilijker. Een breuk is een breuk. Ik snap niet dat je investeert in de ellende van anderen. En een antwoord hierop staat ongetwijfeld weer vol van de onzin. Maar we lezen wat we lezen op jouw site.

  1. Beste Sofie, toch bedankt voor je bericht. Het is uiteraard jouw goed recht om je mening hier te uiten maar ik vrees dat je dit artikel niet geheel juist hebt geïnterpreteerd. Ik snap ook wel hoe dat komt. Het woordgebruik ‘spannend moment’ is inderdaad niet correct. Ik zal dit dan ook veranderen. Beter zou zijn om die zin te vervangen door bijv. ‘een leerzaam moment dat misschien onverwachts is gekomen, verdriet doet etc.’. Ik wil in het artikel namelijk duidelijk maken dat het goed is en ook nodig is om je ex los te laten, of het nu wel of niet goed komt na de breuk. Na het loslaten kunnen situaties veranderen, kunnen partners elkaar ook beter begrijpen (een vaak gehoorde kreet na de breuk is ‘we kunnen nu opeens zo goed met elkaar overweg’. Loslaten zou ook beter gaan als men de positieve kanten ervan blijft zien, je afvragen wat je rol was en die van je ex, wat je ervan hebt geleerd. In sommige gevallen is het beter als koppels uit elkaar gaan, in andere gevallen weer niet en wordt er helaas te gemakkelijk besloten om uit elkaar te gaan terwijl dat eigenlijk had kunnen voorkomen door bijv. anders te communiceren en beter naar elkaar te luisteren.
   Hartelijke groet,
   Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG