JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe liefdesverdriet verwerken?

Hoe liefdesverdriet verwerken (ook wel lvdv verwerken genaamd) een stukje gemakkelijker gaat. Dit is immers nodig want ja, het is uit tussen jou en je ex. Je relatie is over.

het is dan ook niet geheel vreemd dat je last heb van liefdesverdriet.nl. Het gaat tenslotte om een plotseling grote verandering in je leven. Het kost tijd om hier weer bovenop te komen.

Wij kunnen de pijn helaas niet wegnemen, maar wij kunnen je wel vertellen hoe liefdesverdriet verwerken in zijn werk gaat.

Tevens zijn er enkele tips die jou gaan helpen bij het overwinnen van je liefdesverdriet. Hiervoor kun je deze video bekijken:

Hoe liefdesverdriet verwerken: de vier fases

Om te begrijpen hoe liefdesverdriet verwerken precies in zijn werk gaat is het interessant om te weten welke fases je tijdens dit proces doorloopt.

FASE 1: FASE VAN ONTKENNING

In deze fase wil je niet erkennen dat je relatie voorbij is. Je blijft dan ook doorgaan met je leven alsof er niets aan de hand is. Je bent nog te veel bezig met de oude situatie en probeert te doen alsof er niks aan de hand is

FASE 2: FASE VAN ACCEPTATIE

In deze fase begin je te accepteren dat je relatie voorbij is. Je zult veel emotie en verdriet ervaren in deze fase. Je hebt nu het besef hoe de situatie in elkaar zit en wat er beter / anders kon.

FASE 3: FASE VAN LOSLATEN

De relatie was mooi zolang het duurde, maar je ziet in dat het tijd is om je ex los te laten en verder te gaan met het leven zonder je vorige partner.

loslaten bij liefdesverdriet

FASE 4: OPNIEUW BEGINNEN

Je hebt het proces liefdesverdriet verwerken verwerkt en het een plekje gegeven en gaat weer verder met je leven.

Hoe liefdesverdriet verwerken: enkele concrete tips

Tip #1: Verzet je gedachten

De eerste stap bij het verwerken van liefdesverdriet is je gedachten verzetten. Je gedachten blijven maar terugvallen naar je ex en de leuke tijden die jullie samen hebben gehad. Deze gedachten maken het moeilijk om je over je liefdesbreuk heen te zetten. Ga wat leuks doen met vrienden om je gedachten te verzetten. Ga lekker uiteten, bezoek een pretpark of breng een bezoekje aan de bioscoop.

Tip #2: Wees dankbaar

verdriet verwerken

Je gedachten keren constant terug naar je ex en alles wat er tussen jullie is gezegd. Als je aan je ex denkt, denk dan aan de mooie tijden die jullie samen hebben gehad.

Wees niet treurig dat het voorbij is, maar wees dankbaar met alles wat jullie samen hebben mogen delen. Focus je op het positieve, niet op het negatieve.

Tip #3: Vergeef jezelf, vergeef je ex

De relatie is mogelijk op een nare manier geëindigd en dit heeft een bittere nasmaak achtergelaten. Voor het verwerken van liefdesverdriet is het belangrijk dat je vrede krijgt met alles wat er is gebeurd: vergeef je ex voor alles wat is gedaan en gezegd. Dit hoeft niet te betekenen dat alles weer koek en ei is tussen jou en je ex. Dit betekent alleen dat je alles wat is gebeurd los kan laten, zodat je verder kan met je eigen leven.

Tip #4: Accepteer de situatie

Je zal niet de eerste persoon en ook niet de laatste zijn die zo nu en dan een traantje laat vallen vanwege een beëindigde relatie. Zie dit niet als zwakte! Het is niet verkeerd om af en toe even goed uit te huilen, dit kan zelfs helpen bij het verwerken van de beëindigde relatie. Alle negativiteit eruit huilen mag absoluut, maar laat de negatieve gevoelens niet de overhand nemen.

Conclusie: hoe liefdesverdriet verwerken? Leer van je ervaringen

De relatie is stukgelopen, maar dit betekent niet dat er niets te leren valt van je vorige relatie. Deze ervaringen kan je meenemen in een volgende relatie.

Zie deze gebroken relatie dus niet als één grote fout, maar als een leerervaring. Hoe liefdesverdriet verwerken(ldvd) in zijn werk gaat verschilt per persoon. Het kost tijd om hier weer bovenop te komen.

Zie de breuk niet als een sombere gebeurtenis maar als de start van een nieuwe periode. Verwerk je breuk maar hou je oog op de toekomst. Lees ook het Ebook "Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen" met de beste tips om je liefdesverdriet te verwerken!

46 cliënten kwamen binnen 6 weken (na 3 online therapie sessies) af van:

  • Liefdesverdriet
  • Bindingsangst/Verlatingsangst
  • Codependent gedrag
  • Obsessief gedrag
  • Schuldgevoelens
  • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl