Hoe Liefdesverdriet Verwerken Een Stukje Makkelijker Gaat!

Hoe liefdesverdriet verwerken (ofwel: ldvd) een stukje makkelijker gaat… Het is uit, de relatie is over. Het is dan ook niet geheel vreemd dat je last hebt van liefdesverdriet, het gaat tenslotte om een plotseling grote verandering in je leven. Het kost tijd om hier weer bovenop te komen. Wij kunnen de pijn helaas niet wegnemen, maar wij kunnen wel vertellen hoe liefdesverdriet verwerken in zijn werk gaat. Tevens zijn er enkele tips die jou helpen bij het overkomen van je liefdesverdriet. Hiervoor kun je deze video bekijken

Hoe liefdesverdriet verwerken: de vier fases

Om te snappen hoe liefdesverdriet verwerken precies in zijn werk gaat is het interessant om te weten welke fases je tijdens dit proces doorloopt.

FASE 1: ONTKENNING

In deze fase wil je niet erkennen dat je relatie voorbij is. Je blijft dan ook doorgaan met je leven alsof er niets aan de hand is. Je bent nog te veel bezig met de oude situatie en probeert te doen alsof er niks aan de hand i

FASE 2: ACCEPTATIEliefdesverdriet verwerken

In deze fase begin je te accepteren dat je relatie voorbij is. Je zult veel emotie en verdriet ervaren in deze fase. Je hebt nu het besef hoe de situatie in elkaar zit en wat er beter / anders kon.

FASE 3: LOSLATEN

De relatie was mooi zolang het duurde, maar je ziet in dat het tijd is om je ex los te laten en verder te gaan met het leven zonder je vorige partner.

FASE 4: OPNIEUW BEGINNEN

Je hebt het proces liefdesverdriet verwerken verwerkt en het een plekje gegeven en gaat weer verder met je leven.

Hoe liefdesverdriet verwerken: enkele concrete tips

Tip #1: Verzet je gedachten De eerste stap bij het verwerken van liefdesverdriet is je gedachten verzetten. Je gedachten blijven maar terugvallen naar je ex en de leuke tijden die jullie samen hebben gehad. Deze gedachten maken het moeilijk om je over je liefdesbreuk heen te zetten. Ga wat leuks doen met vrienden om je gedachten te verzetten. Ga lekker uiteten, bezoek een pretpark of breng een bezoekje aan de bioscoop.

Tip #2: Denk aan de mooie tijden Je gedachten keren constant terug naar je ex en alles wat er tussen jullie is gezegd. Als je aan je ex denkt, denk dan aan de mooie tijden die jullie samen hebben gehad. Wees niet treurig dat het voorbij is, maar wees blij met alles wat jullie samen hebben mogen delen. Focus je op het positieve, niet op het negatieve.

Tip #3: Vergeef De relatie is mogelijk op een nare manier geëindigd en dit heeft een bittere nasmaak achtergelaten. Voor het verwerken van liefdesverdriet is het belangrijk dat je vrede krijgt met alles wat er is gebeurd: vergeef je ex voor alles wat is gedaan en gezegd. Dit hoeft niet te betekenen dat alles weer koek en ei is tussen jou en je ex. Dit betekent alleen dat je alles wat is gebeurd los kan laten, zodat je verder kan met je eigen leven.liefdesverdriet verwerken

Tip #4: Accepteer je emoties Je zal niet de eerste persoon zijn die zo nu en dan een traantje laat vallen vanwege een beëindigde relatie. Zie dit niet als zwakte! Het is niet verkeerd om af en toe even goed uit te huilen, dit kan zelfs helpen bij het verwerken van de beëindigde relatie. Alle negativiteit eruit huilen mag absoluut, maar laat de negatieve gevoelens niet de overhand nemen.

Conclusie: hoe liefdesverdriet verwerken? Leer van je ervaringen

genees je gebroken hart in 15 stappen De relatie is stukgelopen, maar dit betekent niet dat er niets te leren valt van je vorige relatie. Deze ervaringen kan je meenemen in een volgende relatie.

Zie deze gebroken relatie dus niet als één grote fout, maar als een leerervaring. Hoe liefdesverdriet verwerken (ldvd) in zijn werk gaat verschilt per persoon. Het kost tijd om hier weer bovenop te komen.

Zie de breuk niet als een sombere gebeurtenis maar als de start van een nieuwe periode. Verwerk je breuk maar hou je oog op de toekomst. Lees ook het Ebook “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” waarbij je tevens recht hebt op coaching per email.
(klik op de afbeelding van het boek)

 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG