• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe je ex terugwinnen – 3 gouden tips

Hoe je ex terugwinnen? De 5 gouden tips

Voor het beantwoorden van deze vraag hebben we naast dit artikel ook nog een ‘hoe krijg ik mijn ex terug’ special geschreven met veel goede tips

Dit artikel is overigens wel vernieuwd. We hebben de 3 tips aangevuld met nog eens 2 omdat we ze belangrijk genoeg vonden 😉

Hoe je ex terugwinnen is een vraag die ons iedere dag weer gesteld wordt. Veel mensen stellen me echter vragen zoals:

 • checkkan ik mijn ex terugwinnen als hij of zij een ander heeft, en zo ja, hoe precies?
 • checkwat te doen als je ex je negeert?
 • checkwat te doen als je net weer contact hebt met je ex?

In dit artikel besteden we aandacht aan onderwerpen die in de eerste plaats over jou gaan. De reden dat je met deze vraag zit is natuurlijk dat je iets hebt op te lossen. Niet alleen met je ex, maar vooral ook met jezelf.

We kunnen het eigenlijk niet lang genoeg benadrukken: voordat je ook maar overweegt om je ex terug te winnen: begin eerst bij jezelf. Denk er dus niet meteen aan om een kadootje te gaan kopen voor je ex.

je ex terugwinnen

Het is goed te begrijpen dat je indruk wil maken op je ex. Zeker als je met ruzie uit elkaar bent gegaan, en er niet over is gepraat, is het geven van kadootjes uit den boze. Indruk ga je dus niet maken door om de brei heen te draaien.

Er bestaat een grote kans dat je ex denkt dat je hem of haar probeert om te kopen!

Je wil natuurlijk laten zien dat je er moeite voor doet om je ex terug te winnen. Niets doen voelt ook niet goed. Ons advies: bewaar die energie vooral voor jezelf en doe al het mogelijke om een betere versie van jezelf te worden. Je hebt je ex daar echt niet bij nodig!

Een belangrijk cruciaal punt is dat je je ex niet gaat vermoeien met allerlei vragen. Je riskeert dat je ex enorm op je afknapt omdat je continu signalen afgeeft dat je je ex nodig hebt om je goed te voelen.

Overigens heb ik ook nog deze video voor je. Deze heb ik al weer wat jaartjes geleden gemaakt maar is nog steeds altijd geldig 😉

Je ex terugwinnen met deze 5 gouden tips

Tip 1: Plan eerst een periode van radiostilte en onderneem daarna pas iets richting je ex

Het klinkt heel tegenstrijdig misschien maar het is niet slim om je ex te vroeg mee uit te vragen. Je hebt als koppel echt eerst even rust nodig om de situatie te laten bezinken.

Pas na een aantal weken van geen contact (deze periode wordt ook wel radiostilte genoemd), kun je je ex weer eens benaderen, maar heel voorzichtig..

Zorg ervoor dat jullie eerste ontmoeting gewoon positief is, en bedenk een activiteit. Dat kan van alles zijn: wandelen, sporten, zeilen, een survivaltocht etc.

Een activiteit ondernemen met je ex zorgt ervoor dat jullie ontspannen kunnen zijn. Het zorgt er tevens voor dat je niet continu verleid wordt om over de breuk te praten.

Bovendien, als jullie beiden weer plezier maken gaat je ex ervaren wat hij of zij heeft gemist.

Tip 2: Je ex terugwinnen begint bij de verzorging van jezelf

De meeste koppels die pas uit elkaar zijn ervaren negatieve gevoelens en door die negatieve gevoelens worden ze futloos en hebben ze nergens nog zin in.

De gebroken hartjes blijven de gehele dag binnen op de bank zitten. Dit is zeker geen goed idee. Integendeel zelfs!

Sta op, verwen jezelf een dagje met bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, de sauna of de masseur.

Er is maar één goede remedie tegen liefdesverdriet, en dat is lachen. Ook al zegt men dat sport ook een goed middel is maar lachen is nog altijd het beste middel tegen verdriet en pijn.

Ben je van plan om binnenkort weer met je ex af te spreken? Bedenk van tevoren wat leuke verhalen of gekke anekdotes. Je zult zien wat lachen allemaal met je doet.

Tip 3: Reageer niet bot als je ex niet reageert zoals jij had gehoopt

Je vraagt je wellicht of hoe je ex terugwinnen mogelijk wordt als hij of zij niet reageert als je had gehoopt. In ieder geval kan ik je hier een wijze les leren: het feit dat jij je boos maakt om je ex heeft in de eerste plaats met jezelf te maken.

Er is dus iets in jou wat die boosheid veroorzaakt. Het is dus heel belangrijk dat je goed zoekt waarom dat zo is.

Natuurlijk ga je je ex nooit afsnauwen mocht hij/zij  contact met je zoeken. Je maakt het anders alleen nog maar erger.

Mocht je ex weer contact met je zoeken dan kan dat een paar dingen betekenen.

 • checkOfwel je ex heeft een bijzondere vraag, en kan echt niet om jou heen. Dat kan bijvoorbeeld een vraag zijn over iets wat nog geregeld moet worden.
 • checkJe ex wil spullen terug die je gekregen hebt, maar het kan ook zijn dat je ex gewoon weer toenadering zoekt uit pure nieuwsgierigheid

Mocht dat laatste het geval zijn, houd er dan rekening mee dat je koel blijft.

Spring nooit meteen te enthousiast in de armen van je ex en kus je ex niet direct als je hem of haar ziet!

elkaar kussen

Omgekeerd geldt dus ook: als je ex niet positief reageert zorg je in de eerste plaats dat je jezelf onder controle houdt.

Behandel je ex altijd met respect ook al heb je ruzie gemaakt over de kleinste dingen. Wanneer je ex zal zien wel een mooi mens je bent, des te sneller zal het liefdesvuur weer aangewakkerd kunnen worden.

Blijf voorzichtig in het contact zoeken wanneer je van plan bent om je ex af te spreken. Het zou best kunnen dat je ex nog niet klaar is voor een verzoening. Ook al ben je reuze benieuwd of je ex je nog terug wilt.

Het zou best kunnen dat je ex nog niet klaar is voor een verzoening. Ook al ben je reuze benieuwd of je ex je nog terug wilt.

Stel dat je weer contact met je ex opneemt, dan kan je ex dat opvatten als een compliment maar het kan ook negatief opgevat worden.  Hoe je ex terugwinnen, blijft altijd een lastige vraag maar als je je aan de tips houdt, zul je je kansen aanzienlijk vergroten.

Tip 4: Leg de lat niet te hoog voor jezelf

Nu je ex is vertrokken heb je waarschijnlijk enorm veel gedachtes tegelijk en kan je er zelfs niet van slapen. Je vraagt jezelf bijvoorbeeld af:

wat moet ik doen?

wat zal mijn ex zeggen als we elkaar weer zien?

wat zal mijn ex van me vinden?

pak ik het wel goed aan?

Kortom, honderden gedachten houden je bezig. Je kunt simpelweg niet stoppen met denken hoe je je ex het beste kunt terugwinnen.

Dit zorgt ervoor dat je de lat voor jezelf enorm hoog legt en dat je alleen maar meer stress krijgt.

Zet je gedachten eens op een rijtje of ga eens lekker mediteren.

mediteren en yoga

Je kunt ook een flinke wandeling gaan maken aan het strand, of in het bos. Je kunt daar ergens een stil plekje zoeken om tot rust te komen. Schrijf de dingen desnoods op zodat je niets vergeet.

Tip 5: Zet het negatieve om in positiviteit

Dan heb je nog alle gemengde emoties waarvan je geen idee hebt hoe je ermee om moet gaan. Bedenk dat je je negatieve emoties om kunt zetten in iets positiefs.

Een rondje hardlopen als je boos bent is perfect want je bent daarna ook de woede kwijt. Kies ervoor om niet te lang verdrietig te zijn.

Echt waar: je hebt die keuze helemaal zelf in de hand.

Als je deze stappen hebt opgevolgd, ben je inmiddels al een tijdje verder en ben je er eindelijk klaar voor om weer contact te zoeken met je ex. Een moment waar je waarschijnlijk lang op hebt gewacht, want het is fijn om weer contact te hebben met iemand waar je veel om geeft.

Stuur bijvoorbeeld een berichtje naar je ex hoe het gaat. Overdrijf niet en houd het gewoon simpel om misverstanden te voorkomen.

Het is ook niet de bedoeling dat je meteen aan je ex laat zien wat je van plan bent. Te enthousiast zijn kan een afknapper zijn en ook dat is niet wat je wil. Pak het langzaam aan, omdat de kans dan echt veel groter is dat je plan gaat slagen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Dag Michelle,

  Allereerst dank voor je kennis en kunde.

  Graag wil ik je mn situatie voorleggen en vragen hoe lang ik radiostilte moet houden.

  Ik ben een vrouw en heb een intense klik met een andere vrouw sinds bijna 5 maanden. Zij is getrouwd al 12 jaar met een vrouw. In die relatie blijkt ze niet gelukkig te zijn. Wij hebben de voorgaande 5 maanden heel intensief contact gehad; (nog) geen relatie, maar wel heel veel wederzijds begrip en voelen, we stralen als we elkaar zien, flirten met elkaar enzovoorts. Dit contact had gemakkelijk kunnen voortduren. Maar haar vrouw vond dat zij het contact met mij moest verbreken voor een tijdje. Zodat zij samen in alle rust en ruimte en tijd konden werken aan hun relatie. Of zij die huwelijk (nog) konden redden. Zij liet mij toen in warme en emotionele mail weten dat zij “een tijdje” niet zou mailen en “later” weer contact op zou nemen. Wij hebben toen afgesproken dat zowel zij als ik niet zouden contacten. Prima. Ik begrijp ook dat er radiostilte moet zijn en wat de effecten daarvan kunnen zijn. Alleen heb ik enkele vragen: hoe lang is “een tijdje”? En wat betekent “later”? Moet ik geduldig zijn en wachten tot zij zelf contact opneemt; ik bedoel; na een huwelijk van 12 jaar is een “tijdje” wellicht een half jaar? Wat is redelijk om te kunnen verwachten?

  Een andere vraag betreft haar huidige vrouw. Die heeft gezegd dat als wij contact zouden houden dat dat zou overgaan in een relatie. Daarvan was zij helemaal overtuigd. De vrouw en ik vinden dat we gewoon alleen een intensieve klik hebben maar hebben nog niet gedefinieerd dat het inderdaad een relatie wordt. Al voelt het heel erg fijn en denken we dat het wel een relatie zou kunnen worden. Maar haar huidige vrouw speelt het zo dat zij zich nu gedwongen wordt tot het vooral niet denken aan een relatie met mij eventueel. “Als jij een relatie begint met haar, dan is jouw uitgangspunt sowieso altijd geweest om bij mij weg te gaan om met haar een relatie te beginnen.”

  Hoe kan ik hier zo slim mogelijk mee omgaan? Ik wil dat zij de opties openhoudt. En zich niet beperkt tot het vooral niet bevestigen van de angst van haar huidige vrouw. Ik wil dat zij zich vrij voelt om later met mij inderdaad een relatie te beginnen.

  Alvast erg bedankt voor het mij supporten om hiermee om te gaan.

  Groet,
  Denise

  1. Beste Denise, hartelijk dank voor je reactie. In de eerste plaats zal zij uit die relatie moeten stappen om redenen die niets met jou te maken hebben, dat zou namelijk een verkeerd uitgangspunt zijn. Als zij uit dat huwelijk stapt, dan zou dat puur en alleen zijn omdat zij zich niet gelukkig voelt met die vrouw. Adviseer haar dan om een tijdje op zichzelf te gaan wonen, en dan pas te kijken of er een relatie tussen jullie mogelijk is. Je voorkomt op die manier veel ellende. Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG