• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gebroken relatie hoe verder gaan?

Een gebroken relatie? Zo ga je verder

Menigeen heeft er een flinke kater op nagehouden: een gebroken relatie. Meestal zien mensen de breuk wel aankomen van een afstandje, maar wanneer deze plotsklaps plaatsvindt is de kater des te groter. Hoe ga je om met een relatie die aan een einde is gekomen? En betekent het einde van een relatie ook echt het einde?

Bekijk ook deze video waarin ik je 6 super goede tips geef wat je kunt doen bij een gebroken relatie:

Directe Gevolgen Van Een Gebroken Relatie

Concentratieproblemen en een emotionele knauw, dat zijn vaak de eerste verschijnselen van een gebroken relatie. Bij sommigen gaan de klachten zelfs nog verder en zijn ze ook lichamelijk een tijdje ziek. Het zijn helaas verschijnselen die erbij horen. Maar hoe komt dat precies? Wanneer je iets kwijtraakt of kwijt lijkt te zijn waaraan je gehecht was, ontstaat er een gevoel van leegte. Iets dat bij je hoorde is weg.

Deze leegte moet natuurlijk weer opgevuld worden en zoals men zegt: tijd heelt alle wonden. Natuurlijk is ook nog een mogelijkheid dat de relatie zich weer hersteld. Net zoals dat alle relaties van elkaar verschillen, zullen ook alle mogelijkheden tot een herstel weer anders zijn.

Tips voor een gebroken relatie

In het begin kun je het beste weer richten op je eigen doen en laten en niet teveel hopen op een ogenschijnlijk makkelijke uitweg door weer terug te zijn bij je ex-geliefde. Een gezonde relatie bestaat uit twee personen die zich onafhankelijk van de ander goed voelen. Zet voor jezelf op een rij wat ook alweer de zaken waren waar je een goed gevoel bij kreeg. Maak vervolgens een plan om geleidelijk aan de draad van deze dingen weer op te pikken. Het hoeft natuurlijk niet op stel en sprong, gun ook je verdriet wat ruimte. Probeer echter er niet in te blijven hangen.

De maalstroom van spijt, verlangen en verdriet zullen je er op de iets langere termijn geen leuker mens maken. En een leuk mens zijn, dat is toch wel een voorwaarde om met iemand anders een fijne en gezonde relatie te hebben.

Mogelijkheden na een gebroken relatie

Aangezien geen relatie hetzelfde is, is ook elke relatiebreuk weer anders. Ook al lijkt het in het begin allemaal erg moeizaam en complex, goed beschouwd zijn de dingen vrij eenvoudig: of je gaat je eigen richting, of het komt weer goed met je ex-geliefde. Daarbij komt natuurlijk ook dat geen van deze richtingen de andere uitsluit!

Op het moment dat je je eigen bezigheden weer met enthousiasme hebt omarmd, kan het zijn dat je juist daardoor weer aantrekkelijk wordt voor je ex-geliefde. De gebroken relatie is dan zeker niet voor niets geweest. Je bent weer een tijdje op jezelf aangewezen en hebt weer ontdekt hoe je alleen van de dingen kan genieten.

Wanneer het weer goed komt met je ex-geliefde bestaat natuurlijk altijd de kans dat het om één of andere reden weer tot een breuk komt. Het voordeel van dit laatste is dat je dan de klappen van de zweep kent. Het kan natuurlijk ook zijn dat de hernieuwde relatie na een gebroken relatie fundamenteel anders in elkaar zit, waardoor de obstakels die aanvankelijk hebben geleid tot een breuk uit het zicht zijn verdwenen.

>>> Lees ook dit artikel hoe omgaan met een relatiebreuk

De keerzijde van je verdriet

Wat de uitkomst ook is van een relatiebreuk, het is in alle gevallen een kans om er sterker uit tevoorschijn te komen. Mensen zijn veerkrachtige wezens en wanneer we onze voornemens actief sturen en ons inzetten om er boven op te komen, zul je zien dat een relatiebreuk ook een nut kan hebben. Ook kan alleen al deze realisatie je wat verder helpen als je met de kater van een relatiebreuk zit. Alles is relatief en met de juiste instelling is niet alles, maar wel heel veel mogelijk.

Als je je ex weer graag terug wilt. Aarzel dan niet je hieronder in te schrijven voor het nr 1 geheim Ex terugwinnen rapport en gratis training per video. We sturen je dan de beste tips!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG