5

Het Eerste Contact Met Je Ex – Enkele Goede Tips!

bellen met je ex Je vraagt je af hoe het eerste contact met je ex zal verlopen? We zullen er dus van uitgaan dat je emotioneel klaar bent om weer contact op te nemen met je ex. Niet alleen emotioneel, je hebt ook een duidelijk plan om je ex terug in je leven te brengen, en vooral ook om van je nieuwe relatie met je ex weer een succes te maken. Je kunt het best beginnen met een heel simpel whatsapp berichtje: “Hey, alles goed daar? een tijdje alweer geen contact, maar hier is alles prima. Ik doe in ieder geval hele leuke dingen, hopelijk jij ook! als je zin hebt om eens af te spreken, be my guest!. Misschien dat ik je een dezer dagen even bel”

Zo klink je lekker assertief en vol zelfvertrouwen šŸ™‚

Het doel van dit telefoontje is natuurlijk dat je weer een afspraakje krijgt met je ex. Gewoon een kort en plezierig samenzijn. Het gaat erom dat je weer samen een leuk moment ervaart, en door je positieve en enthousiaste houding weer een klein vonkje kan ontstaan.

Wanneer je besluit je ex te bellen, bedenk dan dat het niet een telefoongesprek moet zijn zoals je het vroeger je gewoonte was. Je zal eerder goedĀ moeten gaan nadenken hoe je het precies gaat aanpakken. Ik kan hier in elk geval al enkele richtlijnen geven.

 1. Probeer een moment uit te zoeken waarvan je weet dat je ex op dat ogenblik wel wat tijd heeft om met je te praten.
 2. Maak er een aangenaam en vriendelijk telefoongesprek van, en begin niet te praten over de breuk of slechte herinneringen uit het verleden.
 3. Hou het kort en sluit het gesprek af
 4. Vraag je ex om elkaar eens te zien of te kunnen ontmoeten voor een specifieke activiteit. Dit kan een lunch zijn, samen een koffie gaan drinken of zo…
 5. Maar maak er in elk geval een korte ontmoeting van. Anders heeft je ex misschien schrik dat jij van plan bent om er een lange conversatie of confrontatie te willen van maken. Je kan ook zelf reeds van op voorhand aangeven dat het maar een halfuurtje of zo zal zijn.
 6. Zorg ervoor dat je zeker geen wanhopige of hopeloze gevoelens laat merken

Wanneer je aan het spreken bent met je ex:

Tracht niet om er een zwaar gesprek van te maken maar hou het liever een beetje luchtig en prettig. Praat met hem of haar enkele minuten en op het ogenblik dat je voelt dat je terug in je oude comfortabele positie aan het komen bent, beƫindig dan deze eerste afspraak. Probeer de eerste afspraak dus zo kort mogelijk te houden. En tracht vooral nog niets te forceren !

Voice mail

Nu zou het ook eens best mogelijk kunnen zijn dat jij jezelf helemaal hebt voorbereid op een telefoon gesprek., Maar dat op dat moment je ex niet wil of kan opnemen. Meestal kom je dan terecht op de voicemail. Mijn advies hieromtrent is om beter niets in te spreken.

Begint nu zeker niet met 500 keer op een dag proberen te bellen met het doel om hem of haar uiteindelijk aan de telefoon te krijgen. Dat zou een zeer slecht idee zijn.

In de plaats daarvan zou ik gewoon enkele dagen wachten met terugbellen. Dat lijkt misschien heel moeilijk! Vooral wanneer je nerveus bent, maar op die manier geef je je ex de boodschap dat je niet wanhopig bent.

Hoe meer je ex in de wetenschap zit dat jij niet wanhopig en radeloos bent, hoe meer hij of zij uiteindelijk toch geneigd zal worden om de telefoon op te nemen.

Wanneer je ex ziet dat je Ć©Ć©n enkele keer hebt gebeld, dan zal dit haar of zijn nieuwsgierigheid beslist wel opwekken.

Wanneer jij bijvoorbeeld een paar keer in de week gebeld hebt, en je hebt geen antwoord gekregen. Dan is het niet onverstandig om tussen de telefoontjes en een langere pauze te creƫren. In plaats van bijvoorbeeld twee keer in de week te bellen, probeer het eens een keer om de twee weken.

Vergeet niet ondertussen te doen met wat je bezig was. Werken aan jezelf!

Telefoneer dus nooit meer dan Ć©Ć©n keer per dag. Indien het zo zou zijn dat er weken en weken voorbijgaan zonder antwoord, dan wordt het misschien tijd om eens na te denken of je het niet beter laten gaan.

Begin niet met andere vormen van communicatie bijvoorbeeld per e-mail of sms. Laat het dan gewoon gaan.

Probeer je ex niet te vragen om dingen te doen waarbij hij of zij zich niet comfortabel zou bij voelen, of die een intimiderende uitstraling zouden kunnen hebben. In de volgende lijst heb ik zo enkele voorbeelden.

 • Om samen naar een huwelijk te gaan
 • Naar een grotere familiebijeenkomst gaan
 • Uitnodigen voor een lange maaltijd
 • Naar een film gaan kijken
 • Naar het theater gaan
 • Naar een bedrijfsfeestje gaan

Wanneer je werkt aan de terugkeer in je relatie, kan je dit beter trachten te doen met kleine stapjes. Als je met elkaar afspreekt tracht dan iets te regelen waardoor jullie de mogelijkheid hebben om met elkaar te kunnen praten, maar zeker niet iets waarmee het gevoel gecreƫerd wordt dat je genoodzaakt uren aan elkaar vastzit.

Iets kort en simpel is nog het beste !

Accepteer de relatiebreuk

Jullie zijn uit elkaar gegroeid of misschien is er iets gebeurd waarna jullie (of een van jullie) besloten hebben uit elkaar te gaan. Het accepteren van het ten einde lopen van een relatie kan moeilijk zijn. Vooral als je nog gevoelens hebt voor je ex. Je hebt tijd nodig om alles te verwerken en er zijn wellicht dingen die je nog zou willen bespreken met hem of haar.

Het is belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn als je nog gevoelens hebt voor je ex. Je ex terug contacteren kan dan een goede manier zijn om te bekijken of er nog een kans is om jullie weer bij elkaar te brengen.

Een succesvol contact met je ex

Wat er ook tussen jullie gebeurd is, als jij jezelf de tijd geeft om rustig te bekijken wat er mis ging in jullie relatie kun je voor jezelf bepalen of je hem of haar weer terug wilt. Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen, liefde en soms moet er van beide kanten water bij de wijn worden gedaan. Cijfer jezelf en je eigen behoeften niet weg en wees eerlijk tegen jezelf.

Wat was jouw aandeel in jullie breuk en waar heb je misschien spijt van? We helpen je om je ex terug te contacteren met succes. Dit betekent dat jullie met onze hulp weer bij elkaar kunnen komen als jij het aandurft om de eerste stap te zetten! Op dit moment ben je single en heb je niets te verliezen dus geef jezelf de kans op een succesvolle vooral nieuwe relatie met je ex.

En wat als je ex contact met je zoekt? In dat geval lees je dit artikel ‘wat te doen als mijn ex weer contact met me zoekt’

Laat weten hoe het met je gaat! Heb je weer contact met je ex? Laat hieronder een reactie achter, en vergeet je ook niet in te schrijven voor de gratis ex terugwinnen training met handige tips om fouten te voorkomen!

Klik hier om een reactie achter te laten 5 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG