Het Oplossen Van Relatieproblemen – Kijk In Eigen Boezem…

Je had nooit gedacht dat het jou zou kunnen overkomen maar nu is het toch zover:

je relatie met je partner maakt een ernstige crisis door. Je hebt het probleem een tijdje genegeerd maar uiteindelijk kan je niet anders dan toegeven dat er een haar in de boter zit. Als je je relatie nog wilt redden, dan moet er nu iets gebeuren. Dat voelen jullie allebei aan zonder het als zodanig uit te spreken. Voor het oplossen van relatieproblemen kunnen de volgende tips misschien helpen.

Het oplossen van relatieproblemen door in eigen boezem te kijken

Een eerste stap om te beginnen met de redding van een relatie is om je hand in eigen boezem te steken. Ga na wat je van je relatie had verwacht en wat je er zelf hebt ingestoken. Als je eerlijk bent tegenover jezelf moet je soms toegeven dat je te weinig je best hebt gedaan. De relatie had misschien een sterkere basis gehad als je niet zo egoïstisch was geweest, of als je wat meer aandacht aan je partner had geschonken.

Als je oprecht kijkt naar wat je eigen inbreng is geweest, dan kan je de reacties van je partner ook beter begrijpen. Achteraf besef je soms beter dat je partner op deze of gene manier heeft gereageerd op bepaalde handelingen of uitspraken van jou. Mogelijk hebben jullie een communicatieprobleem of is er een gebrek aan intimiteit. Vergelijk de manier waarop jullie de laatste tijd met mekaar omgingen met de periode dat alles koek en ei was. Merk op welke dingen sindsdien veranderd zijn en wat er de oorzaken ervan zijn.

Het oplossen van relatieproblemen dankzij een verzoening

Na deze eerste analyse van je eigen gevoelens is het tijd om te kijken naar de verantwoordelijkheid van je partner. Want een relatieprobleem is immers steeds een mes dat aan twee kanten snijdt. Zelden of nooit ligt de fout alleen maar bij jou. Op welke manieren heeft je partner jou tekortgedaan en hoe moeilijk was dit voor jou?

Mogelijk heb je jouw ongenoegen te lang laten aanslepen en durfde je het probleem niet goed aankaarten.

Eens je dit onderzoek gedaan hebt, kijk dan vooral naar hoe je er nu voor staat, en wat je op dit moment wilt. Ben je bereid om alle problemen te bespreken met je partner en te kijken hoe jullie er samen uit kunnen komen? Of denk je dat jullie altijd weer dezelfde vergissingen zullen maken en het een maat voor niets is? Dit kan duidelijk worden als jullie volledig eerlijk alles willen bespreken voor het oplossen van jullie relatieproblemen. Op die manier kan een positieve ingesteldheid tot een verzoening leiden en kan jullie relatie een doorstart nemen.

Wat mensen vaak vergeten bij het oplossen van relatieproblemen, is dat het nooit te laat is. Sommige partners hebben gewoon wat meer tijd nodig om een sterke, diepe liefdesrelatie op te bouwen dan anderen. Daarom hoef je nooit te snel te wanhopen als je nog steeds liefde voelt voor je partner.

spotify

Beluister mij op Spotify!

Regelmatig publiceer ik podcasts op Spotify en Youtube!


Vind mij op zoekwoord Liefdesverdriet.nl of klik op de knop hiernaast/hieronder


(in 3 weken al meer dan 1000x beluisterd)

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG