JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe Denkt Mijn Ex Over Mij?

Heb je na de relatiebreuk al enige tijd geen contact meer gehad met je ex, dan is het logisch dat je je afvraagt hoe je ex over je denkt. Maar veel beter is het om jezelf af te vragen hoe je het beeld kunt veranderen wat je ex van je heeft. Je ex heeft op een of andere manier het gevoel gekregen dat jullie toch niet bij elkaar passen, of dat hij of zij iets mist in de relatie.

Je ex heeft een specifiek beeld van jou als persoon en jij hebt eveneens een specifiek beeld van je ex. Hoe kun je er dus voor zorgen dat dat beeld dat je ex van je heeft verandert, vooral als jullie op een niet zo’n leuke manier uit elkaar zijn gegaan.

Als je ex denkt dat je een nietsnut bent, of een persoon die helemaal niks maakt van zijn of haar leven, dan dien je dat beeld of imago snel te veranderen, want je doel is immers dat je ex anders over je gaat denken

Hoe dan ook, vandaag willen we het graag hebben over het beeld wat anderen van je kunnen hebben en het beeld dat jij kunt hebben van anderen. Misschien vraag je je af wat dit te maken heeft met het terugwinnen van je ex.

 

Hoe denk mijn ex over mij? Hoe denken anderen over mij en ik over anderen?

Om enigszins goed te kunnen begrijpen hoe dat werkt bij je ex is het eerst goed dat je ook bij jezelf nagaat in hoeverre het beeld dat je zelf hebt gecreëerd van anderen nog steeds klopt en of je niet bent blijven steken in een bepaald gedachtenpatroon en hoe moeilijk of gemakkelijk je het vindt om daarvan af te stappen.

We geven je een voorbeeld: je hebt bijvoorbeeld al geruime tijd een vriend niet gezien die je nog kent van je studententijd. Een vriend die toen geen enkele ambitie had. Nu zie je die vriend jaren later weer terug en je realiseert je dat het erg goed met hem gaat.

Andersom is ook mogelijk: je ziet na lange tijd een vriend terug die toentertijd heel gelukkig was, en nu is het een zielig ongelukkig hoopje. Als je eerlijk bent zul je nu toegeven dat het best lastig is om van het beeld dat je toen van die vriend had af te stappen.

Misschien heb je zelf ook al eens meegemaakt dat anderen moeilijk afkomen van het beeld dat ze van je hebben, als je je leven plotseling een andere wending geeft. Ze zien niet in waarom ze je zouden moeten geloven en aarzelen om je te steunen in je nieuwe plannen en ambities. De vrienden die dat wel doen zijn echter wel de mensen die in je verdere leven heel waardevol kunnen zijn. Immers, dat zijn de mensen die buiten kaders kunnen denken en in staat zijn af te stappen van vastgeroeste denkpatronen en imago’s.

Hoe denkt mijn ex over mij? Uiteindelijk bepaal je zelf hoe je ex over je denkt

Zowel voor je ex als voor jezelf geldt dat het niet zo eenvoudig is om van bepaalde denkpatronen of een bepaald imago af te stappen. Meestal kost het veel moeite maar ook tijd. En je tijd is kostbaar als het gaat om het terugwinnen van je ex. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je ex anders over je denkt in korte tijd?

Is het mogelijk dat je je ex de indruk geeft of laat denken dat je wezenlijk veranderd bent op punten die voor hem/haar belangrijk waren?

Er is een techniek die jou hierbij kan helpen, en dat is de techniek die radiostilte heet. Radiostilte houdt in dat je de ander niet meer ziet voor een bepaalde tijd en vervolgens terugziet waarbij je ex een totaal andere indruk van je krijgt. De periode van radiostilte na een relatiebreuk duurt ongeveer 30 dagen. Die periode is nodig om vervolgens ook geloofwaardig over te komen als je je ex weer terug ziet.

Als je je ex dus weer ziet moet hij of zij een totaal andere indruk van je krijgen zodat je ex ook vervolgens weer anders over je kan denken, en tot de gedachte kan komen dat de eerder aangevoerde reden van de breuk niet meer geldig is, tenminste als jij ervoor hebt gezorgd ook daadwerkelijk aan die punten te hebben gewerkt en dat je op die punten echt bent veranderd.

Veel mensen proberen hun ex terug te winnen door het contact aan te houden in de hoop dat de ex partner op een gegeven moment een andere indruk krijgt. Ze besluiten eerst het contact te verbreken, zien hun ex weer terug. Alles gaat goed. Ze brengen vervolgens weer enige tijd met hun ex door en proberen dan te laten zien dat ze ook daadwerkelijk zijn veranderd. Het kan op die manier een gebed zonder eind worden….

Immers, als je je ex blijft zien omdat je bang bent hem of haar te verliezen dan zal het lastig zijn om het veranderingsproces in het denken van je ex op gang te krijgen. Beter is het na de eerste ontmoeting wederom een periode van radiostilte in te lassen om vervolgens na die periode weer totaal anders voor de dag te komen. Op dat moment zal je geloofwaardiger overkomen en je ex zal zich afvragen of hij of zij de situatie niet verkeerd had ingeschat.

Dus ben jij iemand die continu in de buurt van zijn/haar ex wil blijven, wil antwoorden op sms of whatsappberichtjes weet dan dat het erg lang kan duren om je ex terug te winnen en ervoor te zorgen dat het beeld dat je ex van je heeft verandert.

Ga dus radicaler te werk, en als je voelt dat het niet werkt, verbreek dan het contact . Creëer het schokeffect op een later tijdstip door je anders te kleden, anders te praten, ook wat de onderwerpen betreft. Vergeet dan bijvoorbeeld niet te vertellen welke nieuwe plannen je hebt met je leven.

We hopen dat we je met dit artikel weer wat kracht hebben gegeven en dat je zelfverzekerder zult zijn bij je pogingen om ervoor te zorgen dat je je ex terugwint en hij of zij anders over je gaat denken.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi Marjolein,

  Allereerst: bedankt!
  Voor je website, cursus, tips en nu dus ook voor het verder uitdiepen van bepaalde aspecten van jouw cursus.
  Tot hiertoe heb ik al heel veel gehad aan je cursus, e-mailcoaching en je hulp bij het schrijven van de acceptatiebrief.

  Het heeft me best wat tijd gekost om al je nieuwe toevoegingen door te nemen (de kids, mijn werk én de verbouwingen slorpen gewoon heel veel tijd op)! Tegelijk nog aan mezelf werken, trainen, mediteren,.. zorgt er ook voor dat de dagen soms gewoon te kort zijn. Maar ik blijf positief ingesteld en evoleer volgens mijn vrienden toch in de juiste richting!

  Zoals je me hebt aangeraden, heb ik nu beperkt contact met mijn ex. Omwille van onze tweeling, kunnen we niet anders dan af en toe bepaalde dingen te bespreken, maar ik beperk dit tot ’the bare minimum’. Logistiek contact, noem ik het. Ondertussen zitten we toch al 5 weken in het ‘beperkt contact’regime, maar ik merk geen verandering op langs haar kant.. Haar écht uit mijn hoofd zetten is voor mij ook een quasi onhaalbare opdracht. Wel slaag ik er in ze (emotioneel) meer op afstand te houden en, wanneer de gevoelens de overhand dreigen te krijgen, kan ik dit ook veel efficiënter omdraaien. Hoewel ik dus veel positieve veranderingen doormaak, lijkt haar interesse absoluut niet te groeien.. Dit is dan ook een aspect waar ik graag meer over zou weten. Misschien ben ik hier te ongeduldig in, maar ja, ze beheerst nog steeds mijn dromen (en daar heb ik blijkbaar geen vat op). Dus graag nog wat tips en tricks om haar interesse terug aan te wakkeren, om haar op een andere, nieuwe manier naar me te laten kijken.

  Dikke knuffel,

  Kevin on a mission

  1. Beste Kevin, Hartelijk dank voor je bericht en complimenten. Fijn dat e.e.a. je geholpen heeft in de juiste richting. Misschien zijn de veranderingen die je doorvoert niet de veranderingen waar zij naar verlangt, en kun je hier nog eens even bij stil staan. Zijn die positieve veranderingen dus alleen positief omdat jij dat zo vindt en je vrienden of zijn die ook belangrijk voor haar? Mocht je ervan overtuigd zijn dat dat wel het geval is, dan zul je die keer op keer weer moeten laten zien. Daarnaast kan het soms zo simpel zijn, een lief gebaar, een lekker geurtje, een bepaalde lach, een non verbale houding, vertellen over een goed boek dat je hebt gelezen etc. etc. Kortom haar inspireren! Straks als de mooie dagen er weer aankomen, waarom niet samen toch iets met de tweeling ondernemen? Veel sterkte weer! Liefs, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl