JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil ? Het komt heel vaak voor dat op het moment dat een ex partner de relatie verbreekt, er toch iets overblijft van ‘het niet kunnen loslaten’. Kortom je ex wil vrienden blijven, en wil niet dat jij hem of haar nog als een minnaar ziet. Met zo’n houding helpt je ex je niet om door te gaan met je leven, en aan de andere kant, hoe kun je je ex nu vertellen dat je hem of haar terug wilt als je altijd maar net moet doen alsof je niet meer wil dan alleen op vriendschappelijke basis verder te gaan?

Je moet dus uit die impasse zien te komen, anders kan het maanden of zelf jaren gaan duren voordat je resultaat ziet en je je doel bereikt: je ex terug winnen en een nieuwe relatie kunnen aangaan.

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil : vermijd in ieder geval obsessief gedrag

Het komt heel vaak voor dat mensen die afgewezen worden door hun ex, zich opeens heel anders gaan gedragen dan voor de breuk. Ze vertonen opeens emotioneel afhankelijk gedrag. Dit gedrag kwam nooit eerder voor tijdens de relatie.  Ze stellen zich opeens op aan de vragende kant, en dat gedrag kan zodanig escaleren dat het obsessief wordt.

Wees in ieder geval niet gehaast om je ex te vertellen dat je hem graag terug wilt. Wees je emoties de baas en vermijd impulsiviteit. Het succes om je ex terug te winnen hangt dus af van tactisch, beheerst en adequaat handelen. Het moge duidelijk zijn dat je niet direct (na 1 of 2 weken) na de relatiebreuk je ex al moet vertellen dat je hem terug wilt. Verder geven we je hierbij nog tips die je vooral moet vermijden wil je nog kans maken bij je ex

1. Het meest kansloze gedrag is wanneer je je ex gaat stalken

Om te voorkomen dat je in allerlei valkuilen stapt zal ik in eerste instantie heel duidelijk naar je zijn: het versturen van wanhopige tientallen smsjes of whatsapp berichtjes, meerdere brieven of telefoontjes, of het continu vragen om uitleg zal je niets opleveren, dan behalve dat je nog veel harder terug zal krijgen dat je ex niets meer met je te maken wil hebben.

Stalken helpt dus helemaal niets. Integendeel, je riskeert dat je ex je definitief de rug zal toekeren

2. Je wil alles en veel te snel

Het proces na een relatiebreuk kan lang duren. Als je ex heeft besloten een punt achter de relatie te zetten dan heeft hij of zij daar echt wel serieus over nagedacht. Zijn of haar beslissing in twijfel trekken door te zeggen dat hij/zij een fout heeft begaan door jou te laten gaan is een ernstige fout. Om je ex terug te winnen zul je zijn/haar beslissing eerst moeten respecteren.

Er zijn zeker manier om je gevoelens te bekennen en je ex te vertellen dat je hem terug wilt omdat je nog steeds van je ex houdt.

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil: criteria ter overpijnzing

Je ex vertellen dat je hem graag terug wilt is zeker mogelijk maar het kan consequenties hebben die afhangen van een drietal criteria. Deze zijn:

1.De omstandigheden tijdens de relatiebreuk

De omstandigheden van de relatiebreuk en de aangevoerde redenen om met je te breken kunnen je meer informatie geven over de bedoelingen van je ex. Soms verloopt het proces na een relatiebreuk goed, vooral wanneer er wederzijds begrip is voor elkaars standpunt. Als je ex in staat is zijn gevoelens en redenen goed uit te leggen en hij/zij neemt hier uitgebreid de tijd voor, dan weet je in ieder geval waar je aan moet werken. Tevens is het ook een uiting van respect naar jou. Verpest het dus niet door in paniek te raken of hysterisch te gaan huilen.

2. Je hebt nog contact met je ex

Het antwoord op de vraag hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil hangt ook af van de vraag of je nog contact hebt met je ex. Als je ex je  compleet negeert en je geheel links laat liggen, dan is dat een slecht teken. Zou je dus nu je ex al vertellen dat je hem terug wil dan riskeer je dat je nul op request krijgt. In dat geval is het verstandig om voor langere tijd helemaal geen contact meer op te nemen met je ex

3. Het gedrag van je ex

De allerbeste indicatie of het nu wel of niet verstandig is om je ex te vertellen dat je nog van hem of haar houdt en hem terug wilt is door het gedrag te observeren. Maar ook jouw reacties hierop zijn belangrijk. Als je ex laat zien dat hij/zij naar je wil luisteren dan is dat altijd een goed teken. Sommige ex partners zijn vrij open over hun gevoelens naar de breuk. Ook in dat geval is het een goed teken want je ex is nog niet over de breuk heen en heeft moeite om je los te laten. Maar ook dan is voorzichtigheid geboden voordat je je ex vertelt dat je hem zo graag terug wilt

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil? Wat is de beste techniek?

Ook al zijn er criteria waar je vooraf rekening mee dient te nemen, het blijft riskant om je ex te vertellen dat je hem of haar graag terug wilt, toch is het mogelijk om je gevoelens te bekennen, zodanig dat je ex zijn/haar kijk op de situatie kan doen veranderen.

Het gaat om een houding waarbij je aan de ene kant ervoor zorgt dat je je niet als ‘vrager’ opstelt, en aan de andere kant dien je de interesse van je ex in jou te stimuleren. Geef subtiel aan dat je de redenen van de relatiebreuk begrijpt en dat je ervan hebt geleerd.

Natuurlijk kun je je ex op het juiste moment ook een brief schrijven, maar ook is het mogelijk om het je ex in een persoonlijk gesprek te vertellen dat je nog van hem/haar houdt. Vermijd echter je ex dit te vertellen per telefoon, sms, email of whatsapp omdat dat veel te onpersoonlijk is.

Nog een belangrijke tip is om vlak van tevoren een luchtig gesprek te voeren om je ex te laten zien dat het goed met je gaat, dat je vertelt wat je allemaal sinds de breuk hebt ondernomen. Kortom in dat ‘luchtige’  gesprek vertel je alle acties die je hebt uitgevoerd om te veranderen. Boor ook onderwerpen aan waar jullie samen affiniteit mee hebben en samen om kunnen lachen. Vervolgens kun je iets serieuzer worden en je gevoelens op en eerlijk bekennen en vertellen dat je je hem terug wil. Op dat moment zal je ex al veel meer open staan om naar je te luisteren.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hallo, mijn ex en ik zijn nu zo’n 3 maanden uit elkaar en hebben een maand na de breuk helemaal GEEN contact gehad. Na die maand kreeg hij te horen dat ik met nog een man uit het verleden goed contact had en heeft die ervoor gezorgd dat hij mij blokkeerde door hem te bedreigen. Daarna wilde mijn ex afspreken en ik stemde daarmee in. Hij is trouwens diegene die het uitmaakte omdat de “gevoelens” weg waren. Nu 2 maanden verder zien we elkaar elk weekend en elk weekend blijven we bij elkaar slapen en doen we leuke dingen. Ik weet echter niet hoe ik duidelijkheid hierover kan krijgen? Hij is heel moeilijk in te schatten. Ik denk zelf als je je enige vrije dagen in de week opofferd om bij een bepaald persoon te zijn, dan kan daar toch meer achter zitten dan vriendschappelijk. Hij gaf in een eerder gesprek al aan dat het niet alleen voor de gezelligheid en seks was, maar dat hij ook nog bepaalde gevoelens had.

    1. Beste Jane, wees op je hoede! Sommige mannen vinden het erg lastig te weten dat hun ex de aandacht trekt van een ander. Ze kunnen hier dan niet mee omgaan en doen er alles aan om dat te voorkomen, ondanks het feit dat er geen gevoelens meer zijn. Maar goed, hij zegt dat er nog ‘bepaalde gevoelens’ zijn. Als jij hierover duidelijkheid wil, en je komt geen stap verder, test hem dan verder door ervoor te zorgen dat hij je niet kan bereiken gedurende een bepaald weekend. Geef geen redenen van je ‘weekendje weg’, hou het vaag. Zeg tegen hem met een onschuldige blik ‘maar wacht even, volgens mij begrijp ik hier iets niet helemaal, het is toch duidelijk dat we geen relatie meer hebben?’. Sterkte met deze situatie! Liefs, Marjolein

  2. Hoi Marjolein ik ben degene die jou gister in een berichtje onder de naam lu stuurde met een vraag. Nog bedankt voor je antwoord. Je zei afstoten en aantrekken. Had nog een vraagje. Hij heeft mij laatst duidelijk gemaakt wat hij waarschijnlijk nogmaals wilde benadrukken dat we niet meer samen zijn. Ik zei toen is al duidelijk. Beter dat niet meer te benoemen. Heb ik dat goed aangepakt?

  3. HOi Marjolein, mijn ex en ik zijn bijna 3 jaar uit elkaar. Komen elkaar nog regelmatig tegen door gezamelijke sport en plekken waar we elkaar gewoon toevallig weer tegen het lijf lopen zonder dat daar bedoeling achter zit. Ik heb altijd gevoelens voor mijn ex gehouden. We hebben ook met regelmaat nog contact op app. Ik heb dat gevraagd vond hij prima zolang t niet teveel is. Ik weet niet of hij mij nog wil of gevoelens heeft. Hij heeft me een keer gevraagd, waarom wil je me appen? Ik ben toen express niet eerlijk geweest. In de angst dat wat er nu is, veranderd. Heb gezegd ik geef om je. Op het moment wil hij sowieso geen relatie. Vanwege ziekte. Ik heb geen idee of hij nog gevoelens heeft of/ het nog eens in de toekomst een keer zou willen proberen. Wat kan ik nu het beste doen?

    1. Beste, zolang je ex geen veranderingen bij je ziet zal er niks veranderen. De bedoeling is dat je een bijzonder aantrekkelijke indruk op hem maakt, dat hij zichtbare veranderingen ziet. Ook al wil hij momenteel nog geen relatie, het is wel belangrijk dat je in zijn buurt blijft (niet te vaak uiteraard) en dat je bij elk contact een goede indruk maakt. Belangrijk is ook dat je niet continu aangeeft dat je om hem geeft. Het is lastig uit te leggen in een paar regels maar het is eigenlijk een kwestie van hem aantrekken en (enigszins) afstoten/ beschikbaar zijn en dan weer niet. Sterkte! Hartelijke groet, Marjolein

  4. Beste Marjolein, ik wil mijn ex ook graag terug, maar ik zit in een lange afstand relatie en zie mijn ex dus niet.Heeft het voor mij dan wel zin om een boek aan te schaffen? Hij heeft de relatie verbroken omdat hij geen relatie aan kan omdat hij onder behandeling staat van verslavingszorg.De liefde is van zijn kant niet weg. Kun je mij helpen?

    1. Beste Annie, laat je vriend eerst van zijn verslaving afkomen zodat hij weer normaal kan functioneren en hij je de liefde kan geven die je nodig hebt. Ik begrijp helemaal dat hij daartoe nu niet in staat is. Je helpt hem echt door hem te zeggen dat hij eerst hier zelf uit moet komen. Ik wens je erg veel sterkte toe in deze moeilijke situatie. Veel liefs, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl