Hoe Kan Ik Mijn Ex Terugkrijgen? De Gouden Techniek

Hoe kan ik mijn ex terug krijgen? Een zeer goede vraag voor jou nu de relatiebreuk een feit is.

Wanneer een relatie verbroken wordt voelt dit vaak als het einde van de wereld. Je hebt het gevoel alsof je er nooit meer overheen zult komen en denkt nog maar aan één ding: “ik wil mijn ex terug, en zo snel mogelijk, maar hoe?”.

Om je relatie weer te kunnen lijmen is het wel belangrijk dat je echt voor je relatie wilt gaan en bereid bent om er voor te vechten.

Om je ex terug te krijgen is het belangrijk om te weten waarom de relatie verbroken was. Misschien brachten jullie nog maar weinig tijd met elkaar door of was de romantiek na al die jaren verdwenen?

Wanneer je weet waarom de relatie op de klippen is gelopen kun je aan het probleem gaan werken. Heel veel stellen komen na het verbreken van hun relatie weer bij elkaar en zijn gekker op elkaar dan ooit te voren.

Ook jouw relatie kan gered worden, maar jullie moeten allebei bereid zijn om er aan te werken en voor te vechten.

Na het einde van een relatie is de kans groot dat je met een wanhopig gevoel achter blijft. Je hebt het moeilijk om de draad van je leven weer op te pikken en opnieuw te geloven in de liefde. Je dacht dat je relatie er één voor altijd was en dat jullie op weg waren om samen een fantastische toekomst uit te bouwen. Toch liep het mis en gingen jullie plots uit mekaar. Maar er is altijd hoop: wil je je ex terugkrijgen, dan kunnen deze tips je helpen.

Waarom liep het verkeerd in mijn relatie?

Als je een stabiele relatie hebt, dan hangt je leven vast aan een soort van ingestelde routine. Als je uit elkaar gaat, valt dit allemaal weg en sta je er plots alleen voor. Hoe alles zo gelopen is, kan je analyseren aan de hand van jullie verleden samen. Kijk vooral hoe je emoties in de loop der tijd geëvolueerd zijn en wat er aan jullie veranderd is. Zijn jullie koeler geworden tegenover elkaar, of minder aanhankelijk en affectief?

Ook al heb je het emotioneel zwaar, laat je niet zomaar van de kaart brengen door liefdesverdriet.

Na enkele dagen treuren om wat verloren lijkt gegaan, is het tijd om te gaan denken aan de oorzaken daarvan. De hand in eigen boezem steken kan je het best als je eerlijk en oprecht bent.

Ga na wat je beter had kunnen doen en waar je de plank hebt misgeslagen. Vraag jezelf af of je ex wel voldoende steun en liefde van je heeft gekregen.

Maar de liefde is altijd een kwestie van twee betrokken partijen, dus ook de positie van je ex moet grondig bekeken worden. Heeft je ex voldoende rekening gehouden met jouw karakter en eigenschappen?

Nam je ex voldoende initiatief om samen voor de relatie te vechten?

In een relatie kan je natuurlijk niet allebei alleen je eigen ding doen, maar moet je als een goed functionerend team optreden.

Je ex terugkrijgen dankzij een positieve houding

Besef je wat de oorzaken zijn van de breuk, probeer dan opnieuw aan de toekomst te denken. Om een nieuwe start te kunnen nemen moet je het verleden achter je kunnen laten. Laat je ego aan de kant en vergeef je ex. Stel je meegaand en begripvol op zodat je ex kan merken dat je het meent.

Wil je je ex terugkrijgen, dan zul je voor de conflicten uit het verleden met oplossingen moeten komen, zodat je elkaar ook kunt vergeven.

Maar forceer de dingen niet nodeloos en geef je ex de tijd om aan het idee van een nieuwe doorstart te wennen. Beide partners moeten immers door een periode van reflectie gaan om te kunnen kiezen voor een vervolg van de relatie. Een open gesprek met je ex kan een goed begin zijn om weer vertrouwelijk met mekaar om te gaan.

Als jullie beiden duidelijk maken hoe jullie de toekomst samen zien dan is er weer hoop. Een goede communicatie en een oprechte houding tegenover jullie gevoelens zijn hierbij cruciaal.

Tegelijk is het verstandig om sociaal actief te blijven om afleiding te hebben. Wil je je ex terugkrijgen, dan moet je niet in je eentje thuis zitten blijven kniezen. Je ex zal dan kunnen zien dat je positief ingesteld blijft en dat je je niet opsluit in je liefdesverdriet.

Je ex kan op die manier weer meer geïnteresseerd in je raken en zo kan er stilaan weer een aantrekking in het liefdesspel ontstaan. Als jullie alles kunnen uitpraten is er een verzoening mogelijk en dan kan het vuur van de liefde opnieuw in jullie ontbranden.

Hoe snel kan ik mijn ex terug krijgen?

Hoe snel je weer samen met je ex zult zijn is per situatie verschillend. Soms wil je ex wat meer tijd alleen door brengen of even rustig na kunnen denken over jullie relatie. Wanneer je ex deze tijd nodig heeft, geef hem of haar die tijd dan ook.

Wat tijd apart doet je vaak pas echt beseffen hoe erg je de ander mist. De kans is dan ook groot dat je ex na wat adempauze realiseert dat jullie relatie iets is om voor te vechten.

Praat er over met anderen

Liefdesverdriet doet pijn, het is dan ook goed om je hart te luchten bij vrienden of familie. Door je liefdesverdriet en relatie bespreekbaar te maken is het vaak makkelijker om dingen door de ogen van een ander te zien.

Wellicht begrijp je nu beter waar je ex mee zat. Daarnaast lucht het ook enorm op je om je hart te luchten.

Zodra de meest emotionele fase van je liefdesverdriet voorbij is zul je beter in staat zijn om een goed gesprek te voeren met je ex.

Praten met je ex

Wanneer jullie allebei wat tijd hebben gehad om na te denken en over de situatie te spreken met vrienden of familie is het goed om samen een goed gesprek aan te gaan.

Vergeet niet dat hoewel de relatie verbroken is dat niet betekent dat alle gevoelens verdwenen zijn. Er is een reden waarom jullie zo lang samen geweest zijn. Praat met je ex over je gevoelens en waarom jullie de relatie nog eens kans zouden moeten geven.

Als je met jou ex op een leuke plek zit dan is dat eigenlijk hét moment om eens een goed gesprek te hebben. Luister naar je ex en onderbreek je ex niet steeds als hij of zij iets zegt dat je niet aanstaat. Het is natuurlijk uit den boze om telkens een discussie te beginnen. Doe je dat, dan bestaat de kans uiteraard dat je ex binnen een half uur weer weg is. Vermijd dit dus!

Als je ex eenmaal is uitgepraat is het jouw beurt. Wees dan zo beleefd om ook jouw fouten toe te geven. Je bereikt hier meer mee dan elke keer de de schuld te geven aan je ex. Hoe mis het ook is gelopen in een relatie zijn er altijd twee partijen die schuld hebben.

Zorg ervoor dat jullie weer naar elkaar toegroeien. Het zal je wel lukken alleen moeten jullie samen water bij de wijn doen. Kijk elkaar eens diep in de ogen!

Contact houden met je ex of niet?

Wanneer je ex nog niet open staat om de relatie nog een kans te geven is het belangrijk om even geen contact te hebben. Ga vooral niet de jaloerse ex uithangen door je ex constant te bellen, sms’en, te emailen of berichten op social media achter te laten. Gun jezelf en je ex wat rust.

Dit is zeer essentieel wanneer je je ex wilt terugwinnen. Het zorgt er namelijk voor dat je ex je weer gaat missen. In de tussentijd moet je aan jezelf werken en ervoor zorgen dat jij weer aantrekkelijk wordt.
Na een verbroken relatie is het absoluut mogelijk om je relatie nog te redden. Vele andere stellen gingen jullie voor en zijn er zelfs beter uitgekomen.

Het is ook mogelijk dat jullie met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Deze woede zal dan eerst moeten bekoelen. Door afstand te nemen, zonder in paniek te raken, zal er ruimte komen voor verzoening.

Geef je ex dus eerst de tijd om na te denken. Misschien wil jij je ex wel terug maar je ex wil jou bijvoorbeeld niet terug. Je weet het niet. Om daar achter te komen moet je je ex echt die rust gunnen! Het is belangrijk om dit op te volgen want anders als je je ex gaat claimen en achtervolgen, dan duw je je ex nog verder van je weg.

Informeren naar je ex

Als je je ex een bepaalde periode van rust hebt gegeven, kan je na een kleine maand je ex eens vragen hoe het ermee gaat. Uiteraard kun je ook zijn/haar vrienden benaderen om aan de informatie te komen. Je hoeft je niet te schamen om hiernaar te vragen. Waarschijnlijk weten de beste vrienden wel hoe de relatie is gelopen. Beter nog, je kan aan de beste vrienden goede raad vragen over wat je nu het beste kan doen.

Mocht je je ex nog niet lang genoeg kennen dan weten zij meestal wel wat je ex het liefste wilt. Op voorhand ben je gewaarschuwd dat het terugwinnen van je ex meestal meer geld en moeite gaat kosten dan de eerste keer toen je je ex veroverde.

Als je bij je ex hebt gepolst over hoe het met je ex is dan kun je eventueel je ex uitnodigen voor een 2de date. Doe dit op een favoriete plaats waar vooral je ex zich thuis voelt. Het is de bedoeling dat je je ex gaat imponeren en dat doe je enkel als je veel op je ex’ s wensen ingaat. Daarom kan het soms een hulpmiddel zijn als je raad gaat vragen aan de vrienden.

Zij kunnen je soms op weg helpen. De bedoeling is dat je op 2de date gaat waar je je ex opnieuw verovert. Je kunt zoveel plaatsen kiezen om te gaan maar kies een plaats die je ex leuk vindt.

En wat als je ziet dat je ex al een ander heeft?

Je raakt nu wellicht in paniek omdat je bang bent dat als je niet snel actie onderneemt je ex er met een ander vandoor zal gaan. Maar ook dat is geen goed uitgangspunt. Als je overhaaste dingen gaat doen en je laat je meeslepen door emoties, zul je altijd verkeerd bezig zijn.

Er bestaat niets anders ter wereld waar het angstzweet zo van kan uitbreken. Zeker als je ook nog eens werkelijk ziet dat je ex al met een ander aan het daten is.

Deze video kan ik je overigens ook nog aanbevelen wanneer je ex een ander heeft:

Je denkt en voelt: “nu heb ik de kans verkeken want ik heb te lang gewacht”. Niets is echter minder waar. Als je ziet dat je ex al zo snel een ander heeft kan het ook zijn omdat hij of zij eenvoudigweg niet in staat is een tijdje alleen te zijn. We spreken hier dan over een rebound relatie.

Je ex terugkrijgen:  hier een aantal belangrijke tips:

Niet alleen onderstaande tips zijn belangrijk als je je ex wilt terugkrijgen. Het gaat er dus om dat je ze gebruikt vanuit de juiste mindset. We geven je hier 4 tips die belangrijk kunnen zijn voor jouw situatie:

Las eerst een rustmoment in

Zoals eerder besproken is rust essentieel. Heb je na een tijd waarbij er geen enkel contact is geweest tussen jou en je ex, (we noemen dit ook wel de periode van radiostilte) nog niets van je ex hebt gehoord, stuur dan eerst een simpel smsje met een korte anekdote over wat je de afgelopen week hebt meegemaakt. Sluit af met een belangstellende vraag hoe het gaat met je ex.

Krijg je niet onmiddellijk antwoord? Raak dan niet in paniek. Krijg je antwoord en je merkt dat het wel goed zit, dan kun je aan je ex voorstellen om elkaar eens te zien om samen te praten. Indien je ex toestemt moet je alles tot in de details voorbereiden om ervoor te zorgen dat niets misloopt.

Kies een rustige dag voor af te spreken en een favoriet plekje. Mocht je ex veel van de zee houden, aarzel dan niet om haar een dagje mee uit te vragen. Zo maak je het in ieder geval gezellig, kun je je ex laten merken dat je rekening houdt met haar of zijn voorkeuren.

Wees een echte gastheer of gastvrouw

Je ex terugkrijgen kan in deze een beetje delicaat zijn maar met de beste voorbereidingen moet het vast en zeker lukken. Als je met je ex uitgaat zorg dan voor deze dingen:

  • Wees dan echte hofheer als je een man bent en een gastvrouw als je een vrouw bent.
  • Open en sluit de deuren voor je ex.
  • Trakteer op de lekkerste drankjes.
  • Overdrijf niet in want je ex zal op je afknappen.
  • Hou je vooral aan de etiquetteregels.

Niets is zo onaantrekkelijk voor je ex als jij je niet weet te gedragen ten aanzien van de ober die jullie de drankjes inschenkt. Je ex kijkt namelijk ook naar hoe jij je ten opzichte van anderen gedraagt.

Vrouwen hebben  graag dat je moeite doet en mannen vinden het fijn om een paar woorden van waardering te horen.

Bloemen mee brengen naar je afspraakje?

Het hangt natuurlijk wel af van je situatie, maar kom je direct aan met een enorm boeket en je hebt zojuist een fikse ruzie gehad? Je ex kan denken ‘wat een slijmbal’, maar dat is ook afhankelijk van het karakter van je ex. Beter is om in zo’n geval een brief te schrijven die je meeneemt naar je afspraakje. bloemen voor je ex

Vraag je ex onder het genot van een glas wijn “Ik heb een en ander op papier gezet en dat wil ik graag aan je voorlezen”.

Is die afspraak goed verlopen dan zou je nog kunnen overwegen om de volgende dag een roos te laten bezorgen in een mooie verpakking. Voeg er een kaartje bij met wat woorden wat die roos nu symboliseert voor jullie relatie.

Je ex terugkrijgen na een gezellige babbel

Gezellig babbelen met je ex is natuurlijk altijd belangrijk. Immers, je zorgt er uiteraard voor dat je ex een goed gevoel heeft bij ieder contact dat je met je ex hebt. Belangrijk is dat je opstapt op het meest spannende moment. Zo heb je dan nog in ieder geval een stok achter de deur. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “goh ik vind het super gezellig samen maar ik moet nu echt gaan. Zullen we deze afspraak op een ander moment weer voortzetten?”.

Heeft je ex een gezellig moment met je beleefd dan zul je ex natuurlijk niet zo snel weigeren. Neem wel de tijd voor het terugwinnen van je ex. Dergelijke momenten zullen veelvuldig voor moeten komen en je zult tijdens die momenten de juiste technieken  moeten toepassen. Deze vind je bijvoorbeeld in mijn gratis training die je hieronder kunt aanvragen.

Zodra je besloten hebt er echt voor te willen gaan om je ex terug te krijgen kan je soms het benauwde gevoel krijgen dat je daarmee ook een stukje van jezelf weg moet geven, en dan bedoelen we je trots of waardigheid.

Met het terugwinnen van je ex kun je last hebben van het dubbele gevoel: aan de ene kant wil je er alles aan doen om je ex voor je terug te winnen maar aan de andere kant wil je ook niet je gezicht verliezen. Je vraagt je af wat te doen en wat belangrijk is.

Over het algemeen laten de meeste mensen zich leiden door sterk wisselende emoties zoals wraakgevoelens, en weer anderen hebben de neiging om hun ex te smeken om de relatie nog een kans te geven. We zien het hier op liefdesverdriet.nl maar al te vaak gebeuren. Dus wat nu te doen ? In ieder geval is het altijd belangrijk nooit je waardigheid te verliezen!

“Ik zal er alles aan doen om mijn ex terug te krijgen”

Dit is vaak wat de meeste mensen ons vertellen als ze bij ons komen. De intentie is nobel. En als je echt de tijd hebt genomen om de situatie te analyseren, en je bent er inderdaad zeker van dat het hier een duidelijke keuze betreft en niet een verlangen omdat je je eenzaam voelt, verlaten en wanhopig, dan willen we je graag feliciteren want dan heb je de juiste mindset.

In ieder geval laten we hier eens dieper ingaan op de uitspraak ‘alles’ . Je wilt er dus ‘ alles’ voor doen. Sommige mensen nemen dit dan ook inderdaad letterlijk, en ja, dan wordt het eigenlijk eerder een gevaarlijk streven en daarmee wordt ook het actieplan zeer inefficiënt.

Want als je continu bezig bent te achterhalen wat je ex aan het doen is, dan zul je geen resultaat zien. Net als de neiging om je ex continu te confronteren met vragen zodra je ook maar het gevoel hebt dat hij of zij op het punt staat je te vergeten.

Alles willen doen om je ex terug te krijgen houdt vooral in het tonen van respect ten aanzien van het besluit dat je ex heeft genomen.

Je kunt je ex niet overtuigen om weer bij je terug te komen. Je gaat ook niet iemand smeken om van je te houden. Het enige wat je kunt doen is om je ex te laten inzien dat je interessant en dynamisch genoeg bent, iemand die veel in huis heeft en belangrijk voor hem of haar kan zijn. Niet door hetgeen je zegt, beweert of belooft, maar om hetgeen je doet, je besluit en hoe flexibel je bent om te veranderen.

Je ex terug krijgen zonder je gezicht te verliezen…waar begin je?

Zodra we spreken over radiostilte, de focus op jezelf, het plannen van belangrijke veranderingen en het verkrijgen van een andere kijk op je relatie, dan hebben we het niet over het toepassen van een truuk om je ex terug te krijgen. Het gaat om het terugvinden van je zelfvertrouwen. Het is het kunnen creëren van de nodige ruimte teneinde jezelf weer te kunnen vinden en te kunnen ontwikkelen.

Je moet dus begrijpen dat als je je gezicht niet wilt verliezen en je trots wilt behouden tijdens het proces om je ex terug te krijgen, dan is het ook nodig dat je afstand neemt van je ex.

Waarom?

Omdat als je echt een goed en vruchtbaar gesprek wilt voeren met je ex, dan moet je eerst voldoende tijd hebben gehad om een weer goed zelfbeeld te kunnen vormen, dat je begrijpt en weet wat je te doen staat en wat je nieuwe identiteit is geworden.

We bedoelen hiermee dus dat je voldoende hebt geleerd om te gaan met de afwezigheid van je ex, dat je hebt geleerd wat te doen als je plotseling weer alle aandacht krijgt. Dat je hebt geleerd vooruit te komen in het leven.

Pas dan zal je ex echt voelen en weten dat je ook daadwerkelijk veranderd bent, Om je ex terug te krijgen zonder je waardigheid te verliezen moet je begrijpen dat je jezelf eerst voldoende aandacht moet schenken en moet leren de breuk te accepteren zodat je er wijze lessen uit kunt halen en je ex kunt respecteren.

Conclusie

Na de relatiebreuk wil je uiteraard maar één ding en dat is zo snel mogelijk je ex weer terug voor jezelf winnen. Nu dat het uit is geraakt tussen jullie beiden, besef je dat je toch niet zonder hem of haar kan. Een dergelijke gedachte is echter geen goed uitgangspunt.

Je ex terugkrijgen zul je daarom dan ook nooit moeten willen vanuit wanhoop of een tekort. Het verlangen om je ex terug te krijgen zou wel gezond zijn als dat gevoel voortkomt uit de gedachte : ik heb nog zoveel liefde met mijn ex te delen. We zijn uit koers geraakt en nu besef ik meer dan ooit wat we nog samen kunnen verbeteren.

Je ex terugkrijgen zul je dus niet in de eerste plaats moeten willen voor jezelf, maar eerder nog om je ex gelukkig te maken.

Wil je nog meer lezen? Bekijk dan deze uitgebreide special getiteld “hoe krijg ik mijn ex terug” waar we tevens ook videos met interviews hebben gepubliceerd

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG