• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe lang duurt liefdesverdriet

Hoe Lang Duurt Liefdesverdriet, De vreselijke pijn van liefdesverdriet. wie heeft er nooit mee te maken gehad. Je vraagt je af hoe lang het nog kan duren vooraleer je van je liefdesverdriet genezen bent?

Een vraag waar eigenlijk geen volledig sluitend antwoord op te geven is omdat liefdesverdriet persoonsafhankelijk is. Daarnaast speelt de factor verlaten of verlaten worden een niet onbelangrijke rol.

Over het algemeen stellen psychologen vast dat de periode van liefdesverdriet langer duurt bij de partij die verlaten is omdat het voor hem/haar geen bewuste keuze is geweest. Hoe lang liefdesverdriet duurt heeft ook alles te maken met je karakter, je leeftijd, de liefdessituatie en hoe je gezinssituatie in je jeugd geweest is of eerdere mislukte liefdesrelaties.

Maar het heeft ook te maken met het al dan niet maken van een bewuste keuze, maar hierover later meer.. Liefdesverdriet is zich psychisch onwel voelen dat kan ontaarden in lichamelijke klachten maar wordt soms ook door doktoren niet als serieuze depressie erkend. Niet al te zelden komen mensen met zwaar liefdesverdriet in een geestelijke toestand die doet denken aan een echte depressie en belanden in het psychische hulpcircuit.

Hoe Lang Duurt Liefdesverdriet? Verschil in verwerking bij mannen en vrouwen.

Hoe lang duurt liefdesverdriet bij mannen en hoe lang duurt het bij vrouwen?

Het lijkt erop dat vrouwen doordat ze makkelijker praten over hun problemen en zich niet schamen om af en toe eens lekker uit te huilen het op een gegeven moment een plaatsje kunnen geven.

Mannen verwerken liefdesverdriet anders dan vrouwen. Ze tonen zich niet graag soft, zoals ze dat zelf omschrijven en verbergen hun verdriet achter een machogedrag. Uit onderzoeken is inmiddels vastgesteld dat hoe langer liefdesverdriet duurt des te moeilijker het is om er vanaf te komen. Als je na enkele maanden in je hoofd nog met hem /haar leeft of praat en hij/zij zodoende nog steeds deel van je leven uitmaakt wordt het tijd om hulp te zoeken.

Het is dus zaak dat je leert welke middelen er zijn om je liefdesverdriet te verwerken en hoe je deze kunt inzetten. Hiervoor is eerst inzicht nodig in de verschillende fasen die je doorloopt bij de verwerking van liefdesverdriet.

Lees hiervoor dit uitgebreide artikel over het verwerken van liefdesverdriet, zodat je sneller over je ex en gevoel van eenzaamheid komt.

Hoe lang liefdesverdriet duurt hangt af van het tijdstip waarop jij bereidt bent de relatiebreuk of eventuele schuldgevoelens te accepteren. Beide partijen kunnen kampen met schuldgevoelens, zolang je die niet wil of kan erkennen blijf je ronddarren met de vraag hoe lang dit liefdesverdriet nog aanhoudt. Hoe lang liefdesverdriet duurt hangt ook af van je eigen mindset.

Uiteindelijk is het ook een besluit die je neemt of een bewuste keuze: wil je blijven hangen in liefdesverdriet of werken aan de invulling van je verdere leven. Bekijk deze video met mijn beste tips over hoe je met je liefdesverdriet om kunt gaan:

Neemt professionele hulp mij met liefdesverdriet wel serieus?

Het erover durven praten, in dit geval met een hulpverlener is al een hele grote stap in de goede richting. Het onder woorden brengen van je probleem maakt dat je er aan toe bent om je verdriet te gaan verwerken.

Professionele hulp neemt je vanzelfsprekend serieus. In de volksmond doen we allemaal wel lacherig over ‘luddevuduh’, maar een psychisch hulpverlener weet wel beter. Misschien helpt jouw verhaal de hulpverlener ook wel.

Immers, liefdesverdriet is een emotie die door 80% van de bevolking wel eens ervaren wordt. Dus schroom niet om professionele hulp in te schakelen, grote kans namelijk dat je therapeut ook aan de lijve ondervonden heeft wat liefdesverdriet is. Maar uiteraard kun je ook mijn boek "Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen lezen" of, als je overtuigd bent dat er kansen zijn om je ex terug te winnen klik je hier om mijn gratis videotraining te volgen waarin je zult ontdekken hoe je het hart van je ex weer sneller voor je kunt laten kloppen.

Wat zegt mijn innerlijke stem over deze hartepijn?

Hoe lang liefdesverdriet duurt vraag je best even aan je eigen spiegelbeeld. Barst je nu in huilen uit of vraag je jezelf af waar je je nog druk over maakt? Door in de spiegel te kijken kan je testen hoe ernstig jouw liefdesverdriet nog is.

Wat heb je eraan gedaan om van je liefdesverdriet af te komen? Ben je keihard doorgegaan met werken en heb je het weggedrukt of ben je compleet opgeslokt door je verdriet en weken de deur niet uit geweest?

Allemaal factoren die meespelen bij de verwerking van je liefdesverdriet. Het antwoord op de vraag hoe lang duurt liefdesverdriet is dus lastig te zeggen. We kunnen concluderen dat de duur van liefdesverdriet niet alleen afhankelijk is van de relatiebreuk op zich als wel ook van jezelf. Wanneer je begint met het accepteren van de realiteit heb je de eerste stap gezet naar een oplossing voor de knagende pijn die je maar niet uit je hart krijgt.

Wat jouw liefdesverdriet je vertelt over je relatie

De ene persoon vertelt je dat de rouw de helft van de duur van de relatie is, een ander vertelt je dat één maand voldoende is. Maar kunnen we echt een standaard bepalen voor de duur van liefdesverdriet? Zeker als je bedenkt dat elke situatie anders is en dat veel omstandigheden de pijn kunnen verlengen.

Een enquête onder 155 jongvolwassenen heeft inmiddels het volgende aangetoond: in 71% van de gevallen duurde het ongeveer 3 maanden (11 weken) voordat de deelnemers zich meer konden concentreren op de positieve aspecten van de relatiebreuk. De deelnemers hadden het gevoel dat ze waren gegroeid en dat ze nieuwe doelen voor zichzelf konden stellen.

Maar let op: dit blijft een gemiddelde. Iedereen heelt zijn/haar hart van liefdeszeer op eigen tempo!

Jouw ex heeft ook liefdesverdriet, vergeet dat niet!

Denk niet dat je ex het veel gemakkelijker heeft dan jij!

Het is heel goed mogelijk dat je ex minstensj 11 weken nodig heeft om te herstellen van de breuk. We moeten natuurlijk het volgende verschil maken: voor degenen die aan de kant wordt gezet (jij in dit geval), is de relatiebreuk veel heftiger, dit in tegenstelling tot degene die de relatie beëindigt omdat er tijd nodig is vooraleer men tot een dergelijk besluit komt.

Heb jij de relatie beëindigd? Je zult misschien in dit geval ook last hebben van schuldgevoelens.Mijn advies: vergeef jezelf, want je hebt er niets aan om de schuldig te voelen. Je ex zal zich over een tijdje ook beter gaan voelen. Het beëindigen van een relatie is niet het einde van de wereld. Je ex zal ook geen wrok jegens jou blijven koesteren.

Wil je hulp bij het verwerken van je liefdesverdriet? Bekijk het aanbod voor mijn coaching op https://www.liefdesverdriet.nl/plan-je-afspraak/

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG