• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij

Hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij

Je ex man of vriend heeft je verlaten en je vraagt je af hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij. Maar wellicht zie je de situatie erger dan het lijkt. Het is typisch vrouwelijk om meteen in paniek te raken of de meest donkere kant van de situatie te zien zodra je man of vriend met je gebroken heeft. Overigens is dramatisch gedrag is ook één van de hoofdredenen waarom mannen wegvluchten voor vrouwen

Het is aan de ene kant best logisch dat je meteen denkt dat het nooit meer goed komt tussen jou en je ex. Na de relatiebreuk val je namelijk in een leeg gat en zie je alles somber in. Je referentiekader wordt meteen klein en je denkt dat er niets meer veranderd kan worden aan de realiteit.

Misschien vind je het gek als ik je zeg dat het best heel goed mogelijk dat je ex nog gevoelens voor je heeft. Ik maak het zo vaak mee wanneer ik in gesprek raak met mijn coachees. Wat vaak blijkt is dat vrouwen graag willen dat hun man of vriend voelt zoals zij voelen, maar dat is helemaal niet reëel.

Jouw manier van emoties uiten is er een manier die bij je past,  waar jij je prettig bij voelt, omdat je dat van jongs af aan hebt geleerd. Echter, ik kom zelden koppels tegen waarbij man en vrouw op dezelfde manier hun emoties uiten.

"Hoe kom ik weer bij zijn gevoel"

Dit is één van de vele vragen die vrouwen mij stellen zodra het contact tussen hun en hun ex weer beter wordt.

Sommige vrouwen klagen dat ze zo weinig in contact kunnen komen met hun mannelijke partner. Wanneer een man echter afstandelijk, koel reageert, hoeft dat nog helemaal niet te betekenen dat hij geen gevoelens meer heeft. Sterker nog, ook als een man zegt 'ik voel niks meer' dan kan het ook nog eens zo zijn dat hij 'ermee zit' dat hij niks meer voelt, en dat hij juist zo graag zou willen voelen.

Het moge duidelijk zijn dat de meeste mannen niet sterk in contact staan met hun eigen gevoel. Simpelweg omdat ze dat van hun ouders niet hebben geleerd. De meeste jongetjes leren op zeer jonge leeftijd dat huilen niet hoort en dat je sterk moet zijn, want huilen hoort nu eenmaal bij vrouwen.

Hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij? Begin met het accepteren van de situatie

Als jij wilt dat je ex weer gevoelens voor je krijgt, begin dan eerst met te accepteren dat dat op dit moment niet zo is. Hem erkenning geven dat hij gekwetst is, is de eerste stap.

In de volgende stap ga je op zoek naar emotionele verbinding. Let op: dat mag jij doen op de vrouwelijke manier en hij mag dat doen op de mannelijke manier: meer gericht op logica en het rationele deel van de relatie.

En wat als hij niet wil praten?

Als hij niet wil praten, of niet wil praten over zijn gevoelens, dan heeft het geen zin daarover je beklag te doen. Doe je dit wel dan maak je het voor hem alleen maar moeilijker.

Als je ex man of vriend geen oplossing ziet voor het probleem waar jij mee komt, dan vlucht hij liever weg. In dat geval ben je natuurlijk geneigd om te zeggen “hey, waarom loop je nu weg als het juist nodig is dat we praten?”, maar weet dat weglopen op dat moment niet inhoudt dat hij er niets aan wil doen. Hij voelt zich op dat moment gewoon machteloos en mannen kunnen zeer moeilijk omgaan met machteloosheid.

Wat zeg ik zodat hij weer interesse toont

Allereerst zorg je ervoor dat je 'waarom' vragen vermijdt en je je ex geen schuldgevoelens aanpraat. Hoofdzaak is dat je altijd constructief het gesprek aangaat. Begin dus nooit met “jij zegt altijd….” of “Jij doet nooit een keer ….”, want de woorden ‘altijd’ en ‘nooit’ geven hem een schuldgevoel en zijn vernietigend voor je relatie.

Als een vrouw doorheeft dat er iets ‘mis is’  (geloof me, dat hebben ze sneller door dan mannen), terwijl de man daar geen flauwe notie van heeft, worden ze heel onrustig als jij daar iets van zegt.  Mannen willen tijdens het gesprek graag controle houden over zichzelf, en zekerheid uitstralen.

Het allerbelangrijkste is dat de gesprekken die je voert met je ex altijd kalm en met wederzijds begrip voor elkaars situatie verlopen.

20 redenen waarom zijn gevoelens zijn verdwenen

Om erachter te komen hoe hij weer gevoelens voor je krijgt moet je eerst natuurlijk de oorzaak weten

Er zijn natuurlijk talloze oorzaken waarom mannen hun gevoelens voor hun vrouw of vriendin verliezen. We geven je hierbij de 20 meest voorkomende:

 • hij heeft problemen op zijn werk
 • hij heeft financiële problemen
 • hij heeft een vriend die met een probleem zit die hij niet kan oplossen
 • hij weet niet hoe hij jouw problemen kan oplossen
 • hij ziet je ongelukkig en weet niet hoe hij je gelukkig kan maken
 • hij is bang om zich aan je te binden (lees verder ook dit artikel:
 • je claimt hem te veel
 • hij mag zijn vrienden niet meer van je zien
 • je toont geen interesse in zijn hobbies
 • hij heeft heel veel energie en tijd in je gestopt maar hij kreeg er naar zijn gevoel te weinig aandacht en waardering voor terug
 • je geeft hem te weinig bevestiging dat hij goed is zoals hij is
 • je bent van een opgewekte vrouw veranderd in een sombere depressieve grijze muis
 • je schenkt geen aandacht meer aan je kleding en je taalt niet naar sexy lingerie
 • je bent simpelweg niet lief voor hem en geeft hem onvoldoende complimenten
 • je gaat ervan uit dat hij de dingen wel moet snappen (omdat jij het niet logisch vindt als dat niet zo is)
 • je verwacht dingen van hem die hij niet kan waarmaken
 • je weigert seks met hem te hebben waardoor hij geen kans krijgt om op mannelijke zijn liefde voor jou te tonen
 • hij heeft je gezegd dat hij twijfelde over de relatie en jij maakte er direct een drama van
 • Je toont keer op keer onzeker gedrag en reageert vrijwel nooit positief op zijn complimenten
 • je prijst hem niet de hemel in als hij iets heeft gedaan waar hij trots op is

En zo zijn er nog tal van andere oorzaken waar zijn gevoelens zijn verdwenen

Deze opsomming is overigens niet bedoeld om jou schuldgevoelens aan te praten, maar het is wel nodig dat je kritisch bij jezelf nagaat wat een mogelijke oorzaak (of oorzaken) zou(den) kunnen zijn. Die kan zowel bij hem als bij jou liggen, of misschien wel bij allebei

Maar je weet wat de oorzaak zou kunnen zijn, gaan we ons concentreren op de vraag die door veel andere vrouwen wordt gesteld “hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij”

Hoe hij weer gevoelens voor je krijgt: de 15 beste tips

In de eerste plaats dien je te weten dat hij niet van de ene dag op de andere dag zijn gevoelens weer terugkrijgt. Er is veel geduld voor nodig om een relatie te herstellen. Niet alleen jij voelt de pijn, ook je ex.

Voordat we oplossingen gaan aandragen hoe hij weer gevoelens voor je kan krijgen, willen we eerst ook de andere kant benaderen:

Hoe kun je voorkomen dat hij zich nog verder afstand van je neemt?

Zorg er in ieder geval voor dat je niet verzeild raakt in eindeloze discussies over de verbroken relatie. Ook niet zodra je merkt dat je controle verliest over hem. Overigens is het zo dat het voorkomen van oeverloze discussie dermate belangrijk is als je ex nog niet helemaal zeker weet of hij het weer met je wil proberen. Waarom is dat? Wel, zodra je met een twijfelaar in gesprek gaat zal hij altijd proberen zichzelf te verdedigen door te zoeken naar argumenten. Hij zal dan nooit eerlijk zeggen wat hem dwars zit, vaak omdat hij je niet nog meer wilt kwetsen.

Zeg in ieder geval nooit dingen als “je weet niet wat je weggooit’ want dan zal hij zich nog schuldiger voelen en meer afstand van je nemen.

Wat kun je als vrouw dus wel doen om ervoor te zorgen dat hij weer gevoelens voor je krijgt en verliefd op je wordt. Hier onze 15 beste tips:

 • Toon in de eerste plaats begrip en erkenning voor zijn besluit
 • Vertel hem dat hij ok is zoals hij is en hij niet aan zichzelf moet twijfelen
 • Vertel hem dat je geen verwachtingen hebt
 • Glimlach naar hem
 • kijk hem in de ogen als je met hem praat
 • let op je stem en intonatie
 • let op je houding (non verbaal gedrag)
 • zorg dat je er sexy en verzorgd uitziet (haar, kleding, lekker geurtje)
 • vertel leuke, interessante verhalen in plaats van dat je ‘waarom’ vragen stelt met betrekking tot de breuk.
 • Vertel hem dat je hem dankbaar bent voor alles wat je van hem hebt geleerd
 • Zoekt hij contact met je? ga dan niet continu in op zijn voorstellen (pas op dat jullie ‘friends with benefits’ worden)
 • leef je in hem in (gebruik woorden als ‘dat kan ik me goed voorstellen’)
 • Als hij zegt dat hij ‘het ook niet weet of het goed komt’ leg een hand op zijn schouder en vertel hem dat dat nu ook niet hoeft
 • laat hem weten dat je hem niet 'echt nodig' hebt
 • steun hem ook al wil hij nu iets wat jij niet wilt

Hopelijk vond je onze tips waardevol en begrijp je nu meer wat je allemaal kunt doen om zijn gevoelens weer aan te wakkeren.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle,
  Een maand geleden heeft mijn vriend onze relatie van 2 jaar aan een einde gemaakt. Hij beweerde nog van me te houden en nog verliefd op me te zijn. Nu doet hij bot en onaardig. We praten nu heel weinig.
  Wat mij heel erg pijn doet is hoe hij nu al met allemaal meiden praat alsof ik niks voor hem was.
  Ik wil hem echt graag terug, wat moet ik doen?
  Liefs, anoniem..

 2. Mijn vriend heeft onze relatie afgelopen donderdag, compleet onverwacht, verbroken. Ik zag het totaal niet aankomen, had niet door dat hij zijn gevoel kwijt was.
  Hij heeft aan enorm veel van mij te houden en te hopen dat we wel in elkaars leven kunnen blijven/vrienden worden.
  Ook geeft hij aan dat hij het liefste zou zien dat het gevoel weer terugkomt, omdat onze basis zo goed zit. Zelfs gisteren, toen we er lang over gesproken hebben, hebben we nog kunnen lachen met z’n tweetjes. We houden zo veel van elkaar, het gevoel ontbreekt nu. Hij neemt het zichzelf kwalijk dat hij nooit iets aangegeven heeft, dat we nooit eraan hebben kunnen werken daardoor.
  Ik ben enorm verdrietig, mijn leven staat op de kop en ik heb het gevoel nooit meer gelukkig te worden.
  We hebben afgesproken echt te willen gaan voor een vriendschap en hierom besloten een maand het contact tot het minimale te beperken. Ik wil niet te snel gaan of weer contact zoeken onder het mom van vriendschap, terwijl ik eigenlijk nog gevoelens heb. Ondanks dat ik trots op ons ben dat we hiervoor willen gaan, vind ik het erg moeilijk… Is vriendschap na een relatie mogelijk denk je?

  1. Jazeker is dat mogelijk, dus niet wanhopen en zie het als een mooie ervaring om elkaar op een andere manier te leren kennen.
   als een liefdesrelatie verdere groei in de weg staat en een vriendschappelijke basis meer perspectief geeft, accepteer dat dan.
   Je kunt er ook ontzettend veel van leren.
   Sterkte en lieve groet,
   Michelle

 3. Beste Michelle,

  Sinds afgelopen maandag is mijn relatie van 6 jaar echt ‘uit’. Het kwam voor mij echt uit het niets, omdat we een goede relatie hadden. Hij gaf aan dat hij niet perse klaar is met mij, maar dat hij de spanning miste en nieuwsgierig is geworden. Hij is die spanning dus ook geen opzoeken door met iemand af te spreken via Second Love. Hij heeft zelf het gevoel dat het gevoel voor nu niet gaat veranderen en het mij niet kan aandoen. 2 weken geleden was ik een stuk afstandelijker en toen gaf hij aan dat hij me eigenlijk wel miste en hij soms wel het gevoel heeft dat we eigenlijk gewoon bij elkaar horen. Hij vond het naar dat we afstandelijker deden. Maar afgelopen maandag is het dus omgeslagen en heeft hij er echt een einde aan gemaakt. Hij gaf zelf aan niet achter de keuze te staan, maar dat hij hem moest maken, omdat hij mij niet aan het lijntje kon houden. Ook gaf hij aan zijn ouders en mij aan dat het ooit nog wel goed kan komen. Het gekke is dat hij nog niet z’n spullen heeft gehaald en ook nog mee gaat betalen met de huur. Ook mag ik zijn auto lenen als ik hem nodig heb..

  Ik vind dit daarom zo moeilijk te accepteren en ben nog echt gek om hem. Ik heb ook aangegeven dat ik hem kan vergeven, maar dat hij zichzelf ook moet kunnen vergeven. Hij is twee dagen verdrietig geweest zeiden z’n ouders en was gisteren weer wat opgewekter. We hebben nu sinds maandagavond geen contact meer (woensdag even kort, omdat hij vroeg of ik de auto niet nodig had en hoe het met mij ging en of ik wat was gaan doen met vriendinnen. Ik heb toen geen tegenvragen gesteld, maar alleen antwoord op de vragen gegeven)

  Mijn vraag is dus hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik wil hem zo graag terug.. en is het slim om hoop te houden?

  1. Tja, hoe denk jij gelukkig te worden met iemand die afknapt op een relatie waarvan hij zelf zegt dat het maar ‘saai’ is.
   Wat heeft hij er zelf dan aan gedaan om er leven in te blazen?
   Sterkte en lieve groet,
   Michelle

 4. Beste Michelle,

  Mijn vriend heeft uit het niets, voor mijn gevoel, de relatie van 6 jaar verbroken. Alles was best koek en ei tussen ons, maar hij gaf aan dat hij niet klaar is met mij maar met een relatie. Ik ben zijn eerste vriendin geweest en hij vind het een lastig idee dat hij de rest van zijn leven maar met één iemand is. Hij miste de spanning en werd daarom nieuwsgierig. Het gekke is dat we sinds maandag eigenlijk geen contact meer hebben, maar we het huis wel aanhouden en hij gewoon mee betaald.. Ook kan ik de auto gewoon pakken als ik dit zou willen of als ik hem nodig heb. Hij gaf zelf aan dat het misschien ooit nog wel goed kan komen, maar dat hij tijd nodig heeft voor zichzelf.

  Hij is helaas wel tijdens onze relatie de spanning gaan opzoeken op site’s zoals SL.
  Ik wil hem eigenlijk zo graag terug en kan het hem vergeten.. Voor mijn gevoel hadden we ook een goede relatie en er is totaal geen ruzie tussen ons. Ik ben heel benieuwd wat je advies hierin is en hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ik hoop gewoon zo dat ik hem terug voor me kan winnen, omdat hij vorige week nog aangaf (toen dit al speelde) dat hij me wel miste en dat hij soms het gevoel heeft dat we eigenlijk gewoon bij elkaar horen. Graag je advies in deze.

  Alvast bedankt!

 5. Beste Michelle,

  7 weken geleden heeft mijn ex het uitgemaakt. 4 weken daarvoor wilde hij nog oud met me worden. We hadden een latrelatie van 7 jaar, wat voor mij prima was. Hij heeft kinderen en had uiteindelijk graag willen samenwonen. Hij miste een stukje betrokkenheid en oprechte interesse van mij naar hem toe.
  Hij was altijd dol op mij en vond me de allermooiste vrouw die er was. Liep altijd vol trots en bewondering naast me tot het laatst aan toe. Mijn angst is het samenwonen en dat heeft te maken met relaties in het verleden.
  Mijn ex heeft tijdens de laatste weken van onze relatie contact gelegd met iemand van vroeger via FB, waarvan hij had gehoord dat ze in scheiding lag. Daar is gevoel bij ontstaan. Hij heeft met haar afgesproken nadat hij het heeft uitgemaakt met mij. Hij zegt dat het niet de reden is van het uitmaken, maar ik denk natuurlijk van wel. Ik heb hier veel verdriet van.

  Mijn ex nam toch iedere keer contact met me op waardoor ik me iedere keer weer verdrietig voelde. Hij wil graag vrienden blijven maar ik wil niet op vriendschappelijke voet verder gaan. Zeker niet zolang er een ander in het spel is.
  Omdat ik heb gelezen dat radiostilte het beste is heb ik gezegd dat het beter is om geen contact te hebben. Dat is 3 weken goed gegaan. Ik voelde me weer sterker worden.
  Via vriendinnen en mijn familie hoor ik dat hij zich zorgen maakt om mij en wil weten hoe het met me gaat.
  Vervolgens heeft hij een appje gestuurd dat hij het lastig vindt dat er geen contact is en dat hij benieuwd is hoe het met me gaat, en of ik alweer contact wil. Daarop heb ik geantwoord dat zolang hij met een ander bezig is, ik daar geen behoefte aan heb. Omdat ik het nogal kort door de bocht vond, heb ik een mail gestuurd dat ik het moeilijk vind om contact met hem te hebben, omdat het niet mijn keuze is geweest.
  Door het contact gaat het weer helemaal bergafwaarts met me. Doordat hij contact opnam kreeg ik weer hoop. Ik wil hem zo graag terug maar dat gaat niet gebeuren zolang hij met een ander bezig is. De andere vrouw ligt trouwens in scheiding en woont nog bij haar man. Ook geen ideale situatie zou je denken (rebound??).
  Ik zoek veel afleiding, ben een verzorgd type, sport veel en heb veel steun aan vriendinnen maar heb het er evengoed erg moeilijk mee. Zit er nog een kans in of moet ik de hoop laten varen..
  Heb jij misschien nog tips?

  Mvg, Anna

 6. Mijn vriend hebben even een break omdat hij aan zichzelf wilt werken en toegeeft dat hij het beste vriendje voor mij zou willen zijn maar nu niet kan. We hebben dagelijks contact maar uk reageer alleen wanneer hij daarmee komt. Van de week waren we 2 dagen samen en merkte ik dat hij meer op zijn telefoon zat dan normaal en miste ik tijd voor elkaar ik baal dat ik daar niks van heb gezegd. Vervolgens bracht hij mij weg en kregen we ruzie, (ging niet hierover) ik wilde tot een oplossing komen maar hij zei dat het “goed” was. In de avond belde wij en vertelde hij mij dat hij dat gad gezegd omdat hij op dat moment klaar was met ons. Hij heeft mij hiermee veel gekwetst en dat weet hij. Nu merk ik dat zijn gedrag is veranderd tegenover mij. Waar hij eerst nog vertelde wat hem dwars zat draait hij daar nu van weg. Wanneer hij zegt te gaan slapen gaat hij niet slapen en is hij nog online op zijn telefoon. Het voelt alsof hij mij niet meer lief heeft en mijn gevoel zegt dat hij met een ander date. Overigens hebben we het erover gehad wat betreft daten in de break en vertelde hij dat hij dit niet wilde gaan doen omdat dit afleiding op zijn proces zou zijn. Ik zou willen dat ik hem weer kan laten voelen wat voor fantastische vrouw ik ben en dat we overal uit kunnen komen maar ik weet niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken. We zijn immers niet samen, ik wil niet zeuren en weet niet of ik hem moet vertellen wat er mis is of wat ik nodig heb.

  1. Beste Melissa,

   Vertel voor niet wat er allemaal mis is want dat zorgt voor nog meer verwijdering.
   Eigenlijk is er 1 vraag die mij wel intrigeert: Wanneer jij ECHT voelt dat je een fantastische vrouw bent, waarom wil je dan bij een man blijven die jou niet ziet staan?

   Het beste is om hem te zeggen: “ik snap het. Dit heeft allemaal te maken met jou en niets met mij. Ik kan daar ook niks aan veranderen.
   Ik gun jou het geluk, maar ook mezelf.
   Ga het zelf ervaren of dit de beste keus voor je is. Dat ga ik op mijn beurt zeker ook doen’
   Wat je nu doet is smeken, ook al doe je dat niet letterlijk, maar de boodschap naar hem komt wel zo over.
   Blijf in ieder geval nooit hangen in een relatie als je ziet dat je partner je kwaliteiten en waarden niet ziet!
   Hartelijke groet,
   Michelle

 7. Hey Michelle vol aandacht lees ik altijd op jouw site. Zelf zit ik nu in een verdrietige breuk. Mijn vriend weet even niet wie hij is en wat hij wil in zijn leven op dit moment en heeft de relatie verbroken na 2,5 jaar. Hij is 4 jaar geleden bij vrouw weggegaan en nu pas heeft zij de scheiding rond dus dat kan hij nu pas afsluiten daardoor moet hij veel dingen regelen. Hij zit in een vakantiehuisje maar wil een huisje voor hem en zijn kinderen…….veel stress op werk en dus loopt hij op zijn tenen. We hadden het altijd goed maar hij zegt nu dat hij even de energie niet meer heeft voor relatie en dat hij moe is in zijn hoofd. Doet niets anders dan huilen is zenuwachtig en zegt ook dat hij nog van mij houd maar dat hij mij op dit moment niks te bieden heeft. Hij vlucht voor mij en iedereen. Ik heb aangegeven dat ik geen vrienden kan blijven en dat ik het contact even verbreek. Heb ik hier goed aangedaan en hoe moet Ik nu verder????? Voelt voor mij of laat ik hem in de steek ………hoop zo van u te horen wat ik moet doen…….liefs lydia

  1. Beste Lydia,
   Wat heeft hij aan jou als je in een hoekje zit te klagen en te kniezen en hij steeds geconfronteerd wordt met je wanhoop?
   Helemaal niets! Wat hij wel nodig heeft is een vriendin die hem steunt, oplossingen aanreikt, hem aanmoedigt etc etc
   Hij vlucht omdat hij nergens steun vindt. Wees dat dan voor hem!

   Hartelijke groet,
   Michelle

 8. Goede morgen,

  na heel lang nadenken toch maar besloten een reactie achter te laten.
  4 maanden geleden heeft mijn ex en punt achter onze relatie gezet na een intense relatie van 2.5 jaar.
  Ik ben hierna door een diep dal gegaan en heb een paar domme fouten gemaakt in de hoop hem terug te winnen. Helaas had hij na 2 weken alweer een nieuwe relatie waar hij nu nog mee samen is.
  Ik krijg hem niet uit mijn hoofd en uit mijn hart. Ik wil hem terug!

  Ik heb in die maanden onze relatie heel erg geanalyseerd. En ik ben er achter dat de fout echt bij mij ligt. Door mijn onzekerheid in de relatie heb ik doen gemaakt. vond het moeilijk om zelfs over bepaalde kleine dingen de waarheid te vertellen in de angst hem teleur te stellen. Ik ben ook 1x vreemdgegaan in de tijd dat onze relatie niet goed liep. Dat heb ik opgebiecht maar dat was voor hem de druppel.
  Ik heb vreselijk veel spijt van de fouten die ik gemaakt heb een week niets liever hem te laten zien dat onze relatie nog niet verloren hoeft te zijn.
  Alleen door zijn nieuwe relatie sluit hij zich af. Hij ziet mij alleen maar als slecht persoon en ik ga daar kapot aan.

  Ik weet dat ik in de toekomst die fouten niet meer zal maken maar heel logisch dat hij zijn vertrouwen in mij is kwijt geraakt.

  Lieve Michelle. Hij moet ik dit doen 🙁
  Hoe krijg ik hem terug

  1. Beste Kim,

   Allereerst niet wanhopen en rustig blijven. Zie het eerst als een waardevolle les dat je tot dit inzicht bent gekomen en dit over jezelf hebt ontdekt. Bedenk dat jouw onzekerheid te maken kan hebben met een groot tekort aan zelfliefde, een gebrek aan eigenwaarde. Zorg ervoor dat je die vergroot en je leert je eigen waarde in te zien. Probeer hem er niet van te overtuigen dat hij een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Nu lijkt hij gelukkig met zijn nieuwe vriendin, maar er komt echt wel een periode dat hij inziet hoe fijn jullie het hadden (alleen jullie kunnen dat natuurlijk inschatten of dat ook zo is). Als het voor hem net zo intens was als voor jou zal hij hier ook nog vaak aan denken. Zie jezelf niet als een slecht persoon, dan gaan anderen dat ook aan je zien dat je daar echt ook zelf van overtuigd bent. Je wordt dan ook aantrekkelijk voor anderen. Denk er aan dat je de rollen omdraait en hij moet gaan inzien dat hij je kwijt is ipv andersom. Sterkte met de situatie!
   Liefs,
   Michelle

 9. Ik ben gedumpt door mijn ex… we hadden een koophuis samen en hij heeft alles door gezet dat hij er nu alleen woont. Het enige wat me nu frustreert is het feit dat hij met mij gebroken heeft terwijl hij geen uitleg kan geven… Ik vroeg of er een ander was, antwoord hier op was nee. Toen ik vroeg of hij niet meer van mij hield, kreeg ik als antwoord dat hij nog wel van me houd en mij ook mist. Maar dat dit nu momenteel de beste oplossing is. Ik weet dus eigenlijk niet waarom we uit elkaar zijn en dat doet mij heel pijn. Ik hou zoveel van deze man en hij is echt mijn alles. Hoe kan ik hem laten zien dat we daadwerkelijk voor elkaar gemaakt zijn?…

  1. Beste Esmee, door het te laten zien in je gedrag en hem te laten zien wat je hem te bieden hebt. Ga dus eerst bij jezelf na wat je zelf kunt doen om hem een perfecte dag te bezorgen! Stop dus in de eerste plaats met smeken of het stellen van vragen want het helpt je helaas niet verder!
   Liefs,
   Michelle

 10. Beste … gister hebben we een heftg gesprek gehad en ik zit met een aantal vragen, zijn leven is overhoop al best wel eeuwige tijd. Mijn leven is ook overhoop . Nou zegt hij gister dst hij het niet meer weet en nooit in toekomst met me in gaat zien omdat hij geen gevoel meer voelt voor me , maar ik zeg hoe kun je in de toekomst kijken en het is normaal dst je niks kan voelen voor iemand want je hebt zoveel problemen dat je dat eerst moet oplossen en je leven op orde krijgen om gevoel te voelen (is dat ook waar ? Kunnen mannen niks meer voelen voor een meisje als hun leven overhoop is en hij het zelf en de wereld niks meer van snapt ? En toch ben ik zijn enige meisje waar hij opgewonden van raakt of uberhoud mee praat (dan moet er toch diep van binnen ergens gevoel zitten voor me ? Verstopt tot zijn leven op orde is ? , ik wil de hele tijd met hm afspreken maar hij twijfeld hoe kan ik ervoor zorgen dat hij wel wil afspreken om elkaar te zien?

  1. Beste Niki, het is zeker belangrijk dat elke partner er eerst voor zorgt om zijn/haar leven weer op de rit te krijgen. Hiermee bedoel ik als eerste dat je ervoor zorgt dat je jezelf meer begrijpt, van jezelf leert houden en daardoor ook de wereld om je heen accepteert, begrijpt en ervan kunt genieten. Heb je dat niet, dan neemt dat natuurlijk nog niet weg dat je van een ander kunt genieten en houden, echter is dat vaak op een ‘ongezonde manier’ of ‘inefficiënte manier’ waardoor er allerlei problemen ontstaan. Ik adviseer je dus om eerst hem te zeggen dat hij zijn leven weer op de rit krijgt door zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zo nodig met behulp van therapie of een coach. Ik wens je heel veel sterkte toe! Hartelijke groet, Michelle

 11. Hallo,

  Ik heb al erg veel artikelen gelezen en ik hoop echt dat het mij ook lukt om mijn ex terug te krijgen. 2 weken geleden vertelde hij dat het niet meer echt lekker ging en dat we elkaar minder moesten zien. Het gevoel was weg en hij kon/kan niet meer zeggen dat hij van me houdt. We hebben in de afgelopen 2 weken veel gesprekken gehad, zowel boze als verdrietige. Uiteindelijk heeft hij me dingen verteld die ik nog niet wist en waar ik best wel van schrok. Hij vertelt steeds dat hij me pas weer wil zien als hij me mist. In een telefoongesprek vertelde hij dat hij wel weet dat ik ‘goud’ ben en hij wil ook graag met me verder alleen voelt hij het op dit moment niet. Het enige wat nu mist is dus het gevoel, want waardoor het zo is gelopen kan wel opgelost worden. Daar hebben we het al over gehad. We hebben afgesproken om even helemaal geen contact te hebben, maar ik heb daar ontzettend veel moeite mee. Ik vraag me continu af of hij me al mist enzovoort. Het zou zo’n zonde zijn om het niet meer te proberen, want ik weet dat het gevoel er diep van binnen nog wel zit alleen komt het er op één of andere manier niet uit. Wat kan ik nu het beste doen, want ik zit ook niet te wachten op een berichtje dat hij me toch niet mist. Is leuke dingen doen samen misschien een optie om het gevoel terug te laten komen? Ik weet zelf wat ik aan mezelf moet veranderen en weet zeker dat het goed zal komen als we het weer proberen. Ik ben zo bang dat ik die kans niet krijg 🙁 Ik hoop dat je me kunt helpen!

  1. Beste Ineke, lastig om je te adviseren ‘op maat’ als ik verder je situatie en achtergrond niet ken. Ik weet niet hoe hij erin staat, de reden van de breuk, maar ik denk dat je er goed aan zou doen om vooral het beste van jezelf te laten zien, of dat nu is naar hem of de rest van je omgeving. Hoe meer jij kunt betekenen voor anderen, hoe waardevoller je bent. Je bent al ‘goud’ voor hem, en hij zal het zich nog meer gaan realiseren als hij een tijdje niks van je hoort en hij je uiteindelijk zal moeten gaan vergelijken met wat hij verder nog tegenkomt. Vertrouw daar op, wees niet bang, geef het wat tijd en rust, komt goed met je! Sterkte! Liefs, Michelle

 12. 6 jaar geleden heb ik mijn ex leren kennen. Het heeft een tijd geduurd voordat wij officieel verkering kregen. Ik wilde er van overtuigd zijn dat het de ware was.
  Na 4 jaar ‘officieel’ heeft hij er een punt achter gezet. Ik zat die periode niet lekker in mijn vel. Hij wist niet zo goed wat die wilde, wilde vrijheid, het leven (en vrouwen) ontdekken. Tegelijkertijd vond die mij nog wel leuk.

  De eerste maanden ging het super goed met mij. Ik knapte op, een stuk stress viel weg.
  Hij miste mij wel, vond het heel moeilijk om alleen te zijn. We appte nog veel met elkaar.
  Na even appen gaf hij aan echt niet verder te willen, we hebben elkaar toen een half jaar niet gesproken.
  Sinds een jaar spreken wij elkaar weer bijna dagelijks. Vaak zijn dit wel maar maximaal 1 of 2 appjes per dag. We zijn twee keer op date geweest. Hij was nog een paar keer bij mij thuis geweest.
  Het voelde super goed! In de bios pakte hij mijn hand, betaalde, voor dat we er heen gingen goede gesprekken. Een vriend van hem vertelde dat hij eigenlijk wel terug wilde.
  De laatste weken kreeg ik weer een afstandelijke indruk. Uiteindelijk heb ik geappt dat ik het allemaal niet zo goed wist en hele gemengde gevoelens krijg.
  Hij geeft nu aan mij een leuke meid te vinden. Maar denkt dat we uiteindelijk te veel verschillen. Hij wil me nu ook niet opnieuw leren kennen. Hij geniet nu van geen verplichtingen. Hij appt mij nu weer heel veel, hierover.

  Maar… als we samen zijn kijkt hij verliefd uit zijn ogen, hebben we super fijne gesprekken, heeft interesse in me. En voelt het écht goed.

  Het geeft een dubbel gevoel.
  Wat moet ik doen?! Ik wil hem héél graag terug! En heb het gevoel dat het ergens nog echt goed tussen ons zit.
  Hoe kan ik hem toch zo ver krijgen dat hij het wel weer wil proberen?

  En ook ik moet leren loslaten. Maar toch zou ik er nog 1 keer voor willen gaan om hem terug te krijgen.

  1. Beste Linda, begin alvast door hem het signaal te geven dat je hem NIET terug wilt! Laat hem moeite voor je doen en ga ook uit met andere mannen. Als hij contact met je opneemt, hou het kort en zorg dat jij het gesprek verbreekt. Hij heeft nu de touwtjes in handen en dat zou juist andersom moeten zijn. Sterkte! Hartelijke groet, Michelle

 13. Hi,

  Helaas ben ik door mijn verleden nooit 100% tevreden mer mezelf geweest en altijd onzeker.
  3 jaar geleden leerde ik me ex kennen en voor het eerst in me leven kon ik bij een persoon 100% mezelf zijn. Ook merkte ik wel dat ik nog aan mezelf moest werken en dat vond hij wel zwaar maar steunde me wel zo goed mogelijk in alles.
  Helaas ben ik na 10 jaar al verschillende therapien gevolgd te hebben te laat achter gekomen dat de heftige emoties en gevoelens die ik elke dag heb komen doordat ik hoogsensitief ben. Al die emoties maakte hij ook mee en op het moment dat ik me realiseerde dat ik dit minder naar hem moest uitten en nu wat meer duidelijkheid had en daar aan kon werken verbrak hij de relatie.
  Dit gebeurde op het moment dat hij een half jaar aan de andere kant van dr wereld zat en via een telefoontje. Hij kon het niet meer en raakte zichzelf kwijt.
  Voor mij een onwijze klap omdat het ook me allerbeste vriend is en ik juist er hard voor aan het werk was en het hem wilde laten zien wanneer hij terug kwam.
  In de 2 maanden voordat hij terug kwam naar Nederland heb ik geprobeerd sterk te zijn en minimaal contact te hebben met de kans dat hij zich zou bedenken.
  Helaas toen hij terug kwam waren wij beide niet sterk genoeg en erg emotioneel waardoor met mijn gevoeligheid ik niet sterk kon blijven.
  Nu hebben we een aantal keer geprobeerd het af te sluiten maar werd t steeds emotioneel..
  Afgelopen week zouden we zakelijk zijn spullen regelen omdat hij nu weer terug was en t voor mij ook makkelijker zou zijn omdat ik het geregeld wilde hebben om zo afstand te kunnen nemen en dus ook hem de ruimte te gunnen die hij nodig heeft.
  Ook dit ging in eerste instantie goed maar weer werd dit emptioneel voor beide met veel gehuil en helaas kent hij me te goed om door te prikken dat her niet goed ging..
  Hierdoor merkte hij dat ik niet lekker in me vel zit en deze breuk me helemaal naar beneden heeft gehaald.
  Beide zijn we het er wel over eens dat zowel hij als ik tijd voor ons zelf moeten en ik weer sterk moet worden. Helaas zonder steun van mijn beste maatje.
  Ik baal er zo van dat dit zo gelopen is en als ik alles lees begrijp ik heel goed dat dit teveel is voor een man maar eigenlijk ook voor mezelf.
  Nu ga ik daar ook meer aan werken maar vraag ik me ook af of er dan nog steeds een kans bestaat dat hij de mooie dingen gaat zien en of t terug winnen van me ex met u manier gaat helpen.
  Dit zou ik uiteraard heel graag willen omdat ik zo’n connectie met hem heb maar hem eigenlijk door te laat te zijn met realisatie momenten en druk van t leven met stress en onzekerheden hem heb weggeduwd.
  Ik begrijp dat t waarschijnlijk langer zal duren en meer tijd zal kosten maar hoor graag wel of het eerlijk nut heeft.
  Ook laat hij zelf niet helemaal los omdat hij ook nog wat dingen heeft laten staan want toen op dat moment prima leek dar het later kwam.
  Ik hoor graag u mening en alvast bedankt!

  1. Beste Roos, het is zeker belangrijk dat je jezelf en hem tijd en rust gunt om zo elkaar te bewijzen dat je genoeg hebt aan jezelf, dat je op eigen benen kan staan en je emoties zelf in de hand hebt. Het zou niet zo moeten zijn dat alleen zijn aanwezigheid jou kan helpen om je beter te voelen. Ik begrijp nu uit jouw verhaal dat je daar aan werkt en dat kan ik alleen maar toejuichen. Belangrijk is dus dat je werkt aan die onzekerheden want zolang je daar nog mee kampt, kun je hem niet geven wat hij nodig heeft en halen jullie elkaar naar beneden. Zie het ook zo dat hij op je pad is gekomen zodat jij daarmee verder komt. Treur niet en neem het heft in handen en ga ermee aan de slag. Je zult zien dat met de tijd hij ook weer bij zijn zachtere gevoelens kan komen. Als je op dat moment ook hebt geleerd goed met je emoties en gevoelens om te gaan zal dat al een heel stuk helpen. Veel sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 14. Hi,

  Ik heb een vraagje. Ik ben mijn ex kwijt geraakt doordat ik in een depressieve spiraal ben gekomen en hierdoor extreem aan hem ben gaan hangen en altijd maar dacht dat hij een ander zou hebben. IK heb hem dus letterlijk van mezelf afgeduwd doordat ik alleen maar negatief was en drama maakte. Nu is het zo dat sinds de breuk we nog wel contact hebben. Ik app hem geregeld en hij vraagt daardoor ook zo nu en dan wat ik aan het doen ben. als ik een paar dagen niks laat horen doet hij dat ook niet. Het contact is dus vrij eenzijdig. Nu wil ik graag weten of ik alsnog de tips kan toepassen en hoe ik er nu voor kan zorgen dat zijn verlangen terug komt? Hij heeft mij nooit gezegd dat het niet meer kan goedkomen en het contact dat we nu hebben is puur over hoe zn dag is enzo. Ik spreek niet meer over de breuk. Hopelijk kan ik zorgen dat hij bij me terug komt want ik wil niks liever dan dat !

  1. Beste Steffy, dank voor je bericht. Je bent de fase ingegaan voor het terugwinnen van zijn vertrouwen. Hij is natuurlijk als de dood dat het niet echt beter met je gaat, ook al vraagt hij er zo nu en dan wel voorzichtig naar. Jouw antwoorden geven hem nog geen zekerheid. Wat je moet doen is langzaam aan werken aan dat terugwinnen van dat vertrouwen, en met voorbeelden aantonen hoe anders je nu in het leven staat. Goed dat je het niet meer over de breuk hebt! Natuurlijk kun je de tips toepassen. Ik wens je veel sterkte met het terugwinnen van je ex! Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG