JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe red ik mijn relatie?

Hoe red ik mijn relatie? Dat is de vraag die heel wat mensen me stellen. Ik koppel dan meteen terug door te zeggen dat ze even moeten nadenken waarom ze nog bij elkaar blijven?

Het voelt als een harnas, opgesloten. Toekijken wat er gebeurd maar er geen enkele grip op hebben. Elkaar niet meer begrijpen, ergeren om de kleinste dingen. Gesprekken die nergens toeleiden. Áls er al gesprekken zijn. Afvragend, waarom zijn we nog bij elkaar?

De vraag hoe red ik mijn relatie zal opspelen. Waar begin je en, wié begint er? Wie heeft hier schuld aan? Waarom voel je, wat je voelt. Maar er is zeer zeker hoop.

Red je relatie, nu het nog misschien kan!

Is dit het einde van mijn relatie?

Iedere relatie kent zijn ups en downs. Onthou dat goed. Echter als problemen zich te lang aanhouden, en de down periode wel erg lang duurt, komen er juist alleen nog maar meer problemen, onuitgesproken ruzies, ergernissen, het gevoel niet bij elkaar te passen, met het uit elkaar groeien dieptepunt als gevolg.

Het betekent niet direct het einde van de relatie. Echter toont het aan dat het ergens mis is gelopen, en op deze manier verder gaan niet langer zal werken. Stel jezelf de vraag wat je kunt doen om je relatie spannend en interessant te maken. Ook ga je na hoeveel problemen er spelen binnen de relatie. Misschien wist je ergens wel dat die problemen belangrijk waren om er aan te werken en heb je dat tot nu toe niet gedaan. Je wist wellicht ergens al dat het niet goed zou zijn om zo door te gaan.

Nu je weet dat je relatie niet goed gaat, zullen er dus veranderingen moeten plaatsvinden. Wees niet bang voor die veranderingen. Het feit dat jullie nu op een keerpunt zijn gekomen is juist goed. Je zult er iets mee moeten doen.

Ga bij jezelf na ‘wat wil ik in mijn relatie?  waar voel ik me goed bij, wat zijn mijn verwachtingen en hoe wil ik mijn toekomst zien?”. Praat erover met je partner. Het is erg belangrijk dat jullie samen weten waar je voor staat en wat jullie belangrijk vinden in een relatie. Ga hier serieus mee aan de slag.

De balans opmaken voor een betere relatie

Maak de balans op. Wat gaat goed, wat gaat niet goed. Wees eerlijk naar jezelf toe. Leg de schuld van je ongeluk niet bij je partner, en sta stil bij wat je eigen aandeel is geweest in een hoop zaken. Begin altijd eerst bij jezelf. Het kan zijn dat je tot ontdekkingen komt die je liever niet onder ogen ziet. Accepteren wat niet is gelukt en zelf verantwoordelijkheid nemen is dan nog altijd de beste weg. Stel een lijst samen en doe dat ook met je partner. Jullie zouden kunnen beginnen met je af te vragen:

Wat zou er moeten veranderen volgens jou?

Wat kan ik doen om je een goed gevoel te geven? (wat vind je fijn en wat irritant)

Hoe gaan we om met het nemen van beslissingen? Worden er belangrijke beslissingen samen genomen of voelt de ander zich minder?

Zie je mij nog graag, en waarom dan wel, of waarom dan juist niet?

Welke interesses deelden we samen in het verleden, en welke zijn dat nu?

Luister altijd naar je partner. Maar wees alert dat je partner ook naar jou luistert. zo niet, wijs elkaar met respect op deze tekortkomingen. Fouten maken in een relatie mag, het is echter de vraag hoe je er vervolgens mee omgaat.

Elkaar voldoende vrijheid geven binnen de relatie is van noodzaak. Behandel elkaar liefdevol, maak elkaar niet zwart, heb respect. Doe moeite voor elkaar om er ook aantrekkelijk uit te zien en loop niet de hele dag in je huispak.

Regelmatig iets samen doen is de sleutel tot relatiegeluk

Doen jullie regelmatig iets samen? Denk bijv. aan een wandeling, samen naar de film of gezelschapspelletjes doen. Wat de onderlinge communicatie betreft: kunnen jullie over alles praten, zonder schaamte of schuldgevoelens? En neemt je partner je in vertrouwen bij lopende ontwikkelingen? Wordt er voldoende geknuffeld en gekust?

Jullie zijn beide verantwoordelijk voor het wel en wee in de relatie dus praat er samen regelmatig over. Al doende komen er antwoorden op de vraag hoe red ik mijn relatie

Een relatie redden doe je samen maar begin bij jezelf

Een relatie ga je dus samen aan. Dus ook hierin sta je nooit alleen. Je partner zit ongetwijfeld met dezelfde vragen als jij. Je partner vraagt zich wellicht af hoe het mogelijk is dat er zoveel is veranderd tussen jullie. Maar dingen die in het verleden veel geluk hebben gebracht zijn nog geen garantie voor de toekomst. Zorg er samen dus voor om dat geluk weer te vinden.

Wacht niet met het proberen, ga direct aan de slag maar begin altijd eerst bij jezelf. Wees bereid er voor te vechten. Het is ongetwijfeld de moeite waard.

Door inzicht te krijgen in elkaars behoeften en verwachtingen zal er meer begrip ontstaan, de communicatie zal verbeteren. En de liefde weer terug bloeien. Val niet terug in een oud patroon maar ga verder op nieuwe voet, niet straks, nu! Hoe heerlijk is het als we weer van het leven kunnen genieten, samen, lekker in je vel zitten en mooie herinneringen voor later te maken.

Een hoop informatie in dit artikel. Je zou ook nog dit uitgebreide artikel kunnen lezen met 21 tips om je relatie te verbeteren

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hoi ik heb 17 jaar een relatie met me vrouw waarvan we 11 jaar getrouwd zijn nu wil zei scheiden want ze voelt niet meer voor mij dan alleen vriendschap moet ik wel erbij zeggen dat ik de laatste tijd niet zo gemakkelijk ben geweest ik kamp met een drugs verslaving en ben daarvoor opgenomen geweest toen leek alles wel weer oké maar naar terug val kwam ze met een bericht dat ze niks meer voor me voelt en niet sexueel aan getrokken voelt kan u mij mischien helpen ik ben ook wel berijd om in therapie te gaan met haar ik weet niet als u dat doet graag info ik laat me ook weer opnieuw opnemen
    Vriendelijke groet t.remmers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl