Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil ? Het komt heel vaak voor dat op het moment dat een ex partner de relatie verbreekt, er toch iets overblijft van ‘het niet kunnen loslaten’. Kortom je ex wil vrienden blijven, en wil niet dat jij hem of haar nog als een minnaar ziet. Met zo’n houding helpt je ex je niet om door te gaan met je leven, en aan de andere kant, hoe kun je je ex nu vertellen dat je hem of haar terug wilt als je altijd maar net moet doen alsof je niet meer wil dan alleen op vriendschappelijke basis verder te gaan?

Je moet dus uit die impasse zien te komen, anders kan het maanden of zelf jaren gaan duren voordat je resultaat ziet en je je doel bereikt: je ex terug winnen en een nieuwe relatie kunnen aangaan.

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil : vermijd in ieder geval obsessief gedrag

Het komt heel vaak voor dat mensen die afgewezen worden door hun ex, zich opeens heel anders gaan gedragen dan voor de breuk. Ze vertonen opeens emotioneel afhankelijk gedrag. Dit gedrag kwam nooit eerder voor tijdens de relatie.  Ze stellen zich opeens op aan de vragende kant, en dat gedrag kan zodanig escaleren dat het obsessief wordt.

Wees in ieder geval niet gehaast om je ex te vertellen dat je hem graag terug wilt. Wees je emoties de baas en vermijd impulsiviteit. Het succes om je ex terug te winnen hangt dus af van tactisch, beheerst en adequaat handelen. Het moge duidelijk zijn dat je niet direct (na 1 of 2 weken) na de relatiebreuk je ex al moet vertellen dat je hem terug wilt. Verder geven we je hierbij nog tips die je vooral moet vermijden wil je nog kans maken bij je ex

1. Het meest kansloze gedrag is wanneer je je ex gaat stalken

Om te voorkomen dat je in allerlei valkuilen stapt zal ik in eerste instantie heel duidelijk naar je zijn: het versturen van wanhopige tientallen smsjes of whatsapp berichtjes, meerdere brieven of telefoontjes, of het continu vragen om uitleg zal je niets opleveren, dan behalve dat je nog veel harder terug zal krijgen dat je ex niets meer met je te maken wil hebben.

Stalken helpt dus helemaal niets. Integendeel, je riskeert dat je ex je definitief de rug zal toekeren

2. Je wil alles en veel te snel

Het proces na een relatiebreuk kan lang duren. Als je ex heeft besloten een punt achter de relatie te zetten dan heeft hij of zij daar echt wel serieus over nagedacht. Zijn of haar beslissing in twijfel trekken door te zeggen dat hij/zij een fout heeft begaan door jou te laten gaan is een ernstige fout. Om je ex terug te winnen zul je zijn/haar beslissing eerst moeten respecteren.

Er zijn zeker manier om je gevoelens te bekennen en je ex te vertellen dat je hem terug wilt omdat je nog steeds van je ex houdt.

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil: criteria ter overpijnzing

Je ex vertellen dat je hem graag terug wilt is zeker mogelijk maar het kan consequenties hebben die afhangen van een drietal criteria. Deze zijn:

1.De omstandigheden tijdens de relatiebreuk

De omstandigheden van de relatiebreuk en de aangevoerde redenen om met je te breken kunnen je meer informatie geven over de bedoelingen van je ex. Soms verloopt het proces na een relatiebreuk goed, vooral wanneer er wederzijds begrip is voor elkaars standpunt. Als je ex in staat is zijn gevoelens en redenen goed uit te leggen en hij/zij neemt hier uitgebreid de tijd voor, dan weet je in ieder geval waar je aan moet werken. Tevens is het ook een uiting van respect naar jou. Verpest het dus niet door in paniek te raken of hysterisch te gaan huilen.

2. Je hebt nog contact met je ex

Het antwoord op de vraag hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil hangt ook af van de vraag of je nog contact hebt met je ex. Als je ex je  compleet negeert en je geheel links laat liggen, dan is dat een slecht teken. Zou je dus nu je ex al vertellen dat je hem terug wil dan riskeer je dat je nul op request krijgt. In dat geval is het verstandig om voor langere tijd helemaal geen contact meer op te nemen met je ex

3. Het gedrag van je ex

De allerbeste indicatie of het nu wel of niet verstandig is om je ex te vertellen dat je nog van hem of haar houdt en hem terug wilt is door het gedrag te observeren. Maar ook jouw reacties hierop zijn belangrijk. Als je ex laat zien dat hij/zij naar je wil luisteren dan is dat altijd een goed teken. Sommige ex partners zijn vrij open over hun gevoelens naar de breuk. Ook in dat geval is het een goed teken want je ex is nog niet over de breuk heen en heeft moeite om je los te laten. Maar ook dan is voorzichtigheid geboden voordat je je ex vertelt dat je hem zo graag terug wilt

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil? Wat is de beste techniek?

Ook al zijn er criteria waar je vooraf rekening mee dient te nemen, het blijft riskant om je ex te vertellen dat je hem of haar graag terug wilt, toch is het mogelijk om je gevoelens te bekennen, zodanig dat je ex zijn/haar kijk op de situatie kan doen veranderen.

Het gaat om een houding waarbij je aan de ene kant ervoor zorgt dat je je niet als ‘vrager’ opstelt, en aan de andere kant dien je de interesse van je ex in jou te stimuleren. Geef subtiel aan dat je de redenen van de relatiebreuk begrijpt en dat je ervan hebt geleerd.

Natuurlijk kun je je ex op het juiste moment ook een brief schrijven, maar ook is het mogelijk om het je ex in een persoonlijk gesprek te vertellen dat je nog van hem/haar houdt. Vermijd echter je ex dit te vertellen per telefoon, sms, email of whatsapp omdat dat veel te onpersoonlijk is.

Nog een belangrijke tip is om vlak van tevoren een luchtig gesprek te voeren om je ex te laten zien dat het goed met je gaat, dat je vertelt wat je allemaal sinds de breuk hebt ondernomen. Kortom in dat ‘luchtige’  gesprek vertel je alle acties die je hebt uitgevoerd om te veranderen. Boor ook onderwerpen aan waar jullie samen affiniteit mee hebben en samen om kunnen lachen. Vervolgens kun je iets serieuzer worden en je gevoelens op en eerlijk bekennen en vertellen dat je je hem terug wil. Op dat moment zal je ex al veel meer open staan om naar je te luisteren.

Klik hier om een reactie achter te laten 7 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG