Hoe weet ik of mijn ex mij terug wil

Wanneer je liefdesverdriet hebt is er slechts 1 ding wat je continu bezig houdt: vragen vragen en nog eens vragen. In 1 minuut kunnen er tientallen vragen door je hoofd flitsen. Vragen als ‘waarom heeft mijn ex het uitgemaakt’, ‘wat deed ik verkeerd’, en ook ‘hoe weet ik of mijn ex nog van me houdt’

Je zoekt naar antwoorden naar aanleiding van de breuk, en je draait continu hetzelfde filmpje af uit angst dat je iets, een klein detail over het hoofd zou hebben gezien. Je wilt je ex graag terug, en nu zijn er af en toe signalen waarbij je voorzichtig denkt “betekent dit dat mijn ex me terug wil?”

En zo ja, hoe weet ik of dat werkelijk zo is, hoe weet ik of mijn ex nog van mij houdt?

MIsschien heeft je ex al een paar keer contact met je opgenomen. Je vraagt je af of de gevoelens van je ex echt zijn, of is het nu zo dat je ex alleen maar wil weten hoe het met je gaat? Dat hij of zij naar je vraagt uit een bepaalde vorm van beleefdheid of wellicht ook medelijden?

Ik begrijp dat je duidelijkheid wil, en ik hoop je in dit artikel die te kunnen geven. Toch moeten we voorzichtig zijn met het trekken van conclusies. Maar ondanks dat zijn er toch een aantal kenmerken die veelal wijzen op het feit dat je ex je nog leuk vindt en je ex je nog mist.

Hoe interpreteer ik de signalen van mijn ex?

Wees altijd op je hoede. Mocht je na het lezen van dit artikel concluderen dat je ex je inderdaad nog steeds leuk vindt, zorg er dan sowieso voor dat je een bepaalde mate van afstand houdt, en je eerst de ‘kat uit de boom kijkt’.

Allereerst, accepteer dat de situatie na je relatiebreuk onzeker is, en dat  het normaal is dat jullie je ongemakkelijk voelen om met elkaar te communiceren. Er is een bepaalde mate van spanning omdat je niet weet wat de ander denkt en voelt.

Maar ik hou nog van mijn ex en ik wil dat het wederzijds is!

Natuurlijk wil je dat de gevoelens die je hebt voor je ex, dezelfde zijn als je ex heeft voor jou. Maar voordat je jezelf afvraagt hoe weet ik of mijn ex mij terug wil, zou het verstandig zijn als je eerst heel zeker bent van je eigen gevoelens, of je nog steeds houdt van de persoon houdt die je verlaten heeft. Of…is het misschien omdat je je nu zo eenzaam voelt dat je denkt nog steeds van je ex te houden?

Of zeg je nu ‘nee dat niet omdat ik ook erg goed alleen kan zijn’, maar dan kan er nog een andere oorzaak zijn dat je jezelf inprent nog steeds van je ex te houden.

Te denken valt aan gevoelens van trots, het stemmetje in je hoofd die je vertelt  ‘Hey je accepteert toch zeker niet dat hij/zij niet ziet wat een ongelooflijk waardevol persoon je bent?’

Hoe kun je dus zeker zijn of je nog echt van je ex houdt en je ex ook van jou?

Of de liefde die je voelt voor je ex nu echt is, is soms erg moeilijk te bepalen. Dat komt omdat je nu je relatie over is, te maken krijgt met een wirwar aan emoties en gevoelens die zowel positief als negatief zijn.

Denk bijvoorbeeld aan hoe aantrekkelijk jij je ex vindt, wraakgevoelens waar je mee te maken krijgt omdat hij of zij je respectloos behandelde, gevoelens van jaloezie, of juist vriendschap en veiligheid.

Het gaat erom dat je een duidelijk beeld hebt van jezelf, je eigen emoties en gevoelens en vooral waar ze op gebaseerd zijn. Dit is ook bepalend voor het succes wat je uiteindelijk (al dan niet ) zult boeken wanneer je je ex terug wilt winnen. Ook kan het zijn dat je nu zegt zeker te zijn je ex nog terug te willen, en dat je halverwege het traject toch tot de ontdekking komt dat het uiteindelijk beter is dat de relatie definitief over is.

Waarom is het zo belangrijk dat ik je deze vraag stel?

Wel, als je niet duidelijk weet wat je wilt en voelt, riskeer je onnodig gekwetst te raken. Dus wees eerlijk met jezelf en bepaal of je gevoelens voor je ex niet op een of andere manier ‘gekleurd’ zijn door externe factoren of emoties die je niet onder controle hebt.

Het is belangrijk dit te begrijpen zodat je een beter inzicht hebt waarom je ex op bepaalde momenten opeens zo negatief en dan weer positief kan reageren. Het is goed mogelijk dat je ex, ook al heeft hij of zij een punt gezet achter de relatie, zich ook niet bewust is van zijn/haar gevoelens voor jou, en denkt nog steeds van je te houden ook al is dat misschien niet zo.

Kortom: om het gedrag van je ex te begrijpen zul je eerst jezelf goed moeten begrijpen

Hoe weet ik of mijn ex mij terug wil

Veel mensen stellen zichzelf de vraag “hoe weet ik of mijn ex mij terug wil” of “hoe weet je of je ex nog van je houdt”

Allereerst is het belangrijk te weten of het gaat om een man of een vrouw. Vrouwen hebben er namelijk meer moeite mee om hun ware gevoelens te verbergen, maar natuurlijk is dat ook weer afhankelijk van het karakter van je ex.

Het ligt voor de hand te denken dat je ex je nog steeds terug wilt als hij/zij vaker contact met je opneemt. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je ex je nog terug wil, dus pas op met het trekken van dergelijke conclusies. hoe weet je of je ex nog van je houdt

Ook als hij of zij zegt je te missen en over je gedroomd heeft, ook dan hoeft dat niet te betekenen dat het gaat om echte liefde.

Ik wil dit eerst even duidelijk maken voordat je de verkeerde dingen denkt. Je moet altijd erg voorzichtig zijn met het trekken van conclusies na een relatiebreuk.

Hier een opsomming van kenmerken die erop zouden kunnen duiden dat je ex je terug wil, of althans nog twijfels heeft over de breuk:

  • je ex gedraagt zich jaloers als hij/zij je ziet met een ander (ook al heeft je ex je gezegd dat dat absoluut niet het geval is)
  • je ex gebruikt woorden als ‘misschien’ ‘we zullen zien’ ‘ik weet het niet’ ‘als we bestemd zijn voor elkaar komen we toch bij elkaar terug’
  • je ex vraagt je meerdere malen of je al iemand anders hebt
  • je ex vraagt je of hij/zij je nog regelmatig kan blijven zien
  • je ex informeert bij vrienden hoe het met je gaat
  • je ex blijft contact houden met je familieleden
  • je ex liket je publicaties regelmatig op facebook

Wat mannelijke ex partners betreft: pas op dat je geen druk op hem legt. Mannen hebben er sowieso al meer moeite mee om eerlijk te zijn over hun ware gevoelens

Een man is doorgaans eerder geneigd om vlak na de breuk een andere relatie aan te gaan (reboundrelatie). Als je ex partner maanden na de breuk nog steeds single is, dan kan dat een teken zijn dat hij er erg veel moeite mee heeft om je los te laten.

Is er een kans dat mijn ex nog terug komt?

Natuurlijk is de liefde wat 2 partners samenbindt, maar dat is niet alles. Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Gevoelens kunnen veranderen, en je kunt gevoelens van liefde weer aanwakkeren of stimuleren door bijvoorbeeld je gedrag te veranderen. Anderzijds kunnen gevoelens van liefde ook gemakkelijk verdwijnen door je afstandelijk, negatief en respectloos te gedragen. Alles hangt in de eerste plaats af van jezelf, je gedrag, je karakter, je motivatie, je verleden etc. Hetzelfde geldt ook voor je ex.

Heeft je ex je 2 maanden geleden gezegd dat het nooit meer goed komt?

Dat hoeft niet te zeggen dat dat ook waar is. Gevoelens zijn veranderlijk, je kunt ze afbreken maar ook positief stimuleren.

Denk maar eens na over de volgende vraag: was jullie relatie altijd hetzelfde? Natuurlijk niet! Een relatie evolueert, gevoelens evolueren, zelfs nadat de relatie is gestopt.

Na een relatiebreuk breekt er op een gegeven moment een bewustwordingsfase aan waarbij men zich gaat bezinnen op punten als:
– in hoeverre was er eigenlijk sprake van gemeenschappelijke waarden met mijn ex
– hoe goed waren we op seksueel vlak met elkaar
– in hoeverre lagen we met onze plannen voor de toekomst op 1 lijn

Met alleen gevoelens van liefde die je ex voor je had of nu nog heeft, is dus nog niet alles gezegd. Want de 3 punten die ik hiervoor noemde zijn evenzo belangrijk. Daarnaast zijn er verschillende technieken om je ex te verleiden als je de aantrekkingskracht op je ex wilt verhogen.

>>> Lees ook: waarom je je ex nog steeds niet terug hebt en de 5 beste beinvloedingstechnieken voor succes

Klik hier om een reactie achter te laten 11 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG