Gedumpt Worden – Neem Het Heft In Eigen Handen!

Er zijn verschillende manieren om een relatie te beëindigen, maar gedumpt worden is wel de meest erge manier om mee te maken. Gedumpt, het woord zegt het al: aan de kant gezet, weggegooid. Je voelt je even geen mens meer. Een oude versleten schoen dump je. Een mens dump je niet!

Een verschrikkelijke diepe put

Liefdesverdriet hebben we allemaal wel eens door moeten maken, maar gedumpt worden is toch een geheel andere ervaring. Als je gedumpt wordt, kan dat haast een traumatische ervaring zijn. Zoals gezegd: je voelt je even geen mens meer. Veelal heb je het niet (willen) zien aankomen en dat maakt dat de klap nóg veel harder aankomt.

Het is vernederend, want je wordt zomaar aan de kant gezet. Alsof jij geen gevoelens hebt! Vaak is er een ander in het spel, want als dat niet zo is, wordt een relatie wel op een andere manier beëindigd. Je gevoelens worden op diverse wijzen gekwetst. Je voelt je zeer onzeker en gaat zoeken naar redenen. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Je denkt dat de fout bij jou ligt. Daar komt nog bij, dat het vaak (maatschappelijk) ook nog gezien wordt als een zwakheid: je hebt je laten dumpen! Je scháámt je vaak dus ook nog voor het feit dát het je is overkomen.

Zo zak je steeds verder weg in een diepe put….

Onvolwassen

Dumpen is een onvolwassen manier om een punt achter een relatie te zetten. Het houdt helemaal geen rekening met de ander. Het is een teken dat de persoon niet op een volwassen wijze kan omgaan met situaties en gevoelens (zowel de eigen gevoelens, als de gevoelens van anderen). De persoon staat er soms zelfs niet bij stil, dat deze manier van handelen de ander verschrikkelijk kwest.

Hoewel we qua leeftijd volwassenen zijn, wil nog niet zeggen dat we allemaal ook emotioneel volwassen zijn. Het komt zelfs voor, dat een partner gedumpt wordt uit pure onzekerheid over de relatie. Als een soort ‘zelfverdediging’ wordt de partner gedumpt om te voorkomen dat het de persoon zelf gaat overkomen. Duidelijk is, dat in dit type relaties een gezonde vertrouwens- en communicatiebasis ontbreekt.

De weg terug

‘Na regen komt zonneschijn’. Als je in de put kunt wegzakken, dan is het ook mogelijk weer omhoog te klimmen!

Het is zeer belangrijk, dat het verdriet goed verwerkt wordt. Het accepteren van de situatie is daar een belangrijk onderdeel van. Geef je er rekenschap van dat jij tenminste eerlijk en oprecht bent geweest in je relatie! Op dit punt valt je dus niets te verwijten!

Het is zeer belangrijk dat je dit inziet. Eerlijkheid, oprechtheid en vertrouwen zijn namelijk de basis om een volwassen relatie aan te kunnen gaan, en dáár ontbreekt het bij jou dus NIET aan! Hoe ga je verder ermee om? Op dit blog kan je veel informatie vinden welke je weer op weg kan helpen. Wees sterk en jezelf weer “op het spoor!

Gedumpt worden….. niet leuk om mee te moeten maken, maar het is ook zeker niet het einde van de wereld. Neem het heft in eigen handen! Je bent het waard!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG