Hoe Indruk Maken Op Je Ex? - 3 tips voor de beste voorbereiding

Na een relatiebreuk wil je graag weer indruk maken op je ex. Natuurlijk, wanneer je liefdesverdriet hebt, is het liefste wat je wilt het hart van je ex terug veroveren. Nadat de eerste fase van liefdesverdriet achter de rug is komen vragen als ‘hoe kan je indruk maken op mijn ex' en wil je de beste tips voor verleidingstechnieken lezen.

Maar je kunt natuurlijk ook eerste deze video bekijken. Zeker als je binnenkort een afspraak hebt met je ex en je ervoor wilt zorgen dat je een goede indruk maakt:

Ik wil je hier graag bij helpen. De eerste stap is dat je zelf mentaal weer helemaal de oude bent. Zolang dat niet het geval is gaat het je zeker niet lukken om indruk te maken op je ex. Maar ik begrijp het, je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je relatie weer herstellen. Je wilt de spanning en verliefdheid weer terugvinden zoals in het begin van jullie relatie.

Op dit moment staat je ex ver van je vandaan. Misschien vertoont hij of zij afstandelijk gedrag. Misschien heeft je ex ook gezegd dat die afstand nodig is om de problemen die zijn ontstaan in kaart te kunnen brengen.

Je ex heeft twijfels gekregen over de relatie.

Twijfels omdat jullie geleidelijk aan elkaar uit het oog zijn verloren.

Misschien komt het omdat er een soort van relatiemoeheid is opgetreden.

Hiermee bedoel ik: de energie die jij in je ex in het begin van je relatie hadden, toen je zelfs nog graag moeite deed voor elkaar, is geleidelijk aan weggevloeid.

Het moge duidelijk zijn dat met deze verarming tegelijkertijd ook de aantrekkingskracht voor elkaar is verdwenen

De eerste indruk op je ex is super en super belangrijk

Zodra er totaal geen seksuele of emotionele aantrekkingskracht meer is tussen jou en je ex wordt het hoog tijd om daar wat aan te doen. Zeker als je je ex op korte termijn zal ontmoeten. De tips die ik je in dit artikel ga geven zijn heel belangrijk om in je achterhoofd te houden. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Indruk maken op je ex begint dus met een goede voorbereiding. Op de dag dat je je ex ontmoet zul je met de volgende tips en achtergrondinformatie zeer zeker een goede indruk kunnen maken. Wanneer je serieus met deze tips aan de slag gaat, zul je je kansen aanzienlijk vergroten dat je ex anders over je gaat denken. Je vergroot daarmee ook de kans dat je hem of haar weer voor je terug wint.

Maar eerst lijkt het me handig om je meer kennis te verschaffen van wat er op wetenschappelijk gebied al bekend is op het gebied van indruk maken. Met name over de eerste indruk die wij als mens krijgen bij het zien van de ander.

positieve indruk maken op je ex

Wat gebeurt er precies wanneer je je ex weer voor het eerst ziet

Op het moment dat je ex je ziet, en je ex jou, weet dan dat er precies op dat moment hetzelfde denkproces plaatsvindt. Zowel bij jou als bij je ex.

Wat er gebeurt is namelijk dit : je presenteert jezelf zo goed mogelijk, dat je vergeet op je ex te letten.

Hetzelfde gebeurt dus ook bij je ex. Hij of zij zal net zo zenuwachtig zijn als jij. Dit komt omdat we als mens geneigd zijn heel stereotyperend te denken.

We willen zo snel mogelijk ergens een mening over vormen. Anders gezegd: we willen maar al te graag in ‘hokjes’ denken. 

Laat ik je een voorbeeld geven: je ziet een oud vrouwtje lopen op straat. Je zult meteen al denken aan woorden als ‘oud’ ‘traag’ ‘ach arm vrouwtje (zielig)’ . Kortom er komen gevoelens van empathie bij je op.

Eigenlijk is dat klinklare onzin. Het is namelijk heel goed mogelijk dat het oude vrouwtje helemaal niet ‘traag’ of ‘zielig’ is.

kwiek oud vrouwtje

Misschien is ze wel heel kwiek, wandelt ze bijvoorbeeld elke dag wel een uur, en gaat ze 3x per week naar de yogaclub.

Of sterker nog: sjeest ze met haar rollator naar de supermarkt 😉

Als ik dit schrijf, denk ik aan mijn moeder van 84; nog steeds een hele kwieke, fitte vrouw (zonder rollator ;-).

Elke ochtend staat ze om 06:15 op, trekt ze direct haar sportschoenen aan en wandelt ze vervolgens anderhalf uur langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Of de zon nu schijnt of het komt met bakken uit de lucht, het maakt niet uit.

Mijn vrienden en familie staan verbaasd van mijn verhalen over haar 🙂

(met mijn cameringo app maakte ik van 2 foto's deze bijzondere compositie van haar. Ik krijg zoveel energie van haar als ik haar zo zie lopen 🙂

kwieke vrouw van 84
mijn moeder

Mijn ma die direct met alle stereotype denkbeelden afrekent

Maar goed, even terug naar de ontmoeting met je ex waarbij je natuurlijk heel graag goed en indrukwekkend voor de dag wilt komen. Je wilt zeker voorkomen dat je ex je direct in een hokje plaats, toch?

Want die kans is er zeker!. Vooral als je een negatieve indruk maakt heb je kans dat je ex denkt dat je al een week niet hebt geslapen en gegeten. Nee je ex zal zeker niet onder de indruk van je zijn als je er zielig uitziet en je probeert medelijden te wekken (op negatieve indrukken kom ik straks nog even terug)

Hoe indruk maken op je ex op de meest effectieve manier?

Natuurlijk: van jouw zelfverzekerde, positieve, gezonde verschijning. Van die geweldige stralende glimlach die je je ex laat zien en wel in de eerste 100 milliseconden.

Ja je leest het goed, het zijn de eerste honderd milliseconden die ervoor zorgen dat die indruk die je op je ex maakt voor altijd in zijn/haar geheugen zal worden gegrift.

De eerste indruk is altijd heel grof en dus niet altijd zuiver, maar wel heel bepalend Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen altijd proberen vooruit te lopen op gebeurtenissen, dus we neigen naar het doen van voorspellingen.</p><h3>Hoe zit dat precies met het doen van voorspellingen?

Hoe zit dat precies met het doen van voorspellingen?

De noodzaak van het doen van voorspellingen heeft verband met onze evolutionaire geschiedenis. Het is voor de oermens van groot belang geweest om in de ontmoeting met een dier of gevaarlijk soortgenoot snel te weten ‘is dit ok of niet’? moet ik hiervoor vluchten ja of nee?

Neurowetenschapper Ledoux schreef hierover in 1966 in zijn boek ‘the Emotional Brain’ 

‘Nogmaals: de eerste milliseconden waarin je je ex ontmoet zijn dus super en super belangrijk. Je ex zal namelijk (onbewust) voorspellen hoe het contact verder zal verlopen: positief of negatief. Je zult dus in een soort van 'flits' die positieve indruk bij je ex moeten maken.

De nadelen van de eerste snelle indruk

Onbewuste processen moeten nu eenmaal snel associatief werken. Bewuste processen (zoals ‘als dit gebeurt, dan gebeurt er dat’) vragen daarentegen meer tijd en aandacht.

Ik vertel je dit zodat je beter begrijpt hoe die denkprocessen werken zodra je je ex weer ziet en hij/zij jou.

Maar natuurlijk is er wel 1 probleem: we kunnen als mens er vaak helemaal naast zitten met die eerste indruk. Je ex dus ook.

Er is eigenlijk nog een ander probleem: we reageren als mens niet op hoe een ander persoon in werkelijkheid is, maar meer hoe we denken dat die persoon is.

Vandaar ook dat je echt alles op alles moet zetten om er voor te zorgen dat je een goede indruk maakt op je ex.

Het grote voordeel van de eerste positieve indruk

Het grote voordeel van de eerste positieve indruk is dat je ex vervolgens in staat zal zijn om de indrukken die daarna volgen ook (op onbewust niveau) positiever te beoordelen. Onderzoekers hebben dit kunnen meten aan de hand van subliminale primingtesten (subliminaal wil zeggen ‘onder de waarnemingsgrens’)

Positief overkomen (hoe je dat doet lees je straks in de 3 tips) is zo belangrijk, maar is meteen ook zoveel moeilijker. Vooral als er sprake is van spanning of een negatieve sfeer. Het is dus aan jou om die negativiteit en spanning rondom de relatiebreuk zo snel mogelijk te doorbreken en bij voorkeur geheel weg te nemen.

Het grote nadeel van de negatieve indruk op je ex

Negatieve kenmerken vallen niet alleen sneller op, we besteden er ook meer aandacht aan (mits er gevaar dreigt natuurlijk). Onze hersenen hoeven er niet eens moeite voor te doen om die negatieve kenmerken waar te nemen. Het is maar dat je het weet!</p><p>Begrijp je nu dat er hier voor jou een behoorlijke taak ligt om een goede eerste indruk te kunnen maken op je ex?

Het is zeker niet mijn bedoeling dat ik je nu zenuwachtig maak. Daarom over naar de 3 tips om goed voor de dag te komen bij je ex :

De beste tips voor een goede indruk op je ex

  • denk in de eerste plaats aan de uitdrukking in je gezicht (je glimlach en overig non verbaal gedrag verraadt eigenlijk alles en is zoveel zeggend! meer nog dan je verbale gedrag)
  • trek een wit kledingstuk aan. Uit onderzoek is gebleken dat wit geassocieerd wordt met positiviteit
  • zorg dat je lekker ruikt (het inzetten van zoveel mogelijk zintuigen bevordert het positief denken)

eigenlijk nog een vierde tip:

  • je ziet er natuurlijk super verleidelijk en aantrekkelijk uit in je beste outfit!

Immers, er mooi maar vooral verzorg uitzien wordt geassocieerd met intelligentie, competentie, assertiviteit, spontaniteit en gezondheid

Handig te weten voor een goede indruk op je ex:

Pas op als je ex een onzeker persoon is. Wanneer jij namelijk zelfverzekerd overkomt, zal je ex zich ‘kleiner’ voelen dan jij, of ‘minderwaardig’ voelen. Dat is niet bevorderend voor jullie contact. Vanuit dat gevoel kunnen er namelijk geen positieve associaties worden gemaakt. Integendeel, je vormt dan eerder een bedreiging!

Denk aan het ‘halo’ effect: wanneer het je lukt om al 1 positieve indruk te maken op je ex, dan zal dat generaliserend werken. Anders gezegd: je ex zal er sneller van overtuigd zijn dat je nog meer positieve eigenschappen hebt.

Behoefte aan de beste methode voor het terugwinnen van je ex?

Met het "Van Breuk Tot Doorbraak' online coachingprogramma heb je de beste tools in handen. Inclusief 1 uur begeleiding per email (stuur me je situatiebeschrijving en aan de hand daarvan volgt onze emailuitwisseling). Natuurlijk kun je ook persoonlijke coaching aanvragen. Klik daarvoor op deze link voor het totaaloverzicht van wat ik je kan bieden.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG