HULP BIJ LIEFDESVERDRIET – DIT IS DE PLEK!

Liefdesverdriet is een persoonlijk verdriet wat je niet kunt delen. Hulp bij liefdesverdriet wijs je liever af en ga je zelf het verdriet verwerken op je eigen manier. Het gevoel van het verdriet het gemis en de pijn zit namelijk in jouw lichaam en geest en kan alleen door de betreffende persoon verwerkt worden. Het verwerken van liefdesverdriet valt niet mee en moet niet onderschat worden.

Het is vergelijkbaar met een rouwproces, afscheid nemen van een liefhebbend persoon. Beetje bij beetje kom je ieder verdriet te boven. Of het nu gaat om het verliezen van iemand aan de dood of door een verbroken relatie. Je hebt vaak het gevoel de enige te zijn op dat moment. Iedereen om je heen zit prettig in een relatie, lijken op het oog heel gelukkig terwijl jij je ex ontzettend mist en niet weet hoe je nu verder moet. Je voelt je alleen, ongelukkig en in de steek gelaten. En hoe moet je verder? Je bent alleen hierin en hebt geen hulp bij liefdesverdriet, of toch wel?

Hulp bij liefdesverdriet – wees sociaal!

Het is belangrijk om plannen te blijven maken. Sluit jezelf niet op, zonder je niet af van de buitenwereld. Het helpt je niet om liefdesverdriet sneller te boven te komen. Sterker nog, zodra je denkt het gevoel te hebben er overheen te zijn, zul je er achter komen dat je pas het echte verdriet en gemis voelt zodra je buiten bent. Onder de mensen, onder de gelukkige stelletjes. Pas dan realiseer je je waarschijnlijk hoe fijn jullie het hadden en hoe erg je je ex nu mist. Als je al die tijd die gevoelens hebt weggestopt dan komen deze er alsnog uit. Beter blijf je onder je vrienden, familie en kennissen. En misschien zit hier ook wel de beste truc om over je liefdesverdriet heen te komen.

Niemand die je beter kent dan je eigen vrienden en familie. Iemand bij wie je jezelf kunt zijn. Maakt niet uit wie dit is, vriend, vriendin, broer, zus, neef, nicht, collega of vader of moeder. Maak dan ook gebruik van aangeboden hulp. Door ervaringen te delen kan je je heel opgelucht voelen waardoor je je ineens niet meer de enige voelt. Waardoor je je minder eenzaam voelt zowel omdat je niet alleen bent, en omdat je het verdriet niet alleen voelt. Door er samen om te praten deel je toch je verdriet en kan de ander je hulp bij liefdesverdriet bieden. Niet alles in het leven hoef je alleen te doen, juist als je hulp aanvaardt zul je je sterker voelen en niet meer eenzaam. Door ervaringen te delen en verdriet te delen gaat jouw verdriet op den duur minder zeer doen. Het werk echt.

Een verbroken relatie is een serieus proces wat iedereen op zijn eigen manier en tempo verwerkt. Sommige komen er nooit werkelijk overheen. Zeker als de keuze voor het beëindigen van de relatie niet je eigen keuze is geweest. In dat geval sta je er niet achter en accepteer je de beslissing eigenlijk niet. Echter moet je voor een prettige relatie met zijn tweeën zijn. Als de ander besluit er niet meer voor te willen gaan hebben we ons daar bij neer te leggen. We moeten een weg zien te vinden hiermee om te gaan en hulp bij liefdesverdriet is zo gek nog niet.

Met de tijd worden we steeds wijzer en leren we beter omgaan met tegenslagen. Helaas moeten er daardoor wel nare gebeurtenissen aan vooraf gaan willen we aan deze wijsheid komen. Dat geeft niet, in zwaar weer zien we de positieve kanten vaak niet. Maar voor iedereen gaat uiteindelijk de zon weer schijnen. Accepteer hulp bij liefdesverdriet. liefdesverdriet

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG