• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe snel vergeet een man een vrouw

Hoe snel vergeet een man een vrouw

Hoe snel een man een vrouw vergeet is uiteraard afhankelijk van de vraag in hoeverre zijn liefde voor haar is geweest, hoe intens de relatie was, maar ook hoe zij zich na de breuk gedraagt.

Mannen hebben in de eerste plaats een hekel aan stalkerige vrouwen, maar zeker ook vrouwen die zich zeer afhankelijk van hen gedragen. Vrouwen die zich volwassen opstellen na de breuk weten ook beter hoe zij hun man weer kunnen benaderen en de communicatie kunnen heropenen.

En met een betere communicatie kan de man opeens zijn ex weer eens in een heel ander daglicht gaan zien.

Een man vergeet snel een vrouw die klaagt en zeurt

Alle hiervoor genoemde redenen kunnen aanleiding zijn dat een man snel een vrouw vergeet. Wat mannen vooral na de relatiebreuk van een vrouw graag zien is dat ze niet in een hoekje gaat zitten kniezen en klagen, maar dat ze open en eerlijk kan zijn en over de fouten die zijn gemaakt kan en wil praten.

Vrouwen die hun ex partner meteen aanvallen bij het eerste gesprek, en alleen nog maar met hun vinger kunnen wijzen naar hun ex man en vol met verwijten zitten, hebben weinig kans dat hun relatie zal herstellen. Op die manier is het voor een man heel makkelijk om een vrouw te vergeten.

Hoe snel een man een vrouw vergeet is ook afhankelijk van zijn karakter

Ook al krijgt zoekt de man na de relatiebreuk veel afleiding om snel zijn ex vrouw te vergeten, en gaat hij veel uit met zijn vrienden, dan nog hoeft dat niet te betekenen dat hij snel een vrouw vergeet.

Het kan allemaal afhankelijk zijn van zijn karakter. Een man die wil uitstralen dat het goed met hem gaat, kan diep van binnen nog veel spijt en verdriet hebben van de breuk, met name als er veel dingen niet zijn uitgesproken. Wat een man aan de buitenkant laat zien hoeft helemaal niet in overeenstemming te zijn met zijn innerlijke gevoelswereld.

Tips voor de vrouw opdat een man haar niet snel vergeet

 • Ook al klinkt het tegenstrijdig: het is beter dat je als vrouw na de breuk een tijdje uit zijn gezichtsveld blijft. Hoe lang die periode het beste kan duren is ook afhankelijk van de ernst van de breuk, maar in de regel is het beter om zeker 30 dagen lang uit zijn gezichtsveld te blijven.
 • Wees niet bang dat hij je snel vergeet, zeker als jullie een innige relatie hebben gehad. Het beste is toch echt als je na die tijd op delicate manier stappen neemt om het contact weer te herstellen. Dit lukt het beste met een hele neutrale korte boodschap door middel van een kort berichtje via sms of whatsapp. Zorg daarbij wel dat je zijn nieuwsgierigheid weet te wekken. Vertel hem dus niet meteen alles wat je ondertussen hebt gedaan en laat hem vooral raden. Mannen zijn dol op de wat mysterieuze vrouw.
 • Je weet als vrouw vast wel hoe hij graag gezien wil worden. Ziet hij zichzelf als iemand die makkelijk is in de omgang, aarzel dan niet zijn ego te strelen en vertel hem dat je dat zo goed vind aan hem.
 • Laat je je van je beste kant zien (goed gekleed en verzorgd) vergeet dan zeker ook niet je glimlach. Vrouwen die glimlachen komen sowieso al zelfverzekerder over. Een vrouw die zeker is van zichzelf heeft een enorme aantrekkingskracht op mannen.

Weet je het veroveringsspel goed te spelen, en daarmee een goede indruk achter te laten op je ex, dan maak je zeker goede kans dat hij je niet snel vergeet. Geen enkele man vergeet snel een vrouw die met respect haar ex benadert.

 

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. beste,
  Heb 6 maanden een relatie gehad. Heel intens, heel diep en we wisten het allebei zeker. Dit was het.
  Gelijk houden van en hij zei de hele dag hoeveel hij van me houdt, hoe bijzonder ik ben enz

  Door ziekte van mijn dochter heb ik hem beetje weggeduwd.
  Ik weet dat dit fout was, heb hem daarmee gekwetst. Vooral omdat ik wist van zijn onzekerheid.

  Nu is het uit. Hij gooit allerlei warrige en rare beschuldigingen naar me toe.
  Is compleet in de war en chaos in zijn hoofd.
  Hij gooit het nu op vertrouwen geschaad.

  Aan de ene kant denk ik dan, hij gelooft niet dat ik genoeg van hem.hou.
  Dus heb ik hem in app laten weten dat mijn liefde oprecht is voor hem

  Nu heef ’t ie me gepikeerd. Ipv dat hij ons wil oplossen en praten, gooit ie de deur dicht.

  Wat kan ik nog doen ?

  Graag een reactie, antwoord

  1. Beste Abigail, heb geduld! Het feit dat hij zo heftig emotioneel reageert is vanwege teleurstelling en angst. Hoe meer je zijn beschuldigingen aantrekt, en jij ook angst op hem projecteert, des te erger het wordt. Toon compassie voor het feit dat hij zijn emoties niet onder controle heeft, toon zelf het voorbeeld hierin. Niet te vaak herhalen dat het je allemaal spijt. Een goed en rustig gesprek hierover kan wonderen doen.
   Sterkte en hartelijke groet,
   Michelle

 2. Beste

  Ik ben een man.
  Ik ben van oosterse afkomst en mijn ouders wonen bij mij.
  Daarom had ik een partner gekozen vanuit mijn afkomst land, daar is normaal dat de ouders bij de zoon blijven. Dus gekozen voor een vrouw van daar voor geen cultuur verschil te hebben.
  Zij is naar hier gekomen met niets, ik heb haar hier begeleid zoals je eigen kind zou begeleiden m.a.w. taal aangeleerd (3jaar), rijexamen (na 7 keren gebuisd), helpen vast werk vinden. Altijd klaar gestaan voor alles.
  Nu en dan waren er ruzies zoals bij iedere koppel.
  Zij heeft altijd alles gehad wat ze wenste , klein of groot …..
  Maar wanneer alles geregeld was dus vast werk, taal, rijbewijs,…

  Na een zwaar ruzie is zij weggeweest en echtscheiding aangevraagd na een relatie van 5 jaar.
  Vorig jaar Feb 2019 is zij weggeweest. Bij scheiding ook veel geld kwijt omdat ik 2 jobs deed. (Dat geld vind ik niet zo erg).
  Maar na alles wat ik voor haar gedaan heb, wat heb ik terug gekregen of waar heb ik tekort geschoten,…??
  Ondertussen heb ik gehoord dat ze met iemand samen is terwijl ik blijven plakken heb.
  Ik weet nie hoe ik verder moet of waar ik sta?
  Wat moet ik doen voor verder te gaan?

  Dank u

  1. Beste Ritesh, spijtig genoeg kan ik nu pas reageren.
   Ik hoop dat het inmiddels beter met je gaat.
   In dergelijke situaties is het zinloos jezelf te pijnigen met vragen als ‘waar ben ik tekort geschoten’
   Het is goed mogelijk dat het allemaal niets te maken heeft met jou! Je hebt gedaan wat je kon, maar hopelijk niet
   vanuit een intentie dat je hoopte dat ze zou blijven, of jou iets terug zou geven, want dat is liefhebben vanuit angst.
   Ik wens je heel veel sterkte in deze situatie!
   Liefs,
   Michelle

 3. Beste
  In oktober 2018 heeft mijn man (41 jaar) de dag na mijn verjaardags etentje met vrienden de bom gedropt. De avond voordien had hij aan mijn vriendin gevraagd om goed voor mij te zorgen omdat hij bij mij ging weggaan. De dag nadien heb ik zelf gevraagd aan hem wat er scheelde. Gaf aan dat hij niet meer gelukkig was en meer uit het leven wilde halen, twijfelde aan ons huwelijk. Nu zijn wij volgende maand 13 jaar getrouwd en 15 jaar samen. Wij hebben een goed huwelijk gehad, 2 handen op 1 buik, huisje tuintje boompje en samen mijn zoon uit een vorige relatie opgevoed, nu bijna 16 jaar oud. Hij is een week bij zijn mama gaan wonen, vaak gepraat maar kon hem moeilijk overtuigen. Na een week is hij terug thuis komen wonen. Wou ons huwelijk niet zomaar opgeven en besloot om er 200 procent voor te gaan. Is wel verliefd geworden die periode op een meisje die 15 jaar jonger is als hem. Met goede moed en vol plannen ging het 1 week beter, nadien kreeg hij terug twijfels. Drie weken later zat hij terug bij de mama. 2 weken hebben we elkaar niet gezien, wel sms. Op 3 januari gingen we praten over onze scheiding en hoe alles te regelen. Hij kwam bij mij binnen met een bedrukt gezicht en zag er heel slecht uit. Ik vroeg of alles in orde was? Neen, hij was helemaal uit zijn doen geweest, had spijt, tranen in de ogen denkt aan een identiteitscrisis. Veel gepraat en besloten in therapie te gaan. Het gras is niet groener aan de overkant en het was moeilijk om 14 gelukkige jaren op te geven. Na drie sessies bij een gevoelscoach, waar enkel gepraat werd over hem en niet echt over de relatie, werd er mij verteld door deze coach dat ik mijn huwelijk moest stopzetten, hij vertelde dat hij niet klaar was voor een relatie. In die drie sessies is er weinig gepraat over de relatie zelf, meer over hem. Volgens deze coach zat het er wel bij hem maar diep vanbinnen. Volgens hem ligt het niet aan mij maar aan hem, heeft hij tijdens de sessies aangegeven. Nu is de scheiding in gang gezet en is er van zijn kant alleen nog woede. Het is al een tijdje dat het tussen ons niet goed ging, hij is ongelukkig en dat komt door onze relatie, is ook niet gelukkig nu hij bij zijn mama woont maar binnenkort als hij zijn stappen kan zetten zal hij dat wel zijn. Vrienden van ons begrijpen het niet, ik begrijp het niet,…

  Vorige week zaterdag is hij zijn spullen komen ophalen samen met zijn zus en haar vriend. Hij was heel kwaad (ik had hem beschuldigd van overspel)en was hierdoor enorm gekwetst. Nu ben ik via een vriend van hem te weten gekomen dat hij was aangedaan omdat ik zijn papieren netjes gesorteerd had en in een doos had gestopt, wist dat ik daar lang was mee bezig geweest. Hij is volgens hem heel erg in de war en laat hem opstoken door zijn nieuwe vrienden en familie. Onze hobby die we samen deden doet hij niet meer en ook gaat hij niet meer fitnessen. Enkel werken en in het weekend bij zijn zus op de paardenmanege waar zij werkt. Ik herken mijn man niet meer, is gekeerd tegen alles en iedereen die hij zo lief had. Ik mis hem maar besef dat ik verder moet. Ik heb zoveel uit de kast gehaald om mijn huwelijk te redden maar sta met mijn rug tegen de muur.

  Groetjes

  1. Beste, wat een vreselijke situatie. Jij kan hier nu helaas weinig aan doen want je hebt ontzettend je best al gedaan. Als ik het zo lees denk ik ook dat je man in een crisis zit. Hij zou er goed aan doen hiermee an de slag te gaan, en hopelijk heb je dat ook gezegd en beaamd dat dat de beste weg is. Toch is het ook zinvol te kijken naar je eigen rol in jullie relatie en wat je wellicht anders had kunnen doen. Zeg hem dat ook! Sterkte en hartelijke groet, Michelle

 4. Hallo.

  Mijn naam anoniem en ik had een relatie van 2 en een half jaar.. maar mijn vriend/ex-vriend heeft het 9 weken geleden verbroken. Ik ben ook zwanger van deze jongen 28/3 ik vind het heel erg dat de relatie over is ik mis hem zo ernorm we hebben vaker ruzie gehad en we zijn vaker uit elkaar geweest maar nog nooit zo lang! Ik ben bang, onzeker, ook voor wat er komen gaat ook met onze baby’tje. Ik hoop natuurlijk echt dat het nog goed mag komen en wij een gezinnetje mogen zijn! Dat wilde hij ook altijd ik wil zo graag iets doen om in contact met hem te komen of iets te doen om het weer goed te krijgen tussen ons maar ik ben overal op geblokt en krijg nergens een reactie op.. en k voel me er zo machteloos om heeft er iemand misschien goeie tips?

  Liefs.

 5. Beste ,
  Ik schrijf een tweede maal met een andere vraag en situatie , nl die van een zeer dierbaar familielid , zij is verliefd en hij is verliefd , zij laat hem dus duidelijk en toch ietwat subtiel weten dat ze dagelijks aan hem denkt , ze zagen elkaar nu reeds jaren even niet door omstandigheden ( moeilijkheden bij haar ) en na de korte contactopname krijgt ze wel positief antwoord dat ook hij haar absoluut mist en dergelijke MAAR ze voelt zich gekwetst en weet niet wat te reageren nadat hij wel schreef dat hij gerust een nachtje wou blijven ( shock !) Ze voelt zich nu louter en alleen een ” gemakkelijke ” omdat ze zo open sprak maar zoiets terug kreeg en heeft dus ook sterk het gevoel hij bij haar wil zijn omwille van ‘ dat nachtje ‘ . Ze wil dat nachtje wel , maar nog lang niet nu , alsook wil ze nog niet zoenen of dergelijke , zij wenst gewoon terug het contact op te bouwen en fijne momentjes te beleven samen zoals voorheen waarna ‘ dat nachtje ‘ voor haar in het plaatje kan . Zij is ten einde raad en weet niet hoe ze hierop moet reageren , ik heb haar gevraagd even niet te reageren opdat hij het dan wel zou begrepen hebben of te reageren dat ze die fijne momentjes mist maar ook moest aangeven op een ietwat subtiele manier dat dat nachtje nog niet kan door bv te zeggen ” hey dat vind ik nu niet zo fijn dat je me daarvoor aanziet , we hadden het ook fijn zo en dat vraag je toch normaal niet , zeker na elkaar zolang niet gezien te hebben al ? Ik ben niet dat type vrouw hoor , dat zou jij toch moeten weten ” oid . Maar nu zou ze alleen gereageerd hebben een dag of twee later met een bedroefde emoticon en een vraagteken en uitroepteken …
  Wat zou zij nu moeten reageren op deze man die ze echter niet kwijt wil kost wat kost ? Maar ook niet zo het bed mee wil induiken ? (ik stel de vraag in de plaats van de persoon omdat zij een minderjarige is ) , mvg

  1. Beste Vicky (ik neem aan dat dat je naam is, en ik spreek de mensen het liefst aan bij hun naam). Reuze bedankt nog voor je reactie, alhoewel mijn reactie natuurlijk veel te laat komt. Excuses, maar ik had andere prioriteiten en ook met de vakantie er nog tussendoor kwam ik niet toe aan reacties op het blog. In ieder geval: zij moet inderdaad eerst bepalen waar haar grenzen liggen, maar dit is nu weer zo’n typisch voorbeeld van hoe vrouwen de avances van een man interpreteren. Hij is een man. Wij vrouwen denken inderdaad al snel bij zo’n voorstel ‘hij denkt alleen maar aan de seks’. Maar let op: dat hoeft niet per sé zo te zijn. Misschien is hij wel een enorme romanticus en wil hij gewoon ook een fijne avond met haar doorbrengen en de volgende dag ook nog een leuke dag hebben. Zij kan toch altijd nog op zo’n moment (als hij wil blijven slapen) zeggen “ok ik slaap in kamer nr 1, en jij in kamer 2”. Zij kan op dat moment prima haar grenzen laten zien. Het grote voordeel is dat zij nóg aantrekkelijker zal overkomen ;-). Inmiddels zal de situatie vast al gewijzigd zijn, dus laat me weten hoe! Lieve groet, Michelle

 6. Beste,

  Mijn situatie is nogal ingewikkeld. Mijn ex en ik zijn bijna 10 jaar samen geweest. We hebben mooie tijden gehad, maar ook veel spanningen… Uiteindelijk hadden we een broer en zus relatie en zijn na een tijd uit elkaar gegaan.
  Voor mij blijft hij de ware en ik heb alles aan gedaan om de relatie weer goed te krijgen, maar helaas is het niet gelukt. Hij ziet me als zijn zus en kan dat niet veranderen. We gaan wel veel met elkaar om omdat hij ook erg betrokken is bij mijn dochter.
  Inmiddels heeft hij iemand anders op het oog.
  Het is zo pijnlijk dat hij iemand anders wil en niet mij. Ik heb veel leed van en van alle afwijzingen enz.. Mensen lachen mij uit achter mijn rug omdat ze weten dat ik van hem houd en hij niet van mij. Dat is ook heel erg !

  Ik wil dit niet meer.

  Hoe krjg ik hem uit mijn hoofd ???

  Groetjes

 7. Beste

  Een maand geleden heeft mijn ex na 2 jaar de relatie verbroken per SMS en we zijn beiden 30 jaar… plots was zijn liefde over nadat hij zoveel van me hield hij heeft me letterlijk op handen gedragen ..we hebben veel stress gekend omgangsrecht kinderen ging niet vanzelf en ja een vreselijke ex waardoor er veel spanningen waren , uiteindelijk ben ik in een depressie beland en hij kon dit blijkbaar niet aan we maakten de laatste tijd veel ruzie over kleine dingen …tot op een gegeven moment zo’n klein ding het einde van de liefde betekende , ik heb gesmeekt ja gehuild dus mijn kansen zijn zeker verkeken …Hij heeft er genoeg van hij kan niet om met mijn verdriet hij verplicht zichzelf ook om verder te gaan dus is aan het daten drinken feesten en storten op het werk zo ken ik hem niet ! Ik vraag of hij van me houd en ik krijg geen antwoord zelfs niet voor afsluiting hij kwam ook nog voor troost en knuffelde me vaak nu de laatste week niet meer …we hebben ook samen een woning en dat maakt het er niet simpeler op …De eerste tijd kwam hij nog eens slapen nu ook niet meer …en als hij slaapt neemt hij me s nachts vast ik sprak hem erover aan en zijn antwoord was onbewust hou ik nog van je maar onze toekomst is een illusie …Elke keer ik hem zie word hij koeler en gemeren en ik ga er kapot aan want ik wil er enkel zijn omdat hij zelf in een lastig pakket zit maar hij sluit zich de ene moment af en de andere moment niet … met mij iets gewoon doen als vrienden wil hij niet maar hij praat dan wel over een mislukte date , ik vind dit zeer frustrerend en ik weet niet meer wat ik nog moet doen …

  Groetjes

  1. Beste Rebecca, hierbij in het kort mijn advies: neem afstand, maar laat vanaf afstand wel zien (zorg ervoor dat je niet 100% onbereikbaar bent) hoe enthousiast en vrolijk je eigenlijk toch ook in het leven staat. Natuurlijk is een depressieve partner niet fijn. Met name als hij zelf afhankelijk is van jouw energie, gaat dat voor hem niet lukken. Hij prent zich nu in dat het inderdaad een illusie is, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Je zult echter wel met concreet bewijs moeten komen. Ga hem niet vragen om bij je te komen slapen! Ik wens je erg veel sterkte toe. Liefs, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG