Ik Denk Nog Steeds Aan Haar… Herkenbaar? Enkele Tips!

Ook al is de relatie ten einde, de gevoelens die je voor elkaar hebt, gaan daarmee niet zo maar weg. Ik denk nog steeds aan haar, is dan ook niets vreemds. De vraag is hoe je daarmee om gaat.
Ik wil verder

Wanneer ik denk nog steeds aan haar centraal staat in jouw leven, dan is het aan de tijd stappen te zetten en hulp te zoeken. Want je blijft hangen, net als een LP dat doet als de naald vol vuil zit of er een kras op zit. Hetzelfde stuk wordt herhaald en herhaald. Dat schiet niet erg op. Zeker niet wanneer je graag verder wilt met jouw leven.

Het wordt anders wanneer je denkt nog een kans te maken op verzoening. Op zo’n moment is ik denk nog steeds aan haar positief, want blijkbaar ben je nog niet bereid om afscheid te nemen of om op te geven.

Maar ook nu geldt dat hulp geen overbodige luxe is. Want wat je zelf spontaan gaat ondernemen, kan misschien heel goed bedoeld en heel lief zijn, maar ook faliekant mislukken. Dat kan voorkomen worden door er eerst over na te denken, het te bespreken en waar nodig aan te passen.

Waar sta ik zelf?

Ik denk nog steeds aan haar kan dus meer betekenen dan terug willen in de oude relatie. Het is goed om uit te vinden wat precies de betekenis is van ik denk nog steeds aan haar.

1. is dat omdat ik nog steeds van haar houd?

2. is dat omdat ik me eenzaam voel?

3. is dat omdat ik op zoek ben naar een manier om haar te pakken?

4. is dat omdat ik haar nog steeds heel leuk vind, maar niet meer echt verliefd ben?

5. is dat omdat ik met veel plezier terug kijk op de relatie met haar?

Deze en andere vragen kunnen een rol spelen. Pas op dat nummer 3 niet de bovenhand krijgt, want dat is het slechtste wat er kan gebeuren. Dat is ook de reden om al die emoties en gevoelens met professionele hulp aan te pakken.

Zo krijgen ze een plek en wordt duidelijk welke kant je uit wil. Loslaten en opnieuw beginnen? Nog een poging wagen? Wat als het niet lukt? Hoe voel ik me dan en hoe ga ik daarmee om? Vragen die een antwoord willen. Dan kun je ook verder met jouw eigen leven.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG