2

Ik Ben Verliefd Op Mijn Ex – Wat Moet Ik Doen?

Ooit geloofde je dat je relatie voor altijd zou standhouden, maar intussen is het anders gelopen. Ondanks de problemen die jullie af en toe hadden komt de relatiebreuk als een donderslag bij heldere hemel. Bovendien heb je nog steeds sterke gevoelens voor je ex. Ik ben nog steeds verliefd op mijn ex: wat nu gedaan?

Verliefd op mijn ex: is dat normaal?

Altijd had je al een sterke liefde voor je ex. Je verliefdheid had je hoofd in de wolken gebracht en een echte boost betekend voor je zelfvertrouwen en je optimisme. Maar door de breuk is dit helemaal getemperd en zit je met de handen in het haar. Vooral omdat nu blijkt dat de liefde van jouw kant sterker was dan van de kant van je ex.

Het is dus niet abnormaal dat je jezelf moet toegeven: help! ik ben nog steeds verliefd op mijn ex. Want gevoelens van liefde verdwijnen niet zomaar wanneer een van de twee partners een einde aan de relatie maakt. En het is zelfs mogelijk dat die gevoelens ook weer versterkt worden, precies omdat ze geen feedback meer krijgen van de geliefde.

Enkele tips

Een andere mogelijkheid is dat je gevoelens voor je ex verminderen in de periode van de relatiebreuk, maar toch weer opduiken als je teleurstelling bezonken is. Als het stof van het conflict is gaan liggen, is het mogelijk dat je opnieuw verliefd gaat worden op je ex. Dit betekent dat jouw gevoelens diep zijn en je liefde echt is.

Want echte liefde kan zich niet laten afremmen door conflictsituaties of explosieve discussies. Het gevolg hiervan is dat er nog hoop is om je ex terug te krijgen. Want als jouw verliefdheid nog steeds zo sterk is, dan is vijftig procent van de verzoening toch al begonnen, niet? Neem de tijd om je emoties weer op orde te krijgen en als je je sterk genoeg voelt, neem dan opnieuw contact op met je ex.

Je ex zal ook tijd nodig hebben om de breuk te verwerken, maar toch kan er nog een kans op goedmaking zijn. Een goede strategie is om zo eerlijk mogelijk aan je ex te vertellen dat je nog steeds stapelverliefd bent en dat je een nieuwe start wilt nemen. Dan kan de vraag: ik ben nog steeds verliefd op mijn ex, wat nu? zeker nog een positief antwoord inhouden.

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG