Ik Heb Al Jaren Liefdesverdriet… Wat Nu?

Als je een mooie relatie gehad hebt en je voelde je één met je dan kan het gebeuren dat je soms heel veel last gaat krijgen van liefdesverdriet. Je voelt een lege plek want je ex is niet meer bij je. In veel gevallen duurt het liefdesverdriet 2 weken maar het kan voorkomen dat je jaren kast hebt van liefdesverdriet. Het is moeilijker om daarmee om te gaan want na een paar weken moet je toch tegen jezelf zeggen dat het genoeg geweest is want je moet je werk ook weer gaan hervatten. Moeilijk of niet maar je moet er door. Het is heel goed mogelijk dat liefdesverdriet jaren kan duren, schaam je er niet voor, praat ervoor met kennissen!

Liefdesverdriet is soms als rouwen

Bij een dood van een geliefd iemand kan het ook jaren duren eer je uit het rouwproces bent. Bij liefdesverdriet werkt het ook hetzelfde ongeveer. Als liefdesverdriet jaren kan duren kan dat aan een paar dingen liggen: je had zo een hechte band met je ex of je ex deed je aan iemand denken bijvoorbeeld iemand die je gekend hebt met hetzelfde karakter. Er zijn een paar dingen wat je kan doen en een paar manieren hoe je beter niet te werk gaat. Maar het belangrijkste is dat je moet realiseren dat je ex er niet door gaat terugkomen, hoe moeilijk het soms te ervaren is.

Wat je beter niet doet

Als je in dit geval zit dat liefdesverdriet jaren duurt dan wordt je ex er niet beter door als je haar constant gaat smsen en bellen. Integendeel op het laatste kan het als stalken worden bezien en dan ga je bezoek krijgen van de politie en dat wil je absoluut niet. Als je vrienden ziet van je en de relatie is al een dik jaar uit, ga dan niet elke keer opnieuw beginnen praten van hoe goed jullie het hadden want zo blijf je ermee herinnerd worden en dan wordt het des te moeilijker ervan af te geraken.

Je kan er een keertje best over praten maar niet meer na een jaar want dat is al te lang geleden. Ga niet zielig gaan doen zodat men medelijden met jou gaat hebben noch je ex noch je vrienden hebben dan nog plezier om je aan te bekijken want je wordt als zielig bestempeld.

Wat je wel kan doen

Mochten jij en je ex toevallig op hetzelfde bedrijf werken ga haar dan niet onnodig negeren want dat kan als een belediging worden gezien. Zeg gewoon goedendag en dan heb je je plicht al gedaan. Verder niets mis mee. Ook al mocht je je ex elders terugzien bijvoorbeeld op straat groet je ex en doe er verder niets mee. Want jij behoudt je eer en zij heeft geen reden om te gaan roddelen omdat je zo rot doet tegen haar. Mocht je ex een nieuwe relatie hebben, laat haar gewoonweg met rust en gun haar de nieuwe liefde in haar leven. Ook al is het soms moeilijk om dat te realiseren dat er een nieuwe liefde in haar leven is, gun het haar en je hebt er verder geen last van.

Als liefdesverdriet jaren duurt, kun je soms wel aan de relatie terugdenken maar bouw dat af. Wees streng voor jezelf want hoe langer je in die cirkel blijft draaien, hoe langer het duurt om er bovenop te komen. De volksmond zegt ‘’er zijn genoeg vissen in de zee ‘’ en na een tijdje mag je best wel op zoek gaan naar een beetje geluk want iedereen heeft tenslotte recht op geluk!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG