Hoe Kan Je Het Best Relatiebreuken Herstellen?

Liefdesverdriet is van alle tijden. Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt. Die ene ware liefde die uit je vingers gegleden is en die opeens zo onbereikbaar lijkt. Liefde kan een mens in hogere sferen brengen maar evengoed in zeer lage dalen. Als je eenmaal in zo’n laag dal verzeild bent geraakt, is het niet gemakkelijk om er terug uit te kruipen.

Het einde van iets moois

Ik spreek uit ervaring. Een aantal jaren geleden kwam het tot een breuk in mijn relatie. We hadden het gevoel vast te zitten, we konden niet vooruit. Daarom leek het ons het beste om er een eind aan te maken.

De eerste weken waren zeer lastig, niets kon mij opvrolijken. Ik moest ook steeds aan mijn ex denken en dat is niet ideaal om over een relatie te geraken. Na goed en lang nagedacht te hebben kwam ik eigenlijk tot de simpele conclusie: ik zie mijn ex nog graag. Ik had echt het gevoel dat dit mijn ware liefde is en dat zonder deze liefde mijn leven geen zin had. Ik moest en zou mijn ex terugwinnen. Dit is natuurlijk simpeler gezegd dan gedaan.

Hoe mijn ex terugwinnen?

Hoe moest ik hier aan beginnen? Ik besloot met mijn beste vriendin af te spreken en haar raad te vragen. Samen hadden we een plan opgesteld om mijn ex terug te winnen. Ik zou eerst en vooral eens afspreken als vrienden en eens een goed gesprek hebben. Dit verliep naar wens. De ruimte na onze breuk had ons allebei zichtbaar goed gedaan. We konden ons hart luchten en dit deed deugd. Door naar elkaar te luisteren kwamen we tot de conclusie waarom onze relatie doodgebloed was. Het is steeds belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Dit lijkt evident maar is het soms echt niet.

Ik wou tijdens dat gesprek vooral niet zielig overkomen. Ik wou laten zien aan mijn ex dat ik gelukkig was en dat ik goed in het leven stond. Als je zelfvertrouwen uitstraalt, kom je al een heel eind. Wat ook hielp, is het accentueren van de dingen die je ex tof vindt aan je. Zoals bijvoorbeeld je gevoel voor humor of je doorzettingsvermogen. Laat je ex zien wat hij of zij allemaal moet missen!

En nu, enkele maanden later, zijn we terug samen. We doen het rustig aan maar alles verloopt prima. Hopelijk kan mijn verhaal jullie helpen!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG