• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe Kun Je Je Relatie Redden?

Hoe kun je je relatie redden?

Hoe kun je je relatie redden als het niet goed gaat tussen jou en je partner. Er zijn vaak conflicten of jullie zien de goede dingen niet meer van elkaar? In deze video ga ik in op een paar essentiële zaken als je je relatie wilt redden.


In het begin van een relatie leven beide partners op een roze wolk. En na jaren van samenzijn gaat het opeens mis. Je vraagt je af hoe dat kan, maar meer nog dan dat, je vraagt je af hoe je je relatie kunt redden. In deze video wil ik aandacht besteden aan een paar essentiële zaken die van belang zijn voor een gezonde en langdurig samenzijn. Blijf dus goed kijken tot het eind!

Hoe kun je je relatie redden? Relatiecoach Michelle van den Berghe geeft raad

hoe kun je je relatie redden

Verliefd zijn is heerlijk en beide partners genieten er in het begin natuurlijk ontzettend van. Als je al langere tijd bij elkaar bent denk je wellicht ook aan trouwen en beloof je elkaar trouw tot de dood jullie scheidt.

Helaas pakt het vaak in de praktijk heel anders uit.

We gaan eerst eens een paar redenen onder de loep nemen waarom relaties zo vaak stranden.

Allereerst is het een feit dat als je na langere tijd samen bent het ook steeds moeilijker wordt om de goede dingen nog van elkaar te zien. De sleur treedt dan al gauw in, en je denkt ‘ik hoe toch niet zo steeds te zeggen dat ik van mijn partner hou’ dat weet hij of zij toch wel?

We nemen dus eigenlijk al heel snel aan dat het prima gaat. Daardoor raak je in een comfortzone en als je niet oplet loop je gevaar dat het tot een uitbarsting komt en dat je te horen krijgt dat het gevoel bij je partner opeens weg is. Nou, daar sta je dan en je denkt misschien wat valt er nu nog te redden.

Veel koppels blijven bij elkaar als maatjes. Ze zijn vriendelijk voor elkaar, doen de nodige dingen voor elkaar, maar er is weinig sprake meer van intimiteit. Ook is het gevoel van samen een team te zijn weg. Toch gebeurt het in deze gevallen nog vaak dat koppels bij elkaar blijven, vaak ook als er kinderen zijn.

Hoe kun je je relatie redden? Hoe kun je er dus voor zorgen dat je relatie weer inhoudt krijgt?

Begin vooral met kleine dingen, zoals het zeggen van lieve dingen, of elkaar te verrassen met een briefje of onverwachts uitje. Zeg voordat je naar je werk gaat dat je van je partner houdt, en laat zien dat je het ook echt meent. Geef hem of haar een kus, kijk elkaar dan ook echt even in de ogen en wens elkaar een fijne dag.

Misschien vind je het gek als ik zeg: beschouw iedere dag alsof het de laatste keer is dat je je partner ziet. Je weet immers inderdaad maar nooit.
Je verwacht namelijk elke keer wanneer je s’avonds thuis komt ook je partner weer te zien, maar dat is nog helemaal niet zo voor de hand liggend natuurlijk.

En dan hier de gouden regel bij het geven van complimenten of kritiek

Je hebt ongetwijfeld al eerder gehoord dat het geven van complimenten zo waardevol en belangrijk is in een relatie. En dan wil ik je hierbij ook een hele belangrijke regel geven: zodra je een keer kritiek hebt op je partner, hou dan in het achterhoofd dat je bij elke keer dat je dat doet wel 3 complimenten er tegenover moet zetten.

Wees dan ook oprecht en eerlijk als je een compliment geeft en denk niet te gauw dat je overdrijft. Het komt op de ander vaak heel anders over dan je misschien denkt.

Ook al ben je nog zo moe of geïrriteerd als je s’avonds thuis komt, hou oog voor de positieve dingen. Dat kan zijn dat je partner gekookt heeft of het huis heeft opgeruimd. Of misschien heeft hij of zij de boodschappen gedaan of andere dingen voor je gedaan. Wees dus zeker niet karig als het gaat om het geven van complimenten maar overdrijf niet. Zodra je partner denkt dat je iets van hem of haar wil of je geeft te veel complimenten, dan kom je ongeloofwaardig over en denk jij misschien al gauw : ok, laat dan maar ook, ze ziet het toch niet

Tot slot: vergeet niet te laten zien hoe enthousiast je bent dat jullie nog steeds samen zijn en spreek een aantal positieve zinnen uit zoals: ik vind het toch zo fijn als je……of je hebt me zo verrast toen je…..of ik kijk er zo naar uit om samen met jou…..
Wanneer jij positief klinkt zal je partner dat automatisch ook worden, en zo raken jullie al snel in een positieve spiraal.

Deze dingen gaan er allemaal voor zorgen dat je relatie weer kan opbloeien, dus ik zou zeggen ga er mee aan de slag. Je hebt nu goede antwoorden op de vraag hoe kun je je relatie redden!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG