• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ik ga kapot aan liefdesverdriet: wat moet ik doen?

Ik ga kapot aan liefdesverdriet: wat moet ik doen?

“Ach joh, het gaat allemaal wel over. Je vindt gauw toch weer een ander….” Het klinkt vast bekend in je oren? Maar het boeit je niet. Je hoort het nauwelijks. Vrienden begrijpen je niet als je zeg ‘ ik ga kapot aan liefdesverdriet’. Je eetlust verdwijnt. Vrienden en familieleden maken zich zorgen en zeggen dat ze begaan zijn met je lot, maar toch heb je het gevoel dat ze niet kunnen begrijpen wat je doormaakt.

Je zegt niets, maar je wordt uitgenodigd om mee uit te gaan. Je slaat de uitnodiging af en bedenkt een excuus om niet mee te gaan. Je kruipt liever ver onder de dekens want je voelt je letterlijk ziek. Geestelijk en lichamelijk ziek. Je denkt dat je kapot gaat aan je verdriet om je ex. Je vraagt jezelf af: hoe lang gaat deze pijn, dit liefdesverdriet nog duren?

Ik ga kapot aan liefdesverdriet en voel me schuldig

Natuurlijk kun je niet om het gemis en de eenzaamheid heen. De ergste schok die je nu moet overwinnen is de confrontatie met de werkelijkheid, de desillusie. Je had immers alles goed uitgestippeld voor de toekomst. Je had vertrouwen in je ex, en je ex vertrouwde jou. Er waren plannen, een toekomst, en alles is opeens verdwenen. Je kunt er niets aan doen en het geeft je een wanhopig gevoel nu je je liefdesverdriet in je eentje moet zien te overwinnen. Je kunt de klok helaas niet meer terugdraaien.

En aan de andere kant wil je jezelf straffen. Je ex heeft je al gestraft toen hij of zij een punt had gezet achter de relatie. Maar je vindt het niet genoeg. Je vindt dat je jezelf ook moet straffen voor je eigen fouten. Omdat je je toch al ellendig voelt is jezelf straffen eigenlijk wel heel gemakkelijk. Je begint bij voorbeeld door niet meer te eten, want je hebt immers geen honger meer. Je raakt er steeds meer van overtuigd dat het zo hoort te zijn.

Je kunt eigenlijk ook nog een stapje verder gaan als je continu tegen jezelf zegt dat je kapot gaat aan liefdesverdriet. Je kunt gaan roken, gaan drinken of blowen. Hoe dan ook, al dit soort gevoelens en problemen komen door het imago dat je van jezelf hebt of creëert. Door al die schuldgevoelens.

Hoe het belang van persoonlijk welzijn inzien zodat je niet kapot hoeft te gaan aan liefdesverdriet?

Ik zal niet proberen jou te overtuigen dat jezelf goed voeden belangrijk is. Je verliest gewicht, je voelt je moe en hebt geen energie meer? Je weet heus wel waardoor het komt. Je hoeft daar niet voor gestudeerd te hebben om te begrijpen dat je speelt met je leven als je stopt met eten door liefdesverdriet.

Verplaats jezelf nu eens even in je ex. Je komt hem of haar morgen tegen. Je ex ziet dat je 2, 5 of zelfs 10 kilo verloren hebt. Wat denk je zelf? Zal je indruk kunnen maken op je ex? Dat je jezelf niet meer verzorgt, jezelf niet meer respecteert? Ik zal je vertellen wat je ex zal denken (maar met een beetje nuchter verstand kun je dit natuurlijk ook zelf bedenken):

– wat is hij/zij toch onvolwassen
– wat is hij/zij toch oninteressant
– wat is hij/zij toch problematisch
– wat is hij/zij toch onaantrekkelijk
– wat is hij/zij toch een triest geval

Afijn, vul het lijstje zelf maar aan.

Of je dus nu en reden hebt of niet om jezelf kapot te laten gaan aan liefdesverdriet, je ex heeft er geen boodschap aan. Als je ex je zo in deze toestand ziet zal hij of zij misschien medelijden met je krijgen, maar dat is het soort medelijden waarmee je ex geen indruk zult maken op je ex.

Dus denk eens goed na! Hoe zou je die gevoelens van verliefdheid weer kunnen stimuleren? Hoe kun je ervoor zorgen dat er weer spanning komt in je relatie, meer magie, meer lust en opwinding?

Je lichamelijk en geestelijk welzijn: HET wapen om je ex terug te winnen

Je hoeft niet kapot te gaan aan liefdesverdriet. Jouw verdriet kan twee dingen met je doen:
– het kan werken als een rem
– het kan werken als een catalysator om je motivatie te verhogen

Jezelf straffen is je kansen saboteren voor een betere toekomst. Je hebt misschien geen honger..maar dat is nog geen excuus. Zet een alarm op je telefoon, en dat wel 3x per dag. Forceer jezelf om toch maar iets te eten. Niet voor de smaak, maar simpelweg omdat dat een onderdeel is van je ex terug methode.

Dus voor een ieder die zegt “ik ga kapot aan liefdesverdriet en ik heb geen eetlust meer” , zie hier de oplossing: wat je tegen jezelf zegt gaat tegen het intrinsieke doel in wat je beoogt: je ex terug krijgen. Vraag jezelf af wat je echt wilt: je ex terug krijgen of verdrinken in je verdriet en er kapot aan gaan? Alleen jij kan deze vraag beantwoorden!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG