Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Heeft mijn ex nog gevoelens voor mij?

Heeft mijn ex nog gevoelens voor mij? De 7 signalen die het bewijzen

Het is moeilijk na een breuk om precies te bepalen waar je staat als het gaat om je ex. Het is bijna onmogelijk om een duidelijk inzicht te krijgen in de breuk, want de emoties zijn op z’n grootst en de gemoederen zijn hoogstwaarschijnlijk niet zo goed als vroeger. Daarbij denk je dan: heeft mijn ex nog gevoelens voor mij? Het kan zelfs zo verwarrend zijn dat je ‘helaas’ een verkeerde indruk van je ex krijgt.

In dit artikel zal ik duidelijk maken hoe je de signalen van je ex kunt interpreteren.

Een vaak gestelde vraag: heeft mijn ex nog gevoelens voor mij?

ik krijg heel vaak de vraag: hoe weet ik of mijn ex nog gevoelens heeft voor mij

Ik geef je in dit artikel 7 aanwijzingen, 7 signalen die heel gemakkelijk zijn te analyseren. Er is alleen wel een puntje waar je goed op moet letten: herken je slechts 1 van deze signalen denk dan niet meteen ‘yes! mijn ex heeft nog gevoelens voor me’, het is belangrijk dat je tenminste 3 van deze signalen herkent.

Het is eigenlijk net als met het onderzoeken van een overtreding, hoe meer bewijs, des te meer er redenen zijn aan te nemen dat de persoon schuldig is. Je kunt je dus niet baseren op slechts 1 signaal.

Signaal nr 1 : je ontmoet je ex op onlogische plaatsen

Als je je ex tegenkomt op een plek die onlogisch is, bijv. je bent op een feestje van vrienden die je al lang niet meer hebt gezien of je loopt op straat. Opeens zie je je ex daar. Vreemd toch?

Of je hebt je pas ingeschreven op een club en je ziet je ex daar plotseling ook. In ieder geval is dat een goed teken dat je ex niet voor je wil vluchten.

Signaal nr 2: je ex raakt je ongewoon lang aan

Stel je loopt op straat en je weet niet dat hij of zij achter je loopt. Opeens tikt je ex je op je rug, of je ex laat je schrikken. Je draait je om en je ex ziet je verschrikte gezicht> Hij of zij maakt er direct een grapje van. Met zijn/haar mooiste lach reageert je ex ‘je hoeft van mij toch niet te schrikken?’. Natuurlijk zou je ex op deze manier niet je aandacht hebben getrokken als hij of zij geen gevoelens meer voor je zou hebben.

En stel als je ex je net even iets langer aanraakt dan normaal. Het kan ook zijn dat je ex je langer aankijkt dan je normaal gewend bent. Ook dat is een positief signaal. Je weet immers dat non verbale communicatie belangrijker is dan de verbale communicatie.

Denk maar aan dit voorbeeld: ik zeg je met een lachend gezicht “weet je, ik ben niet gelukkig’. Je weet duidelijk dat dat niet klopt. Andersom geldt het ook. Je kunt met een somber gezicht zeggen dat je gelukkig bent. Als non-verbaal gedrag niet overeenkomst met verbaal gedrag dan zouden je alarmbellen moeten rinkelen.

Signaal nr 3 dat je ex nog gevoelens voor je heeft

Hier is nog een ander fenomeen die wijst op het feit dat je ex nog wel degelijk gevoelens voor je heeft.

Bijv. je komt je ex tegen en je merkt dat zijn of haar gedrag totaal anders is dan dat je gewend bent. Dit kan ook voorkomen als je je ex ontmoet in een groep, bijv. op een feestje bij vrienden. Als je ex een nogal verlegen type is en niet zo snel een praatje maakt met anderen, dan zou er iets niet helemaal kloppen als dat nu wel plotseling het geval is.  Als je ex daarentegen altijd een heel sociaal type was, en je ziet hem of haar nu opeens zielig op een bankje voor zich uit zitten staren, is er een mogelijkheid dat je ex nog gevoelens voor je heeft.

Signaal nr 4e : je ex initieert afspraken of zoekt contact

Vooral als je met je ex afgesproken hebt om geen contact te hebben gedurende een bepaalde tijd is het onlogisch als je ex dan toch steeds contact met je opneemt.

Het is echter een duidelijk slecht teken als je ex nog steeds niet antwoordt nadat je hem of haar al 80 emails hebt gestuurd. Je dient dan ook direct daarmee te stoppen en radiostilte in te lassen. Afhankelijk van het aantal emails die je hebt gestuurd kan die periode van radiostilte lang duren.

>>> Lees hiervoor de special over ‘Radiostilte’

Signaal nr 5e : je ex is vaag en besluiteloos

Je ex kan maar geen besluit nemen of zegt dingen die niet duidelijk zijn. Als je bijvoorbeeld tegen je ex zegt ‘zullen we het weer proberen samen’ en je ex reageert met ‘ik weet het nog niet, ik heb tijd nodig, ik moet nadenken’ dan geeft dat wel aan dat je ex nog niet helemaal achter zijn/haar besluit staat.

Vergelijk het maar eens met een ex die heel kordaat zegt ‘nee ik kom niet terug op mijn besluit’. In dat geval kun je ervan op aan dat het heel heel lastig zal worden om je ex terug te winnen.

Signaal nr 6: je ex is abnormaal geïrriteerd of boos op je

Men zegt vaak dat de tegenhanger van liefde niet haat is. Dat klopt inderdaad. Je kunt stellen dat haat eigenlijk meer ‘ontspoorde liefde’ is. Zodra je ex enige vorm van emotie vertoont, of dat nu positief is of negatief, dan geeft dit aan dat je ex nog steeds aan je denkt. Hij of zij is in ieder geval nog steeds in zijn hoofd met jou bezig.

Er is eigenlijk maar 1 ding waarvan je kunt zeggen dat je ex geen gevoelens meer voor je heeft. En dat is onverschilligheid! Als je genegeerd wordt door je ex is dat echt een heel slecht teken.

Signaal nr 7: je ex zegt “ik ben niet meer verliefd. De vlinders zijn weg”

Ik kan me goed voorstellen dat je schrikt van dergelijke uitspraken. Maar bedenk dat als je een relatie hebt gehad van 10 jaar, gevoelens niet zomaar weg kunnen zijn.  Als je ex je na 3 jaar opeens op straat tegenkomt, wat denk je wat er op dat moment door het hoofd (en hart) van je ex heen gaat?

Heel vaak wordt er door een ex gezegd ‘ik ben niet meer verliefd’ wanneer de relatie te ingewikkeld is geworden en men niet weet wat te zeggen. Het is aan jou om dan uit te vissen ‘hoe diep zitten de gevoelens van mijn ex nog voor me; wat kan ik doen om daar controle op te krijgen en verandering in te brengen’

Denk je dat je relatie nog kansen heeft? Ik help je graag je ex terug te winnen. Schrijf je in voor de gratis training onder dit artikel

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste michelle mijn ex en ik hadden relatie van 20 jaar ,toen breuk van enkele maanden en terug relatie,nu terug uit elkaar enkele weken waarbij zij toch één week besproken heeft om serieus opnieuw te beginnen, inmiddels heeft ze nieuwe relatie en heeft ze alles wat ze bij mij niet meer had zegt ze van gevoelens ,kan ik haar nog terugwinnen ,hou van haar en hebben kindje van 11 jaar samen

  1. Beste Wim, we zijn dik een maand verder. Er zal vast al iets veranderd zijn aan je situatie, maar kom nooit terug bij elkaar als je niet eerst tig goede gesprekken hebt gehad, samen hebt uitgesproken wat anders moet en hebt geleerd anders naar elkaar te kijken, te luisteren en te communiceren. Als ze al direct weer een ander is de kans groot dat het een rebound betreft.
   Heb je deze al gelezen en de podcast beluisterd?
   Hartelijke groet,
   Michelle

 2. beste Michelle,
  mijn ex is na 11 maanden weer gekomen om zijn kindje te zien die nu inmiddels 1 jaar is. maar hij deed heel zielig en rustig en keek af en toe stiekem naar me. ik wil graag weten wat dit betekent? hij speelde wel met zijn kind en groette mij bij binnenkomst niet eens maar was heel anders dan anders. heel rustig en verdrietige ogen had hij.

  1. Beste Sana, fijn dat hij toch vaderlijke gevoelens heeft en dat hij zijn kindje is komen opzoeken. Zorg ervoor dat de grens die hij over moet stappen (en die is behoorlijk hoog) niet te moeilijk is. Toon begrip. Hij heeft misschien veel spijt, heeft misschien veel meegemaakt. Zeg hem simpelweg dat je het fijn vindt dat hij zijn kind is komen opzoeken. Laat hem eerst dat vadergevoel ontwikkelen. Pas daarna kan er meer ruimte ontstaan om met jou in gesprek te gaan. Sterkte en liefs, Michelle

 3. Het is nu 2 weken uit met mijn ex..
  Ze heeft het uitgemaakt omdat ze geen gevoelend meer zou hebben. Ze heeft het via de telefoon uitgemaakt.. maar 2 dagen later stond in bij haar voor de deur en ging met haar praten.
  En haar besluit was duidelijk ze was er klaar mee en zei dat ze niet meer van me hield als eerst en het gevoel er niet meer was..
  Ik ben er zo kapot van en ik wil haar terug..
  Ik heb die dag gezegt dat ik haat besluit respecteer..
  Maa heb na deze dag af en toen contact gezocht via what app. Het laatste bericht wat ik stuurde las ze en blokkeerde ze me..
  Vervolgens ben ik dezelfde avond langs haar geweest..
  We schrokken allebei toen we elkaar zagen..
  Ik verteld wat ik voelde en dat ik gwn door ga met mijn leven ma liefst had ik jou aan mijn zeide..
  Ze zei vervolgens “ik weet niet precies watbik moet zeggen ma je weet wat ik wil”
  Ze hoefde niet te huilen en was niet meer emotioneel was ze ook niet toen ze het uitmaakte..
  Ik zag wel in der ogen dat ze t kut vond en zei “ ik had het ook anders gehad”
  Ma zij wilt volgens mij niks meer met mij
  Maar ik wil er voor vechten kosten wat kost..
  Wat moet ik doen…

  1. Beste Jedro, ik raad je toch aan om haar te zeggen ‘denk er goed over na wat je wilt en of er nog een toekomst is voor ons twee. Neem er gewoon de tijd voor en dan spreken we elkaar over een tijdje wel. Ik wil er zelf ook over na denken over wat er is gebeurd’. Ik snap dat je ervoor wilt vechten Jedro, maar respecteer eerst haar besluit en geef haar vooral gelijk! Sterkte en hartelijke groet, Michelle

 4. beste michelle,

  ik heb een baby van 7 maanden samen met mijn ex waarbij onze relatie van 5 jaar nu een maand over is. we hebben een omgangsregeling en verder gaat het opzich goed. we praten enkel over de kleine met elkaar. nu ben ik nog steeds stapelgek op hem maar probeer ik mij groot te houden.. als hij mij ziet als ik de kleine breng heeft hij een bigsmile op zijn gezicht van oor tot oor en komt er een enthausiate heeeey uit.. hij heeft alleen gezegd geen gevoel meer te hebben voor mij alleen twijfel ik daar heel erg over omdat hij voor mijn gevoel dit zo erg tegenhoudt.. hij woont nu alleen in het nieuwe huis waar wij eigenlijk als gezin zouden wonen, ik weet alleen niet wat de sleutel is tot het terugwinnen van mijn ex, hij weet dat ik hem mis

  1. Beste Kimberly, wat jammer dat jullie relatie over is. Als hij weet dat je hem mist, gedraag je dan tegen zijn verwachting toch anders. Als je steeds laat merken ‘ik mis je’ en hij is er nog niet klaar voor, zal hij nog meer afstand nemen. Laat zien dat jouw leven doorgaat en dat je het allemaal heel goed aankunt alleen met jullie kindje. Sterkte! Hartelijke groet, Michelle

 5. Hey, ik ben nu 5 weken uit elkaar met mijn vriendin. We waren bijna een jaar samen. Ze is plotseling vertrokken en heeft al haar spullen meegenomen. Ik heb int begin Wrs te veel gepushed en ze zegt dak haar met rust moet laten. Ze is momenteel 3 maand zwanger van mij. Maar ze wilt er niks over kwijt. ( of het goed gaat of niet.. ze negeert mijn vragen). Ze heeft me verwijdert op alle sociale media. Ik besef wat ik fout gedaan heb. En heb daar al veranderingen voor mezelf in gebracht. Wat moet ik nu toch doen?

 6. Hallo ik heb veel aan je tips. Mijn ex en ik zijn plotselinge uit elkaar gegaan maar meer om praktische redenen. We hadden geen ruzie. Maar toch sloot hij zich direct daarna af en deed afstandelijk. Daarom heb ik het er ook maar bij gelaten. Op mijn verjaardag laatst, (3 mnd nadat het over is) stuurde hij appje “gefeliciteerd…”. Ik heb daar vrolijk op gereageerd met bedankt en of hij op mijn feestje kwam. (Ik bedoelde dat voor de lol, en ook niet een feestje) Hij schreef: helaas, geen feestje. Toen heb ik gezegd: jammer dat wordt dan 1 gebakje bij de bakker. Hoop dat het goed met je gaat.

  Daarop heb ik niets meer gehoord.
  Over 2 weken is hij jarig.
  Ik durf niet zo goed meer naar hem te reageren nu.
  Hij doet stug in mijn ogen dus ik blijf maar uit de buurt. Terwijl ik wel mis dat we gewoon leuk tegen elkaar doen.

  1. Beste Mirjam, je zegt “Terwijl ik wel mis dat we gewoon leuk tegen elkaar doen”, zeg dat dan ook tegen hem. Probeer eerst het ijs te breken door zelf ontspannen met de situatie om te gaan. Is hij inmiddels al jarig geweest? Heb je hem iets gestuurd? Ben benieuwd! Sterkte met alles en hartelijke groet, Michelle

 7. Zegt mn ex vanavond: je bent nog te sexy voor mij, daarom wil ik je niet bij mij in de jacuzzi hebben. maar eerder zei hij geen sex meer met mij te willen omdat hem dat emotioneel zou binden… Ik wil m graag terug, maar hij wil hechte vriendschap met kussen (niet te intiem) een knuffel en tegen elkaar aanzitten… Wat moet ik doen, ik wil m zo graag weer terug als partner, maar hij ziet dat niet meer zitten om voor mij vage redenen. Wat moet ik doen? Moet ik hem met rust laten?

  1. Als jij je daar niet in kan vinden doe dat dan niet en leg hem uit hoe jij een ideale relatie ziet. Als dat niet met elkaar overeenkomt, dan is hij toch niet de juiste voor je. Sterkte met alles! Liefs, Anna

 8. Beste Michelle,

  Allemaal zo herkenbaar en je maakt waarschijnlijk in verliefdheid allemaal dezelfde fouten. Ook ik bleef en soms blijf maar schrijven en refereren aan de mooie tijden en bijzondere dingen samen. Ja, in 1/2 seconde wist ik het, samen 2 1/2 jaar en met ongelofelijke passie geleefd. Zij was vele jaren belazerd door haar ex man en ik had net na faillissement een scheiding achter de rug.

  Tot twee keer toe is zij weggegaan en terug gekomen. Iedere keer geen enkel contact. Toch komen we elkaar tegen en dat is onvermijdelijk. We vonden aantrekking. We delen sport en vrienden. Bij de laatste keren samen zei zij ook dat angst en durf om te binden mee speelt en dat zij misschien eens met iemand moet praten. Vaak wil je als je verliefd bent trouwens de positieve signalen oppakken. Ik bleef trekken aan haar met onbegrip in mijn hoofd. Alles paste.

  Nu al enige tijd ben ik van alle communicatie afgesloten. Ik concentreer mij op positieve dingen en ben iemand tegen gekomen. Totaal anders en liefdevol maar ik hang nog in gedachten bij mijn ex. Rationeel gezien (verstand) zegt dat ik hiermee verder moet. Maar hart en hoofd is helaas niet gescheiden. Natuurlijk wil ik haar terug. Geen gehoor, geen contact. Bij haar langs geweest om te vragen hoe het was en zoals ik iedere week deed met een bos bloemen. “Ach, het gaat wel”. Zij richt zich op haar succes met werk en haar kinderen. Zegt weer nieuwe liefde te willen, ze had alles.

  Een vrouw met een pittige buitenkant en een warme binnenkant, een tweespalt waar zij mee worstelt. Wenst het gevierde leven en ambieert de eenvoud van haar ouders. In de tijd dat wij elkaar tegen kwamen was ik de gevierde man, ik heb mijn bedrijf opgegeven en belande in een vervelende spiraal.

  Aan liefde heeft het nooit gelegen alhoewel zij zegt niets om mij meer te geven. Tot een dag voor zij vaarwel zei nodigde zij mij nog uit laat ’s avonds of om haar huis te pimpen en te verbouwen.

  It beats me. Naar de paar echte vrienden die zij heeft zegt zij dingen waardoor ik in verkeerd daglicht kwam. Alsof zij verdedigd de keuze die zij maakt terwijl de rest van gezamenlijke vrienden ons graag samen ziet. Door die enkelen als een prinses op de erwt behandelt en daar en met haar kinderen en haar werk haar veiligheid weer gevonden.

  Ik denk dat er te veel gezegd en gebeurt is om dit terug te krijgen. En eerlijk, ik zat ook niet goed in mijn vel. Tuurlijk komt er een ander maar of dat de essentie van onze ongelofelijk passionele relatie raakt? Misschien dezelfde keuze waar ik voor sta, ga je voor passie of voor een berekende relatie?

  Geen contact, geen signaal.

  Iedere dag wens je haar terug zoals het was. Dat deed je samen en was hopelijk toch echt. Dat deed ik niet alleen.

  Alles paste

  1. Beste Joost, dank voor het delen van je verhaal. Een passievolle relatie is helaas niet synoniem aan een gelukkige relatie. Je kunt je dan nog zo aangetrokken voelen tot iemand (daar zijn meerdere redenen voor), maar als je partner 2x weg is gegaan en is teruggekomen en er nu weer een eind aan maakt dan klopt er toch iets niet. Jij denkt wellicht dat alles paste, maar je moet wel beiden op 1 lijn staan wat de toekomst betreft. Vooral deze zin zegt heel veel: Tot een dag voor zij vaarwel zei nodigde zij mij nog uit laat ’s avonds of om haar huis te pimpen en te verbouwen.. Speelt/speelde ze niet een ongelooflijk spelletje met je? Ik hoop het niet voor je. Ik kan me voorstellen dat je zegt “it beats me”. Ze stelt je daarna ook nog eens in een kwaad daglicht. Food for thought. Veel sterkte Joost! Hartelijke groet, Michelle

 9. hallo,

  mijn ex vriendin had de relatie met mij verbroken en mij op whatsapp geblokt.
  een dikke 5maannden later neemt ze via facebook contact met me op “of we gewoon kunnen praten” inmiddels zijn we 1week met elkaar aan’t appe maar we hadden het nog niet over onze gevoelens gehad maar het gesprek bleef wel iedere dag gewoon op gang.
  uiteindelijk deed de situatie zich voor dat ik kon vragen “denk je nog wel eens aan onze tijden?” waarop zei 10min later dit antwoord: “sure I do” “is een deel van je leven toch” vervolgens zei ze dat ze moe was en ging slapen “nightyyy xx” was haar laatste zin. ik heb daarop dit gezegd: “is goed ik ga ook slapen” “moet morgen werken” “slaaplekker xx”. we zijn nu 1dag verder ze heeft het gelezen maar zegt niks meer ik heb ook niks meer gezegd. kunt u mij advies geven over de situatie, en wat ik het beste kan doen?

  1. Beste Thomas, dank voor je bericht. Wees niet altijd beschikbaar voor je ex, en dit soort vragen liever niet meer stellen. Je brengt haar daarmee in verlegenheid. Je moet haar niet het gevoel geven dat je op een of andere manier probeert informatie in te winnen of ze je graag terug wilt en ook niet de indruk geven dat jij haar graag terug wil. Hoe je dat doet heeft alles te maken met hoe je je gedraagt en communiceert (verbaal en non verbaal). Je kunt hierover meer vinden in bijv. het Ebook “Win Haar Terug”. Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG