Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je Ex Op Facebook Houden Of Juist Niet?

Je ex heeft je hart gebroken? Als je veel last hebt van liefdesverdriet dan wil ik je aanraden niet continu op zijn of haar profiel te kijken. Na een relatiebreuk , is het erg verleidelijk om te zien wat er gebeurt met je ex. Facebook is dan ook zeer geschikt voor spionnen. Je moet jezelf echter wel realiseren dat je je zelf voor de gek houdt als je denkt dat het laatste nieuws over je ex je gerust stelt. Dit is absoluut niet waar. Je doet jezelf alleen nog maar meer verdriet.

Wat is dan de oplossing? Er zijn meerdere studies geweest over het verwerken van liefdesverdriet, en ook facebook heeft hierin de aandacht gekregen. Zo is er een onderzoek geweest onder 464 jong volwassenen door Tara Marschall aan de Brunel University in Engeland. In dit onderzoek werd het gedrag van deze jongeren op facebook bij gehouden en het effect dat het had op de verwerking van hun liefdesverdriet. Deze jongeren moesten antwoorden op vragen als “hoe vaak kijk je op de facebookpagina van je ex” en “kijk je ook vaak naar zijn of haar vriendenlijst?. Hun mentale toestand en gevoelens jegens hun ex werd hier ook onderzocht en of het sexueel verlangen aanwezig bleef, als ook negatieve gevoelens zoals woede, droefheid, en wraakgevoelens. Ook werd er gekeken in hoeverre het leven veranderd was na de breuk.

De uitkomst van dit onderzoek was dat de personen die het meest op de facebookpagina van hun ex kijken veel meer gefocaliseerd zijn op de breuk dan degenen die dat niet of minder doen. Ook gaf het onderzoek aan dat men veel langer blijft hangen in negatieve gevoelens zoals woede, verwarring en haat.

Het is dus duidelijk dat het niet goed voor je is om continu op facebook te checken hoe het met je ex gaat als de verstandhouding nog steeds negatief is. Dat wil echter niet zeggen dat je je ex dus van je vriendenlijst moet halen. Integendeel, het risico is ook aanwezig dat jedat je je opnieuw aangetrokken zult voelen tot je ex.
Maar eigenlijk hangt alles af hoe de relatie tot een eind is gekomen. Als je het nog steeds goed met elkaar kunt vinden dan is er geen enkele reden dat je je ex van je facebook haalt.

Facebook als middel om je ex te verleiden

Natuurlijk is facebook ook een geweldig medium om je ex te verleiden, zorg dan echter wel dat je tactisch te werk gaat. Je kunt dingen publiceren om de nieuwsgierigheid op te wekken, maar hou het netjes. Laat geen foto’s zien waar je bijv. dronken op staat. Denk eraan dat het niet overduidelijk wordt dat je je ex op facebook probeert te verleiden, want dan zullen over je pogingen om hem of haar terug te krijgen op niets uitlopen.

Kortom: alles hangt af van hoe jullie relatie tot een eind is gekomen, het karakter van je ex, in hoeverre jullie elkaar echt goed kennen Denk er echter wel aan dat als je besluit je ex van je facebook te halen, het natuurlijk heel raar is als je hem of haar weer toevoegt nadat je tot de ontdekking bent gekomen dat je je ex zo mist.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG