Je ex terugwinnen moeilijk? 

Liefdesverdriet, iedereen krijgt er wel eens mee te maken en iedereen gaat er anders mee om. Maar dat het niet leuk is, weten we allemaal wel. Er zijn verschillende fasen in liefdesverdriet en deze gaan we nu even bespreken.

Fasen Van Liefdesverdriet (1): Paniek ! Je Voelt Je Overgeleverd Aan Jezelf

Als jullie uiteindelijk merken dat jullie misschien toch niet het perfecte koppel zijn en er komt een breuk. Dan kan je soms het gevoel hebben dat je helemaal alleen bent. De persoon waar je alles mee deelde is weg. Je kunt het nog nauwelijks geloven dat het echt zo is. Je wilt jezelf beschermen tegen de pijn. Onbewust stuur je signalen uit naar je hersenen die je helpen om zo min mogelijk te willen voelen. Je wilt het liefst zoveel mogelijk ontkennen. Je huilt veel, eet weinig en in sommige situaties wil je het liefst een einde maken aan je leven.

Fasen Van Liefdesverdriet (2): Omkoperij

Je probeert contact te krijgen met je ex, want je hebt zoveel vragen. Je begrijpt vaak niet wat de reden is van de breuk en het liefst wil je nog blijven ontkennen dat dit de realiteit is. Je bent geneigd met je ex te onderhandelen zodat hij of zij terug komt. Aan de ene kant hoop je dat echt, aan de andere kant wil je ook dat je hem/haar nooit meer ziet, omdat je zoveel pijn voelt.

Fasen Van Liefdesverdriet (3): Erkenning fasen van liefdesverdriet

Nadat je hebt ingezien dat de relatiebreuk toch echt de realiteit is kom je in de 3e fase van je liefdesverdriet.

Je voelt een golf van emoties door je heengaan.

De ene keer ben je angstig, dan voel je je weer schuldig, dan weer voel je de woede opkomen, je voelt je depressief, maar er zijn ook momenten dat je je beter voelt.

Kortom, je weet nog steeds niet goed waar je aan toe bent, en je hebt nog veel hoop.

Fasen Van Liefdesverdriet (4): Aanpassing

Na alle feestjes, one night stands… Besef je op een bepaald moment dat je zo niet voor altijd kan blijven leven en dat het allemaal maar voor 1 nacht is.

Je krijgt het gevoel dat je voor altijd alleen gaat blijven, dat niemand jou nog wil… Dit zal normaal gezien het dieptepunt zijn van je liefdesverdriet. Dus geef niet op! Alles wordt beter.

Zodra de golf van emoties is afgezwakt, voel je je uitgeput en heb je behoefte aan rust.

In deze fase van liefdesverdriet leer je beter met de dagelijkse routine om te gaan. Ook kun je beter beslissingen nemen, verplichtingen nakomen en praktische problemen oplossen.

Als je je niet goed voelt zorg dan dat je hulp inschakelt. Wees niet te veeleisend naar jezelf. Je kunt je wel beter aan de nieuwe situatie aanpassen en het lukt je ook steeds beter te reflecteren op je relatie.

Fasen Van Liefdesverdriet (5): Reflectie

Het verwerken van dat verdriet is voor de ene al een moeilijkere opdracht dan voor de andere. Maar het verdriet gaat na een tijd zeker over. Je kunt nu steeds beter objectiever naar de situatie kijken en weten wat niet goed ging. Je moet jezelf wel goed afvragen of je ex wel de goede partner was. Was je gelukkig? Dat is een zeer belangrijke vraag die je moet stellen aan jezelf.

Als dat inderdaad zo was, en je wil verder met je leven zonder je ex dan is fase 6 de volgende fase van liefdesverdriet.

Fasen Van Liefdesverdriet (6): Acceptatie En Verder Met Je Leven

Nadat je beseft hebt dat je beter verder kan gaan met je leven zonder die persoon, merk je dat het leven niet alleen draait om je ex. Je kunt je steeds onafhankelijker opstellen. Je gaat je oude liefde loslaten en je kunt verder. De kans dat je het nog af en toe moeilijk zal hebben is nog aanwezig. Zeker als je die persoon regelmatig tegenkomt, maar dat komt allemaal wel goed.

Daarna ga je accepteren dat het voorbij is. Dat jullie allebei jullie eigen weg zullen uitgaan en dat het leven zonder partner nog zo slecht niet is.

Niet iedereen gaat door al deze fasen, sommigen gaan maar door een paar, anderen beleven alle fasen.

Lees ook nog dit artikel : de 5 fasen van liefdesverdriet en het vervolg hierop

>>> Wil je meer weten over het verwerken van je liefdesverdriet, klik dan hier

Wanneer je nog steeds kansen ziet

Heb je je liefdesverdriet verwerkt en kun je met een meer nuchtere blik naar je situatie kijken? Datn wordt het tijd om op te staan en in actie te komen. Als je het gevoel heb dat je partner toch de ware is voor jou, ga er dan voor! Laat de moet niet zakken.
genees je gebroken hart in 15 stappen

Besef dat je het hem/haar niet kan aandoen om nogmaals gekwetst te worden. Dit wil je evenmin voor jezelf. Wil je je ex niet terug en alleen je liefdesverdriet verwerken? Lees dan het Ebook “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen”

Weet je echter zeker dat er nog steeds kansen zijn voor jullie relatie?

Lees dan de informatie over mijn coachingsprogramma Van Breuk Tot Doorbraak. Met dit programma zul je meer inzicht krijgen over de problemen die er speelden, hoe je daarop kunt inspelen, wat je kunt doen als je ex weer contact met je opneemt. Kortom, je krijgt een compleet pakket aan kostbaar materiaal in de vorm van een ebook, videos, audio en personal coaching.

 

 

 

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG