JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe kom ik over mijn liefdesverdriet heen?

In onderstaande video geef ik je enkele supertips om over je liefdesverdriet heen te komen.

Kom over je liefdesverdriet heen: bekijk deze video's

Heb je liefdesverdriet dan sta je als het ware aan het begin van een nieuwe periode. Een vooruitzicht dat je wellicht angst inboezemt omdat je je afvraagt of je nog wel gelukkig kunt zijn. Deze video is het vervolg van een van mijn andere videos getiteld hoe kom ik over mijn grote liefde heen. In deze video ga ik wat dieper in op technieken om tot verandering te komen, en dan met name over je liefdesverdriet. Bekijk deze videos dus goed tot het eind.

In deze video wil ik je helpen om over je liefdesverdriet heen te komen, en met name wil ik je handvatten geven hoe je je pijnlijke en huidige situatie kunt veranderen en het gelukkige gevoel weer kunt terug krijgen, ook al ben je je ex kwijt.

Loop je misschien nog met de gedachte of het mogelijk is om je ex terug te krijgen, belangrijker is echter de vraag hoe je zelf eerst mentaal kunt veranderen, en dan wel zodanig dat je je mentaal weer sterk voelt en blij gelukkig door het leven kan gaan. Want alleen zo zul je weer in staat zijn om te werken aan een vernieuwde, let goed op het woord dat ik zeg ‘vernieuwde ‘relatie.

Vergeet niet dat je oude relatie niet meer bestaat en dat die ook niet meer terug komt, maar niet getreurd want je zal in stapjes gaan leren hoe je weer grip krijgt op je leven en met name ook je geluk.

Allereerst wil ik je vragen om pen en papier weer te pakken en antwoord te geven op de volgende vraag:

  1. Wat zijn de nadelen van je huidige situatie. Schrijf gewoon alle gedachten die bij je opkomen eens op, zoals de klachten die je ondervind van je liefdesverdriet, de beperkingen die je nu hebt omdat je verdrietig bent, en vervolgens
  2. Benoem je de voordelen van veranderen, bijvoorbeeld als ik mijn ex weer terug had dan zou ik minder eenzaam zijn, of ik zou met mijn ex weer uit kunnen gaan en leuke dingen kunnen doen. Dus welke beperkingen zouden verdwijnen als je geen liefdesverdriet meer had.
    Ga dan verder met de vraag:
  3. Wat zijn je positieve inschattingen van een veranderde situatie, bijvoorbeeld: het gaat me lukken want ik heb een sterke persoonlijkheid. Ik kan goed een doel voor mezelf stellen. Stel jezelf ook de vraag wat je kwaliteiten zijn en denk daarbij vooral aan de vraag welke andere moeilijkheden heb je al in je leven overwonnen
  4. Wat is je intentie om te veranderen ofwel je motivatie. Stel jezelf hierbij eens de vraag: hoe lang mag je liefdesverdriet volgens jou nog voortduren?

Bij het beantwoorden van deze vragen wil ik dat je in je achterhoofd houdt dat het beter is om 1 goede reden voor verandering in je huidige situatie te noemen dan 10 minder goede redenen.

Ok dan vraag ik je nu om de video even stop te zetten en om over deze vragen goed na te denken. Pak pen en papier, neem wat te drinken, en ga aan de slag met deze 4 vragen.

Lees ook: Hoe kom ik over mijn grote liefde heen?

Ik hoop dat het je allemaal gelukt is om door het geven van antwoorden op deze vragen een beter inzicht te krijgen in het vinden van oplossingen om je situatie te veranderen. Het is inderdaad niet altijd gemakkelijk om naar oplossingen te kijken, vooral als je zo verdrietig bent. Soms is de angst voor het probleem en waartoe dat kan leiden zo groot dat er nergens anders ruimte voor lijkt. Het lijkt dan alsof je de controle over je eigen leven voor een groot deel kwijt bent.

Misschien voel je je hopeloos en denk je dat het toch allemaal geen zin heeft om deze vagen te beantwoorden. Maar we kunnen nooit goed inschatten of een situatie wel of niet hopeloos is. Je kunt door een kleine verandering ineens weer helemaal tot je recht komen. Nogmaals, ik had het in mijn vorige video ook al gezegd: denk vooral terug aan hoe het was vóór dat je de relatie kreeg waar je nu zoveel liefdesverdriet van hebt. Welke momenten heb je toen ervaren die het vertrouwen in jezelf sterker maakte en waar je succes beleefde.

Als je blijft hangen in het zwartkijken dan is het heel moeilijk om oplossingen te bereiken. Ben jij iemand die tegen elke oplossing zegt: ‘nee dat werkt niet voor mij’, of ben jij iemand die al gauw zegt ‘ja maar…’.

Vergeet niet dat de moeilijkheid van het probleem en die van de oplossing vaak niets met elkaar te maken hebben. Voor heel moeilijke situaties bestaan soms heel makkelijke oplossingen. Voor alle situaties is er hoop, dus zeker ook voor jou om over je liefdesverdriet heen te komen.

Wil je de snelste manier om over je liefdesverdriet heen te komen? Dit gaat het snelst via hypnotherapie. Ik bied online sessies aan om snel over je liefdesverdriet heen te komen. Meer informatie over hypnotherapie vind je hier


ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl