JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        HUWELIJKSPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe kun je je huwelijk redden?

De meeste mensen kunnen er wel over meepraten: een dipje in je huwelijk. Het loopt even wat minder lekker en je lijkt langs elkaar heen te leven. Je bent allebei druk met van alles en je huwelijksleven schiet er daardoor een beetje bij in. Als je dit maar op tijd vaststelt, is dit vaak eenvoudig op te lossen door er met elkaar over te praten. Erkennen dat het niet lekker loopt is de eerste stap op weg naar een beter huwelijk. Door er vervolgens over te praten, kun je je huwelijk zeker redden.

Ernstiger problemen

De problemen kunnen echter ook ernstiger van aard zijn. Als je partner is vreemdgegaan, zul je niet staan te springen om daar met je partner over te praten. Je bent waarschijnlijk vol woede en onbegrip. Of je partner heeft geen ander, maar zegt niet meer van je te houden. En dat terwijl bij jou het liefdesvuur nog volop brandt. In dit soort situaties is even met elkaar om de tafel gaan zitten makkelijker gezegd dan gedaan en lijkt het misschien onmogelijk om je huwelijk te redden.

Hoe kun je toch je huwelijk redden?

Toch hoeft dit niet te betekenen dat je het bijltje er bij neer moet gooien. Als jullie beiden de intentie hebben om jullie huwelijk te redden en hier helemaal voor gaan, dan heeft dit zeker kans van slagen. Jullie zullen hiervoor alleen wel aangewezen zijn op hulp van buiten, omdat de problemen te ernstig zijn om die met z’n tweeën op te lossen.

Vraag een goede vriend of vriendin om hulp, of klop aan bij een relatietherapeut. Maak allebei een lijst van de problemen die jullie binnen je huwelijk ervaren en bespreek die lijst met de ingeschakelde hulplijn. Belangrijk hierbij is dat je eerlijk bent, openstaat voor kritiek en je probeert in te leven in je partner. Probeer jullie huwelijk en huwelijksproblemen ook eens door zijn of haar ogen te bekijken en hou hierbij in je achterhoofd dat jullie beiden een verschillend karakter hebben. Jij zult anders tegen bepaalde zaken aankijken dan je partner, maar het is niet gezegd dat de manier waarop jij ernaar kijkt de juiste manier is. Kortom: sta open voor kritiek en wees begripvol richting je partner.

Een tweede zeer belangrijk punt is communicatie. Misschien is het daardoor in de eerste plaats al misgelopen. Gebrekkige communicatie heeft al menig huwelijk doen stranden, maar dat gaat jullie niet gebeuren! Luister goed naar elkaar, laat de ander uitpraten en verplaats je in de ander. Wees duidelijk over wat je denkt, voelt en verwacht, zodat daar geen onduidelijkheid over kan bestaan. Ga er niet vanuit dat je partner bepaalde dingen wel begrijpt, maar communiceer hierover. Zo krijg je veel meer inzicht in elkaars denkpatroon en kun je je huwelijk redden.

Als jullie het allebei echt willen, kunnen jullie absoluut je huwelijk redden. Wees begripvol naar elkaar, ga niet met de vinger wijzen en communiceer, dan zul je zien dat het jullie gaat lukken! Veel succes toegewenst.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl