Hoe Red Je Je Relatie? 3 Fantastische Manieren!

Iedere relatie kent zijn ups en downs. Een goede relatie is niet een vanzelfsprekend iets, je zal eraan moeten werken. Net zoals je brandstof en olie in je auto moet doen om de motor draaiende te houden zal je ook energie in je relatie moeten steken wil deze goed blijven. Hoe red je je relatie als je partner signalen van oververhitting begint te vertonen en er een punt achter wil zetten?

Wees kritisch over je eigen rol in jullie relatie.

Wanneer je merkt aan je partner dat het niet meer zo lekker loopt tussen jullie kan dat 2 redenen hebben. 1, Hij/zij vindt niet meer dat speciale bij jou wat jou zo aantrekkelijk maakte of 2, je partner heeft een ander. Reden 2 kan natuurlijk een gevolg zijn van reden 1, maar hoeft niet.

Is je partner een binnenvetter of heeft het lang geduurd eer je merkte dat er serieuze problemen in jullie relatie waren ontstaan is er misschien weinig meer aan te doen. Het spreekwoord luidt echter, ‘niet geschoten is altijd mis’. Het is dus zeker de moeite waard te vechten voor je relatie als je denkt dat je partner op punt staat een verkeerde beslissing te nemen.

Hoe red je je relatie? Krijg psychologisch inzicht in je relatie.

Je eigen relatie analyseren valt niet mee. Je bent zelf te emotioneel betrokken om een goede diagnose te stellen en daar een oplossing bij te zoeken. Gelukkig zijn er boeken en dvd’s te koop die je helpen inzicht in je eigen relatie te krijgen. Aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden worden je tools aangereikt hoe je je relatie redden kan. Je leert met dit boek of dvd dat je in een relatie niet alleen verwachtingen van een ander hoort te hebben maar dat je zelf ook verantwoordingen hebt.

Begin nu en voorkom erger!

Een relatie op de helling is niet zo maar een probleem om even bij een gezellige borrel op te lossen. Je leven is ermee gemoeid, pak het dus zorgvuldig aan. Praat met elkaar en neem de tijd om naar je partner te luisteren. Organiseer bijvoorbeeld een weekje samen weg, zonder kinderen en telefoon! Wacht niet langer, ga aan de slag en red je relatie voordat het te laat is!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG