• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe Kom Ik Over Mijn Grote Liefde Heen? (VIDEO)

Hoe kom ik over mijn grote liefde heen – het natuurlijke veranderingsproces

Hoe kom ik over mijn grote liefde heen na zoveel jaren relatie. Er zijn mensen die denken dat ze na een relatiebreuk nooit meer dezelfde kunnen zijn. Ze hebben het gevoel nooit meer echte liefde te kunnen ervaren omdat ze naar hun mening de ware al waren tegenkomen. Nu de relatie over is lijkt het leven geen perspectief meer te bieden. Toch is deze er zeker nog! In deze video ga ik het vandaag met jullie hebben over de vraag hoe je over je liefdesverdriet heen kunt komen en hoe je het leven weer de moeite waard kunt maken.

Hallo, mijn naam is Michelle van den Berghe, relatiecoach, auteur en lifestyletrainer op liefdesverdriet.nl. Nu je grote liefde er niet meer is, lijkt het leven uitzichtloos. Je kunt niets anders meer doen dan alleen maar denken aan het verlies en verdrietig zijn. Maar stel jezelf nu eens de vraag: wil jij ervoor kiezen dat het leven grip krijgt op jou of wil jij grip krijgen op het leven. Bepaalt jouw ex nu hoe jouw leven er verder uit moet zien, of doe je dat zelf?

Natuurlijk is het zo dat een grote liefde verliezen pijn doet, en je moet voor jezelf echt goed de tijd nemen om dat verdriet te verwerken. Maar nu komt de vraag: wil jij weer blij en vrolijk door het leven gaan? Ik ben er vrijwel van overtuigd dat je antwoord ‘ja’ zal zijn, maar tegelijkertijd denk je ongetwijfeld: dat gaat me toch nooit meer lukken, het heeft toch allemaal geen zin meer. Herken je dit?

Maar kijk, waar je eigenlijk mee zit is angst. Je weet namelijk niet wat er allemaal nog gaat komen. Je bent nu op jezelf aangewezen en je was dat helemaal niet gewend. Er breekt nu een soort van ontwenningsfase aan, want je ging misschien wel helemaal op in de liefde die je van je ex kreeg.

Maar je wil toch dat het anders wordt? Je wil toch dat er verandering komt? Ja natuurlijk wil je van die pijn af, maar je bent tegelijkertijd ook bang, en je voelt je hulpeloos.  Daarom nu mijn vraag aan jou: in hoeverre ben je eigenlijk gemotiveerd om daadwerkelijk te veranderen en van je verdriet af te komen, zodat je weer open kunt staan voor nieuwe ontmoetingen en wellicht een nog grotere liefde.

Het is voornamelijk dus de angst die je tegenhoudt en daarvan zul je je moeten leren bevrijden. Weet je, er zijn vrouwen die steeds terugkeren naar hun man, terwijl die mannen hun vrouwen mishandelen. Je vraagt je af wat mensen toch beweegt om in dergelijke relaties te blijven. Wel, het heeft allemaal te maken met het feit dat het gevoel voor eigenwaarde, het zelfvertrouwen en onbevangenheid voor het onbekende onvoldoende ontwikkeld is.

Dit is te vergelijken met het hebben van liefdesverdriet. Je zit gevangen in je verdriet en hebt het gevoel dat je niet verder komt. Het liefst wil je weer terugkeren naar de oude situatie terwijl je misschien diep van binnen weet dat dat niet goed voor je is.

In onderstaande video onthult Michelle enkele waardevolle tips om over je grote liefde heen te komen!

Hoe kom ik over mijn grote liefde heen


Dus mijn vraag aan jou: wat denk je nodig te hebben om te kunnen veranderen? Om weer gelukkig te worden, weer te kunnen lachen, blij te kunnen zijn en te kunnen genieten van alles wat is en nog gaat komen? Ik zou zeggen, stop deze video eens even, pak een pen en een stuk papier en ga eens opschrijven wat je nu daadwerkelijk nodig denkt te hebben om te kunnen veranderen en van je verdriet af te komen. Denk er hierbij aan dat wat je wilt veranderen niet meteen ook moet gebeuren, daar mag echt een poos overheen gaan, want veranderen is soms een langdurig proces waar je jezelf tijd en ruimte voor moet geven.

Het verwerken van liefdesverdriet is een natuurlijk veranderingsproces wat gepaard gaat met pijn, en waar moed en durf voor nodig is om erover heen te komen.

Dus stop nu echt even deze video, pak pen en papier, haal wat te drinken en dan zie ik je zo weer.

Hoe kom ik over mijn grote liefde heen : nu aan de slag

Hopelijk heb je nu een aantal dingen opgeschreven waarvan je denkt dat het een hele lange weg zal zijn om dat allemaal te bereiken. Misschien heb je ook wel veel nieuwe dingen opgeschreven die je veranderd wil zien.

Weet dat om over je grote liefde heen te komen en bevrijd te worden van angst voor de toekomst,het het beste lukt als je eerst terugdenkt aan het gedrag dat je al eerder vertoonde en waarbij jij succes en geluk had ervaren. Het is voor ons namelijk veel gemakkelijker om gedrag dat in het verleden al succesvol was opnieuw aan te nemen én vol te houden, dan om je geheel nieuw gedrag eigen te maken.

Daarnaast is ook de mate van het geloof dat je hebt of het je gaat lukken om over je grote liefde heen te komen en te veranderen wat bepalend zal zijn in hoeverre het je ook daadwerkelijk zal lukken om over je verdriet heen te komen en er het nodige voor te doen.

Stel  in plaats van je af te vragen 'hoe kom ik over mijn grote liefde heen' jezelf dan ook deze vragen:

-        Waarom je over je grote liefde heen wilt komen, dus welke redenen je hiervoor hebt

-        in hoeverre je in de gewenste verandering van je huidige situatie gelooft. Dus geloof in eigen kracht en vaardigheid

-        in hoeverre je gefocust blijft op de problemen die die verandering in de weg staan.

Tot slot: vergeet niet dat waar je energie in steekt ook zal groeien

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG