HUWELIJKSPROBLEEM OPLOSSEN? GENIALE TIPS!

In voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt. Dat zijn enkele beloftes die gemaakt worden als twee mensen besluiten om met elkaar te trouwen. Beloftes die helaas nog vaak gebroken worden. Eén op de drie huwelijken zou uitlopen op een scheiding, wat natuurlijk erg veel is. Deze huwelijken zullen niet gesloten zijn met het idee dat ze weer zouden eindigen. Ze zijn meestal begonnen met verliefde stelletjes die voor elkaar wilden kiezen en samen oud wilden worden. Als je op een trouwfeest bent, is het toch een raar idee dat er een kans is van één op drie dat dit huwelijk geen stand houdt. Voordat je besluit om te gaan scheiden kun je natuurlijk beginnen met het huwelijksprobleem oplossen.

Huwelijksprobleem oplossen

Juist omdat je met elkaar bent getrouwd met het idee om samen oud en gelukkig te worden, is het zeker de moeite waar om eerst te proberen of jullie huwelijk nog te redden is. Opgeven en scheiden kan natuurlijk altijd nog. Het huwelijksprobleem oplossen heeft nu de eerste prioriteit. Als het niet werkt en de koek echt op is dan is dat natuurlijk zo, maar je kunt ook te snel opgeven.

Een relatie, een huwelijk zullen en kunnen niet altijd hetzelfde zijn. Je kunt niet je hele leven zo verliefd op elkaar blijven zoals in het begin. Net zoals het ook niet zo spannend en nieuw kan blijven als toen jullie elkaar net leerden kennen. Maar dat wil niet zeggen dat je dan niet meer samen verder kunt. De eerste verliefdheid zal, als het goed is, in de loop van de tijd overgaan in houden van. Met de tijd zal ook de sleur zijn intrede doen in de relatie. Maar het is aan jullie zelf om je hier bewust van te zijn en hier samen aan te willen werken. Je kunt niet voorkomen dat de tijd bepaalde dingen verandert. Maar je kunt wel zelf beslissen hoe je hiermee omgaat en wat je eraan doet.

Als je met elkaar getrouwd bent, ben je op veel vlakken met elkaar verbonden. Zowel op emotioneel als op praktisch vlak. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het de moeite waard om te vechten voor je huwelijk. Al is de andere kant natuurlijk ook weer dat alleen voor de kinderen bij elkaar blijven ook niet de oplossing is.

Huwelijksprobleem oplossen met relatietherapie

Als jullie er samen niet meer uitkomen en jullie huwelijksprobleem oplossen jullie zelf niet lukt dan kun je hulp inschakelen. Als het jullie elkaar kwijt zijn geraakt, alleen nog maar ruzie kunnen maken en niet uit die negatieve spiraal kunnen komen dan kunnen jullie ervoor kiezen om in relatietherapie te gaan.

Relatietherapie is iets wat je samen doet en dus ook samen aangaat. Jullie zullen een afspraak maken bij een therapeut en daarna om regelmatige basis een consult hebben. Zo’n consult duurt meestal ongeveer een uur. Tijdens een consult zal de therapeut met jullie in gesprek gaan over jullie problemen en hoe jullie hier het beste mee om kunnen gaan.

Vaak worden er dan oefeningen meegegeven die de partners samen kunnen doen in de tijd tussen de verschillende consulten. Tijdens een volgend consult wordt dan besproken hoe de oefeningen zijn gegaan en hoe de beide partners dit hebben ervaren. Waar zijn ze tegen aangelopen en wat ging er juist heel erg goed. Een therapeut heeft dus geen kant en klare oplossing maar zet jullie zelf en samen aan het werk.

De duur van de therapie is heel verschillend omdat iedere situatie natuurlijk anders is. Sommige stellen zijn met een paar sessies al geholpen, terwijl anderen misschien wel jaren therapie nodig hebben. Maar hopelijk leven zij dan nog lang en gelukkig…

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG