16

Heeft mijn ex nog gevoelens voor mij? De 7 signalen die het bewijzen

Het is moeilijk na een breuk om precies te bepalen waar je staat als het gaat om je ex. Het is bijna onmogelijk om een ​​duidelijk inzicht te krijgen in de breuk, want de emoties zijn op z’n grootst en de gemoederen zijn hoogstwaarschijnlijk niet zo goed als vroeger. Daarbij denk je dan: heeft mijn ex nog gevoelens voor mij? Het kan zelfs zo verwarrend zijn dat je ‘helaas’ een verkeerde indruk van je ex krijgt.

In dit artikel zal ik duidelijk maken hoe je de signalen van je ex kunt interpreteren.

Een vaak gestelde vraag: heeft mijn ex nog gevoelens voor mij?

ik krijg heel vaak de vraag: hoe weet ik of mijn ex nog gevoelens heeft voor mij

Ik geef je in dit artikel 7 aanwijzingen, 7 signalen die heel gemakkelijk zijn te analyseren. Er is alleen wel een puntje waar je goed op moet letten: herken je slechts 1 van deze signalen denk dan niet meteen ‘yes! mijn ex heeft nog gevoelens voor me’, het is belangrijk dat je tenminste 3 van deze signalen herkent.

Het is eigenlijk net als met het onderzoeken van een overtreding, hoe meer bewijs, des te meer er redenen zijn aan te nemen dat de persoon schuldig is. Je kunt je dus niet baseren op slechts 1 signaal.

Signaal nr 1 : je ontmoet je ex op onlogische plaatsen

Als je je ex tegenkomt op een plek die onlogisch is, bijv. je bent op een feestje van vrienden die je al lang niet meer hebt gezien of je loopt op straat. Opeens zie je je ex daar. Vreemd toch?

Of je hebt je pas ingeschreven op een club en je ziet je ex daar plotseling ook. In ieder geval is dat een goed teken dat je ex niet voor je wil vluchten.

Signaal nr 2: je ex raakt je ongewoon lang aan

Stel je loopt op straat en je weet niet dat hij of zij achter je loopt. Opeens tikt je ex je op je rug, of je ex laat je schrikken. Je draait je om en je ex ziet je verschrikte gezicht> Hij of zij maakt er direct een grapje van. Met zijn/haar mooiste lach reageert je ex ‘je hoeft van mij toch niet te schrikken?’. Natuurlijk zou je ex op deze manier niet je aandacht hebben getrokken als hij of zij geen gevoelens meer voor je zou hebben.

En stel als je ex je net even iets langer aanraakt dan normaal. Het kan ook zijn dat je ex je langer aankijkt dan je normaal gewend bent. Ook dat is een positief signaal. Je weet immers dat non verbale communicatie belangrijker is dan de verbale communicatie.

Denk maar aan dit voorbeeld: ik zeg je met een lachend gezicht “weet je, ik ben niet gelukkig’. Je weet duidelijk dat dat niet klopt. Andersom geldt het ook. Je kunt met een somber gezicht zeggen dat je gelukkig bent. Als non-verbaal gedrag niet overeenkomst met verbaal gedrag dan zouden je alarmbellen moeten rinkelen.

Signaal nr 3 dat je ex nog gevoelens voor je heeft

Hier is nog een ander fenomeen die wijst op het feit dat je ex nog wel degelijk gevoelens voor je heeft.

Bijv. je komt je ex tegen en je merkt dat zijn of haar gedrag totaal anders is dan dat je gewend bent. Dit kan ook voorkomen als je je ex ontmoet in een groep, bijv. op een feestje bij vrienden. Als je ex een nogal verlegen type is en niet zo snel een praatje maakt met anderen, dan zou er iets niet helemaal kloppen als dat nu wel plotseling het geval is.  Als je ex daarentegen altijd een heel sociaal type was, en je ziet hem of haar nu opeens zielig op een bankje voor zich uit zitten staren, is er een mogelijkheid dat je ex nog gevoelens voor je heeft.

Signaal nr 4e : je ex initieert afspraken of zoekt contact

Vooral als je met je ex afgesproken hebt om geen contact te hebben gedurende een bepaalde tijd is het onlogisch als je ex dan toch steeds contact met je opneemt.

Het is echter een duidelijk slecht teken als je ex nog steeds niet antwoordt nadat je hem of haar al 80 emails hebt gestuurd. Je dient dan ook direct daarmee te stoppen en radiostilte in te lassen. Afhankelijk van het aantal emails die je hebt gestuurd kan die periode van radiostilte lang duren.

>>> Lees hiervoor de special over ‘Radiostilte’

Signaal nr 5e : je ex is vaag en besluiteloos

Je ex kan maar geen besluit nemen of zegt dingen die niet duidelijk zijn. Als je bijvoorbeeld tegen je ex zegt ‘zullen we het weer proberen samen’ en je ex reageert met ‘ik weet het nog niet, ik heb tijd nodig, ik moet nadenken’ dan geeft dat wel aan dat je ex nog niet helemaal achter zijn/haar besluit staat.

Vergelijk het maar eens met een ex die heel kordaat zegt ‘nee ik kom niet terug op mijn besluit’. In dat geval kun je ervan op aan dat het heel heel lastig zal worden om je ex terug te winnen.

Signaal nr 6: je ex is abnormaal geïrriteerd of boos op je

Men zegt vaak dat de tegenhanger van liefde niet haat is. Dat klopt inderdaad. Je kunt stellen dat haat eigenlijk meer ‘ontspoorde liefde’ is. Zodra je ex enige vorm van emotie vertoont, of dat nu positief is of negatief, dan geeft dit aan dat je ex nog steeds aan je denkt. Hij of zij is in ieder geval nog steeds in zijn hoofd met jou bezig.

Er is eigenlijk maar 1 ding waarvan je kunt zeggen dat je ex geen gevoelens meer voor je heeft. En dat is onverschilligheid! Als je genegeerd wordt door je ex is dat echt een heel slecht teken.

Signaal nr 7: je ex zegt “ik ben niet meer verliefd. De vlinders zijn weg”

Ik kan me goed voorstellen dat je schrikt van dergelijke uitspraken. Maar bedenk dat als je een relatie hebt gehad van 10 jaar, gevoelens niet zomaar weg kunnen zijn.  Als je ex je na 3 jaar opeens op straat tegenkomt, wat denk je wat er op dat moment door het hoofd (en hart) van je ex heen gaat?

Heel vaak wordt er door een ex gezegd ‘ik ben niet meer verliefd’ wanneer de relatie te ingewikkeld is geworden en men niet weet wat te zeggen. Het is aan jou om dan uit te vissen ‘hoe diep zitten de gevoelens van mijn ex nog voor me; wat kan ik doen om daar controle op te krijgen en verandering in te brengen’

Denk je dat je relatie nog kansen heeft? Ik help je graag je ex terug te winnen. Schrijf je in voor de gratis training onder dit artikel

Klik hier om een reactie achter te laten 16 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG