2

Hoe Krijg Ik Mijn Spullen Terug Van Mijn Ex

Als een relatie over is komen er naast allerlei gevoelens en emoties ook een aantal praktische zaken om de hoek kijken die geregeld zullen moeten worden. Een daarvan is wanneer je nog spullen bij je ex hebt liggen. Dan is de vraag hoe je hiermee het beste om kunt gaan.

Spullen terughalen na een scheiding

Als je gaat scheiden zal alles moeten worden verdeeld. Ben je onder huwelijkse voorwaarden getrouwd geweest dan zal er in het huwelijkscontract staan hoe de spullen worden verdeeld, want in dat geval is bepaald dat een ieder krijgt waar zij of hij recht op heeft. Daar zul je dan verder weinig over te zeggen hebben.

Maar als jullie in gemeenschap van goederen waren getrouwd dan zal de verdeling gelijk zijn en via de notaris verlopen. Als jullie echter alleen samenwoonden, zonder getrouwd te zijn geweest, en er is er is verder niets op papier vastgelegd, en jullie woonden bovendien in het huis van je ex? Dan is de kans reëel dat jij eruit wordt gezet. En als jullie niet als vrienden uit elkaar kunnen gaan, kan het zelfs nog zo zijn dat je ex je gaat dwarsliggen door je je spullen niet terug te geven.

Conflicten oplossen via mediation

Het is helaas zo dat als er niets op papier geregeld is, je eigenlijk geen poot hebt om op te staan en zul je het toch echt met je ex moeten proberen te regelen. Als er geen goed gesprek tussen jullie mogelijk is en jullie komen er samen niet uit, kan misschien een gezamenlijke vriend voor jullie bemiddelen. Het conflict kan ook worden opgelost via mediation. Een mediator wordt ingeschakeld als er sprake is van een juridisch geschil.

Want er moet natuurlijk wel een oplossing komen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als jullie weer tot elkaar kunnen komen zodat er weer liefde kan ontstaan. Dat begint bij het hebben van een heel efficiënte en krachtige machine die ik wilskracht noem. Van elkaar opnieuw leren houden is echt heel goed mogelijk, maar dit begint altijd bij het maken van een keuze. Daarnaast is het belangrijk dat je begrip toont voor elkaars emotionele uitbarstingen, om elkaar gewoon als mens te zien, met al zijn zwakheden en beperkingen.

Ben jij degene die het uit heeft gemaakt en je ex is hier nogal ondersteboven van, dan wil ik je aanraden niet meteen naar hem of haar te gaan om die spullen van je op te halen. Heb begrip voor het feit dat je ex door een zware periode gaat, dus geef je ex hier ook tijd voor. Als je spullen hebt die je echt à la minute nodig hebt, leg dan uit waarom het belangrijk voor je is om die nu meteen op te halen. Maar het beste is om niet meteen naar je ex te rennen om je spullen op te halen, ook al zijn jullie na een conflict uit elkaar gegaan. Je ex zal er veel eerder voor open staan om je spullen terug te geven als je er wat tijd overheen hebt laten gaan nadat de relatie werd beeindigd.

De liefde terughalen in plaats van je spullen

Hebben jullie elkaar dan een tijdje niet gezien dan zijn ook de meest negatieve gevoelens voorbij en dan is de kans ook groter dat je ex weer open staat voor toenadering. Komen jullie tot de ontdekking dat het toch eigenlijk wel zonde is om de relatie op te geven, dan hoef je je ook niet meer de vraag te stellen ‘hoe krijg ik mijn spullen terug van mijn ex’. In dat geval is er natuurlijk een hele andere aanpak nodig en zul je alles op alles moeten zetten om je ex weer voor je terug te winnen. Om dit op de meest efficiënte manier te realiseren, zou je het programma van Michelle van den Berghe, getiteld  “Van Breuk Tot Doorbraak” in huis kunnen halen zodat jullie weer naar elkaar kunnen toegroeien. Het antwoord op de vraag hoe krijg ik mijn ex terug ligt hier namelijk in besloten.

Voordat je ook maar pogingen onderneemt om je spullen terug te halen, ga voor jezelf eerst eens goed na hoe nodig je die spullen nu hebt , hoeveel emotionele waarde ze voor je hebben, en als dat inderdaad zo is, bel je ex op en vraag of je een dezer dagen eens langs mag komen om ze op te halen maar leg wel goed uit waarom je dat zo graag wilt.

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG