• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hopeloos verliefd op mijn ex

Ik ben hopeloos verliefd op mijn ex maar hij of zij heeft een eind aan de idylle gemaakt.

Je vraagt je misschien ook af of het wel normaal is dat je nog verliefd bent op je ex en of je je ex eigenlijk niet eerder moet loslaten. Het omgaat met je verliefde gevoelens is niet gemakkelijk en daardoor wordt het ook lastig om je ex op een juiste manier te benaderen. Maar wees gerust, ik zal er alles aan doen om je op weg te helpen!

Hopeloos verliefd zijn op je ex is heel normaal

Je bent een mens met gevoelens en je hebt nu eenmaal fantastische ervaringen gehad met je ex. Ook al ben je gedumpt door je ex, dan nog kun je na weken, zelfs maanden nog hopeloos verliefd zijn. Herinneringen aan je oude relatie gaan niet zomaar weg. Er is geen knop waarmee je je gevoelens uit kunt schakelen. De vraag is alleen: hoe ga je er op een juiste manier mee om?

Omgaan met hopeloos verliefde gevoelens voor je ex

Eerst moet je bedenken dat de reden van je verliefdheid ongetwijfeld te maken kan hebben met het feit dat je ex nu opeens onbereikbaar is. Je hebt nu alle ruimte om je ex te idealiseren, om je ex mooier voor te stellen dan hij of zij in werkelijkheid is.

Dit is heel menselijk, want we houden er nu eenmaal van onze fantasieën de vrije loop te laten. Het is een heerlijk gevoel om romantische beelden op te roepen en om over je ex te dromen. Dat je die gevoelens hebt kan vervelend zijn omdat ze op dit moment niet worden beantwoord en daardoor riskeer je te blijven hangen in liefdesverdriet.

Het is dus belangrijk dat je leert omgaan met je hopeloze verliefdheid door ze eerst te leren accepteren, maar door tegelijkertijd ook te accepteren dat het geen zin heeft om jezelf steeds pijn te doen door te denken aan je ex. Bovendien word je voor je ex niet aantrekkelijk als je je overgeeft aan je verdriet en steeds maar denkt er kapot aan te gaan.

Natuurlijk ben je nog steeds verliefd op je ex, maar dat betekent nog niet dat je leven ophoudt. Er zijn nog veel dingen die je kunt doen om niet meer aan je ex te denken. Afleiding kun je zoeken in de vorm van uitgaan met vrienden, een bioscoop bezoek of bezoek aan een museum, maar ook door jezelf een heel belangrijke vraag te stellen “wat helpt het mij om hopeloos verliefd te blijven op mijn ex. Ik wordt er alleen maar ongelukkig van”.

Liefde is een gevoel dat je deelt met een ander

Platonische liefde is mooi, maar alleen in films heeft het een functie. Liefde is een gevoel dat je moet onderhouden anders zal het op den duur uitdoven. Je hebt vast wel gehoord van de uitspraak “uit het oog, uit het hart”. Denk niet dat de gevoelens van je ex voor jou geheel verdwenen zijn alleen om het feit dat jullie elkaar misschien al een langere tijd niet hebben gezien. Het is heel goed mogelijk dat als je naar je ex toe zou gaan, de liefdesvlam weer ontwaakt, alleen moet je wel weten hoe je te werk moet gaan. Volg daarom goed onze tips als je je ex weer terug wilt winnen zodat je fouten kunt voorkomen.

Je bent hopeloos verliefd op je ex, maar is het echte liefde of het verlangen om je ex te bezitten

Het is niet altijd even gemakkelijk om een juist onderscheid te maken tussen echte liefde of het verlangen om iemand te bezitten. Het feit dat je hopeloos verliefd bent op je ex kan ook voortkomen uit emotionele afhankelijkheid of een gebrek aan zelfvertrouwen.

Ga dus goed na bij jezelf waarom je zo verliefd bent op je ex. Het kan ook zijn dat als je het boek “Genees Je Gebroken Hart in 15 stappen leest” je je al een stuk beter voelt omdat je tijdens het lezen van het boek je liefdesgevoelens voor je ex een plek kan geven.

Je moet je ex eigenlijk het allerbeste gunnen et dat houdt eigenlijk ook in het accepteren dat je ex nu met een ander is, want als je na enige tijd nog steeds niet af kunt komen van die verliefde gevoelens voor je ex dan kan het zijn dat die gevoelens gebaseerd zijn op een verlangen om je ex te bezitten en dat heeft niets te maken met echte liefde. Echte liefde is onbaatzuchtig en belangeloos. Bij echte liefde verwacht je niets terug.

Je ex terug winnen als je hopeloos verliefd op hem of haar bent

Je vraagt je af of je je ex nog terug kunt winnen?

Hier is het antwoord op je vraag: elke dag komen koppels weer bij elkaar dus het is heel goed mogelijk dat hetzelfde voor jou geldt, maar hopelijk heb je dit artikel goed gelezen en heb je nu antwoord op de vraag waar die gevoelens vandaan komen en hoe je ze een plek kunt geven.

Wil je je ex terug winnen dan is het echt heel belangrijk dat je eerst leert om meester te worden over je gevoelens en dat je leert nauwkeurige stappen te volgen om geen fouten te begaan. Liefdesverdriet Boek

Het heeft in ieder geval geen zin om je ex te smeken of je ex te vertellen dat je nog hopeloos verliefd op  hem of haar bent.

Neem eerst wat afstand en analyseer eerst waar je verlangens vandaan komen. Ga pas dan weer naar je ex wanneer je je emoties kunt beheersen en zorg dat je mijn training volgt!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG