Ik heb het uitgemaakt maar mis mijn ex

Het kwam opeens bij je op nadat je een fikse ruzie had met je ex: ik wil het uitmaken want mijn gevoelens zijn weg. Zonder dat je de tijd voor jezelf nam om goed over de consequenties na te denken, nam je toch het besluit om het uit te maken. En nu zit je in een hoekje te kniezen want je mist je ex. Het gemis is zo erg dat het zelfs pijn doet. Je vraagt je af: wat nu? Kan het nog goed komen? Welke weg moet ik bewandelen om het vertrouwen van mijn ex weer terug te winnen, ik heb immers stomme fouten gemaakt. In dit artikel hopen we je van goede adviezen te voorzien.

Toon interesse in je ex nadat je het hebt uitgemaakt

Je hebt je ex verlaten zonder enige reden of uitleg waarom je tot dit besluit bent gekomen. Je bent bang voor de reactie van je ex. Het terugwinnen van je ex zal niet gemakkelijk zijn, en we raden je aan voorzichtig te zijn met wat je zegt en doet. Je ex heeft namelijk nu sterk de neiging te denken dat je speelt met zijn of haar gevoelens.

Nadat je de regels van radiostilte hebt gevolgd en er enige tijd geen sprake is geweest van contact met je ex, en je goed hebt nagedacht over wat je werkelijk wilt, begin je geleidelijk aan steeds meer interesse te tonen in je ex. Dit kan op de volgende manieren:

Je stuurt je ex een aardig smsje en informeert hoe het met hem of haar gaat
Een week later like je de foto’s die je ex op facebook heeft gepubliceerd, maar niets meer dan dat
Je zegt iets aardigs over je ex tegen een of meerdere gemeenschappelijke vrienden

Een afspraak maken met je ex nadat je het hebt uit gemaakt

Nadat je zo nu en dan kort contact gehad heb met je ex via sms, stel je plotseling voor om eens met elkaar af te spreken. Het kan zijn dat je ex niet positief reageert op je uitnodiging (dat kan zijn vanuit wraak), je ex zegt bijv. dat hij of zij niet beschikbaar is, maar laat je niet van de wijs brengen! Blijf geduldig en accepteer wat je ex vervolgens voorstelt om zodoende te laten zien dat je je ex plezier wil doen.

Het meest belangrijke moment bij het terugwinnen van je ex is de eerste ontmoeting na de breuk. Dat is het moment waarbij alle herinneringen weer naar boven komen, zowel in negatieve als positieve zin. Je zult dus al je charmes in de strijd moeten gooien om een goede positieve indruk achter te laten op je ex.

Ik heb het uitgemaakt maar mis mijn ex: hoe je excuses aanbieden aan je ex als je je ex mist

Als je het hebt uitgemaakt met je ex en je mist haar of hem, dan zul je tijdens deze eerste ontmoeting iets moeten doen of zeggen dat je ex enorm plezier doet. Je kunt je kort excuseren voor de stomme fouten die je hebt gemaakt tijdens jullie relatie zonder daar al te veel over uit te wijden. Vertel haar dat je nu begrijpt hoe je ook anders had kunnen reageren en dat je spijt hebt van je beslissing.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG