2

Het Eerste Contact Met Je Ex – Enkele Goede Tips!

bellen met je exOké, we zullen er dus van uitgaan dat jij je klaar voelt om contact op te nemen met je ex. Dan is het nu tijd om een plan te maken om je ex terug in je leven te brengen, en hopelijk ook terug in jouw armen. Je moet beginnen met een heel simpel telefoontje, oftewel je ex bellen.

Het doel van dit telefoontje mag er alleen maar in bestaan om hem of haar terug in jouw fysieke aanwezigheid te krijgen. Gewoon een kort en plezierig samenzijn trachten te bekomen. Je enige doel bestaat er alleen maar in om terug met hem of haar samen gezien te worden, een beetje plezier te maken en er trachten voor te zorgen dat er toch terug een klein vonkje kan ontstaan.

Wanneer je dat eerste telefoontje gaat doen, bedenk dan dat het niet een telefoongesprek moet zijn zoals je het vroeger je gewoonte was. Je zal eerder goed moeten gaan nadenken hoe je het precies gaat aanpakken. Ik kan hier in elk geval al enkele richtlijnen geven.

 1. Probeerde een moment uit te zoeken waarvan je weet dat je ex op dat ogenblik wel wat tijd heeft om met jouw te praten.
 2. Maak er een aangenaam en vriendelijk telefoongesprek van, en begin niet te praten over slechte herinneringen uit het verleden.
 3. Hou het kort.
 4. Vraag je ex om elkaar eens te zien of te kunnen ontmoeten voor een specifieke activiteit. Dit kan een lunch zijn, samen een koffie gaan drinken of zo…
 5. Maar maak er in elk geval een korte ontmoeting van. Anders heeft je ex misschien schrik dat jij van plan bent om er een lange conversatie of confrontatie te willen van maken. Je kan ook zelf reeds van op voorhand aangeven dat het maar een halfuurtje of zo zal zijn.
 6. Zorg ervoor dat je zeker geen wanhopige of hopeloze gevoelens laat merken

Wanneer je aan het spreken bent met je ex:

Tracht niet om er een zwaar gesprek van te maken maar hou het liever een beetje luchtig en prettig. Praat met hem of haar enkele minuten en op het ogenblik dat je voelt dat je terug in je oude comfortabele positie aan het komen bent, beëindigd dan deze eerste afspraak. Je moet proberen de eerste afspraak dus zo kort mogelijk te houden. En tracht vooral nog niets te forceren !

Voice mail

Nu zou het ook eens best mogelijk kunnen zijn dat jij jezelf helemaal hebt voorbereid op een telefoon gesprek., Maar dat op dat moment jouw ex niet wil of kan opnemen. Meestal kom je dan terecht op de voicemail. Mijn advies hieromtrent is om beter niets in te spreken.

Begint nu zeker niet met 500 keer op een dag proberen te bellen met het idee om hem of haar uiteindelijk toch aan de telefoon te krijgen. Dat zou een zeer slecht idee zijn.

In de plaats daarvan zou ik gewoon enkele dagen wachten om hem of haar terug te bellen. Dat lijkt je misschien heel moeilijk! Vooral wanneer je nerveus bent, maar op die manier geef je jouw ex de boodschap dat jij niet wanhopig bent.

Hoe meer jouw ex in de wetenschap zit dat jij niet wanhopig en radeloos bent, hoe meer hij of zij uiteindelijk toch geneigd zal worden om de telefoon op te nemen.

Wanneer jouw ex ziet dat je één enkele keer hebt gebeld, dan zal dit haar of zijn nieuwsgierigheid beslist wel opwekken.

Wanneer jij bijvoorbeeld een paar keer in de week gebeld hebt, en je hebt geen antwoord gekregen. Dan is het niet onverstandig om tussen de telefoontjes en een langere pauze te creëren. In plaats van bijvoorbeeld twee keer in de week te bellen, probeer het eens een keer om de twee weken.

Vergeet niet ondertussen te doen met wat je bezig was. Werken aan jezelf!

Telefoneer dus nooit meer dan één keer per dag. Indien het zo zou zijn dat er weken en weken voorbijgaan zonder antwoord, dan wordt het misschien tijd om eens na te denken of je het niet beter laten gaan.

Begin niet met andere vormen van communicatie bijvoorbeeld per e-mail of sms. Laat het dan gewoon gaan.

Probeer je ex niet te vragen om dingen te doen waarbij hij of zij zich niet comfortabel zou bij voelen, of die een intimiderende uitstraling zouden kunnen hebben. In de volgende lijst heb ik zo enkele voorbeelden.

 • Om samen naar een huwelijk te gaan
 • Naar een grotere familiebijeenkomst gaan
 • Uitnodigen voor een lange maaltijd
 • Naar een film gaan kijken
 • Naar het theater gaan
 • Naar een bedrijfsfeestje gaan

Wanneer je werkt aan de terugkeer in je relatie, kan je dit beter trachten te doen met kleine stapjes. Als je met elkaar afspreekt tracht dan iets te regelen waardoor jullie de mogelijkheid hebben om met elkaar te kunnen praten, maar zeker niet iets waarmee het gevoel gecreëerd wordt dat je genoodzaakt uren aan elkaar vastzit.

Iets kort en simpel is nog het beste !

Het Eerste Contact Met Je Ex - Enkele Goede Tips! by
Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties