1

HOE RED IK MIJN RELATIE? Enkele Praktische Tips…

Hoe red ik mijn relatie? Dat is de vraag die heel wat mensen me stellen. Ik koppel dan meteen terug door te zeggen dat ze even moeten nadenken waarom ze nog bij elkaar blijven?

Het voelt als een harnas, opgesloten. Toekijken wat er gebeurd maar er geen enkele grip op hebben. Elkaar niet meer begrijpen, ergeren om de kleinste dingen. Gesprekken die nergens toeleiden. Áls er al gesprekken zijn. Afvragend, waarom zijn we nog bij elkaar?

De vraag hoe red ik mijn relatie zal opspelen. Waar begin je en, wié begint er? Wie heeft hier schuld aan? Waarom voel je, wat je voelt. Maar er is zeer zeker hoop.

Red je relatie, nu nog!

Het einde?

Iedere relatie kent zijn ups en downs. Onthoud dat goed. Echter als problemen zich te lang aanhouden, en de down periode wel erg lang duurt, komen er juist alleen nog maar meer problemen, onuitgesproken ruzies, ergernissen, het gevoel niet bij elkaar te passen, met het uit elkaar groeien dieptepunt als gevolg.

Het betekend niet direct het einde van de relatie. Echter toont het aan dat het ergens mis is gelopen, en op deze manier verder gaan niet langer zal werken. Stel jezelf de vraag hoe red ik mijn relatie. Hoeveel issues spelen er binnen de relatie waarvan je zelf al weet dat het niet goed is zo door te gaan. Er zullen veranderingen moeten plaatsvinden, dit is het keerpunt. Wat wil je in je relatie, waar voel ik me goed bij, wat zijn je verwachtingen en hoe wil ik mijn toekomst zien? Ga hiermee aan de slag.

Hoe red ik mijn relatie

Maak de balans op. Wat gaat goed, wat gaat niet goed. Wees eerlijk naar jezelf toe. Leg de schuld van je ongeluk niet bij een ander, en sta stil bij wat je eigen aandeel is geweest in een hoop zaken. Begin altijd eerst bij jezelf. Accepteer wat niet is gelukt en neem de verantwoordelijkheid voor wat je zelf niet goed hebt gedaan in je relatie. Stel een lijst samen.

Wat is er mis met je relatie? Wat zou er moeten veranderen volgens jou.

Worden er belangrijke beslissingen samen genomen of voelt de ander zich minder? Zie je de ander nog graag, en waarom dan wel, of waarom dan juist niet? Welke interesses deelden jullie in het verleden samen, en welke zijn dat nu?

Luister altijd naar je partner. Luistert je partner ook naar jou? Voldoende vrijheid binnen de relatie is van noodzaak. Behandel elkaar liefdevol, maak elkaar niet zwart, heb respect. Voel je begeerd en geborgen voor je partner maar vooral seksueel aangetrokken. Kunnen jullie over alles praten, zonder schaamte of schuldgevoelens? En neemt je partner je in vertrouwen bij lopende ontwikkelingen? Wordt er voldoende geknuffeld en gekust? Beide gaan de relatie aan dus loop samen dit lijstje door. Al doende komen er antwoorden op de vraag hoe red ik mijn relatie

Beide hebben een aandeel

Een relatie ga je samen aan. Dus ook hierin sta je nooit alleen. Hoe red ik mijn relatie zal je partner zich ook afvragen. Dingen die in het verleden veel geluk hebben gebracht kunnen herhaald worden. Wacht niet met het proberen, ga direct aan de slag en begin bij jezelf. Wees bereid er voor te vechten. Het is ongetwijfeld de moeite waard.

Door inzicht te krijgen in elkaars behoeften en verwachtingen zal er meer begrip ontstaan, de communicatie zal verbeteren. En de liefde weer terug bloeien. Val niet terug in een oud patroon maar ga verder op nieuwe voet, niet straks, nu! Hoe heerlijk is het als we weer van het leven kunnen genieten, samen, lekker in je vel zitten en mooie herinneringen voor later te maken.

HOE RED IK MIJN RELATIE? Enkele Praktische Tips... by
Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties