De Perfecte Relatie, Hoe Krijg Je Die?

Hoe krijg je de perfecte relatie is een vraag die door veel koppels wordt gesteld. Ieder koppel hunkert natuurlijk naar een relatie die bovenal harmonieus is en probleemloos. Een relatie die in de loop der tijd ook nog eens steeds beter wordt, waarbij elke partner volledig tot zijn/haar recht kan komen en wordt gerespecteerd. Kortom de perfecte relatie is de droom van ieder koppel. Maar hoe bereik je die?

Feitelijk is een perfecte relatie een doel waarvan de meeste koppels denken dat het onrealistisch is. Men zegt vaak “de perfecte relatie bestaat niet”, maar niets is minder waar. Het probleem is dat de meeste koppels zich vaak niet realiseren dat ze al een perfecte relatie hebben. Er zijn namelijk zeer veel redenen waarvan je kunt zeggen dat er sprake is van een perfecte relatie. In dit artikel zullen we hier verder op ingaan.

De Perfecte Relatie Heb Je Hoogstwaarschijnlijk Al!

Twijfel je hieraan? Toch is de kans groot!
Je denkt vast dat de kenmerken van een perfecte relatie zijn:

  • Een relatie zonder problemen, of problemen die gemakkelijk zijn op te lossen
  • Een relatie waarin je volledig geaccepteerd wordt zoals je bent
  • Een relatie waarbij de passie en het verlangen als vanzelf komt
  • Een relatie waarin je altijd begrepen en bemind wordt en waarin je je helemaal compleet voelt

Maar de realiteit is echter anders. We worden verliefd en elke keer denken we weer ‘dit is het’ of  ‘zo hoort het te zijn’ en zeker ook ‘zo’n relatie krijg ik nooit meer. Helaas is de euforie maar van korte duur. We komen al gauw tot de ontdekking dat de relatie die eerst zo perfect leek zeker niet voldoet aan bovengenoemde kenmerken. Maar nu de vraag: ‘is dat dan zo belangrijk?’

Waarom Gaan Zoveel Relaties Stuk Of Verloopt Het Vaak Niet Zoals Verwacht?

De reden waarom veel koppels teleurgesteld raken in hun relatie en niet krijgen wat ze hadden verwacht is omdat de meeste mensen niet begrijpen hoe een relatie werkt en ook begrijpen ze vaak niet waarom het niet werkt. Ze weten dus niet wat te doen als het mis gaat. Veel koppels besluiten dan ook ‘maar te zien waar het op uitloopt’ en ze hopen dan dat alles vanzelf goed komt, alsof er iets magisch zal gebeuren…

Als er een ideale wereld zou bestaan waar iedereen de beste opleiding zou krijgen, waar volwassenen zich volledig bewust zouden zijn van hun verantwoordelijkheid, waarbij ze ook nog eens perfect in staat waren om te luisteren naar hun partner en te geven wat de ander nodig heeft, dan zouden alle relaties perfect zijn.

Maar het punt is: dit is niet realistisch. Niemand is perfect! Geen enkele relatie is perfect!

We hebben allemaal ervaringen in ons leven die in min of meerdere mate bepalen hoe goed we zullen zijn in het ontwikkelen van gezonde relaties, en ook in hoeverre we in staat zullen zijn om te gaan met teleurstellingen en problemen.

We hebben geleerd ons allemaal aan te passen aan leuke maar ook minder leuke situaties. Dit geldt zeker als je uit een gezin of cultuur komt waarin je niet werd geaccepteerd of waarin je moeite moest doen om geaccepteerd te worden zoals je bent. Dit heeft je onwaarschijnlijk ook geleerd om bepaalde delen van jezelf te overidentificeren en andere delen te verbergen.

Dit proces is onvermijdelijk, het is deels nodige socialisering die plaats moet vinden binnen gezinnen en culturen. Anderzijds hebben we te maken met onbewuste vooroordelen en blinde vlekken, ook al denken we dat we veel in onszelf al hebben opgelost. Het is de manier waarop de menselijke persoonlijkheid wordt gevormd, wetende dat bepaalde aspecten dominant aanwezig zullen zijn en blijven, terwijl een deel daarvan geheel zal verdwijnen. Of we zijn ons geheel onbewust dat we bepaalde aspecten nog steeds in ons hebben.

Je Relatie Houdt Je Altijd Een Spiegel Voor

Het mooie van iedere relatie is dat het je leert om bewust te worden van je verlangens, vooroordelen, schema’s en ingebakken gedragspatronen. Je wordt geconfronteerd met terreinen waarin je nog moet groeien, waarin je jezelf nog moet ontwikkelen.

Kortom, je relatie laat je zien wie je bent. Het laat je niet alleen zien op welk vlak je al bent gegroeid maar dus ook waar je nog tekort schiet. Dat bewustwordingsproces gaat veelal gepaard met pijn en verdriet, maar is onoverkomelijk. De een zal zich er beter doorheen kunnen worstelen dan de ander.

Waarom Zijn We Vaak Zo Slecht In Het Juist Inschatten Van Relaties?

Het is een illusie te denken dat je partner je tekortkomingen zal aanvullen. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het invullen van de lege en verborgen plekken in jezelf. Je partner confronteert je slechts met die lege plekken of laat je zien welke delen in jezelf verborgen hield. Daarom hoef je jezelf niet af te vragen “hoe krijg je de perfecte relatie” immers de perfecte relatie heb je al, je dient je er alleen voor open te stellen.

Gedurende de tientallen jaren waarbij ik mensen heb gecoacht heb ik gezien dat er geen relaties bestaan waar de ene partner de ander niets hoefde te leren.

Het is heel belangrijk dat je dit goed begrijpt: iedere relatie biedt gelegenheid om te groeien en een bewuster mens te worden. We worden zodoende steeds meer vaardiger om ons volledig te verbinden en van onze relatie te genieten, de relatie zoals die bedoeld is te zijn: de relatie die perfect genoemd mag worden omdat deze een gezonde basis heeft ondanks alle gebreken.

Hoe Krijg Je De Perfecte Relatie Is Dus Niet De Juiste Vraag

Inderdaad, als je je afvraagt hoe je een perfecte relatie krijgt kun je jezelf beter afvragen: is deze relatie gezond genoeg en wat leert deze relatie ons? Kom ik met deze partner verder met mezelf en kan ik mijn partner ook verder helpen met zichzelf?

Heb je zelf of heeft je partner psychologische hulp nodig vanwege onverwerkte emoties en ervaringen en raak jij of raakt je partner daardoor uitgeput? Ga op zoek naar professionele hulp en probeer niet elkaars psycholoog te zijn. Durf ook knopen door te hakken als je in een ongezonde relatie zit, wanneer je een partner hebt die er alles aan doet om de schuld bij jou neer te leggen zodat jij nog sneller rent voor hem of haar. Wees waakzaam voor ongezonde relaties die uit balans zijn geraakt!

In plaats van je af te vragen hoe krijg je de perfecte relatie kun je ook dit Ebook lezen waarin ik je NLP technieken leer voor de perfecte klik in je relatie

Hoe krijg je de perfecte relatie by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties