Ik heb liefdesverdriet. Hoe kan ik de pijn stoppen?

Ik heb liefdesverdriet en het doet afgrijselijk veel pijn. De meeste mensen die liefdesverdriet hebben voelen niet alleen geestelijk, maar letterlijk lichamelijk veel pijn.

Het verliezen van een geliefde is inderdaad heel moeilijk en traumatisch. Je moet bovendien ook nog toegeven dat het allemaal waar is, waar dat je de liefde niet meer krijgt terwijl je die altijd, waar dat de relatie waar je zoveel van verwachtte opeens ophoudt te bestaan. Zonder het te realiseren slaan we de verkeerde weg in en vallen we in onze eigen valkuil.

In een valkuil? Jazeker, lees verder wat we hiermee bedoelen.

Ik heb liefdesverdriet en maak een compromis met mezelf

Inderdaad, als je lijdt aan liefdesverdriet dan riskeer je allerlei compromissen te maken met jezelf. Je accepteert namelijk het onmogelijke, zoals bijvoorbeeld vrienden blijven met je ex om toch maar nog een beetje in de buurt van je ex te kunnen blijven. Het geeft je een vals opgelucht gevoel en je loopt het gevaar dat je zodoende nooit van je liefdesverdriet af komt maar dat je er eerder in blijft hangen.

Want het eerste wat een ex denkt is “ik moet weg uit deze relatie want ik word hier ongelukkig als ik er in blijf”. Na de relatiebreuk wil een ex dus zeker niet meteen de relatie terug. Bovendien is het nemen van een beslissing om te stoppen met de relatie voor je ex ook zeker niet gemakkelijk geweest. En al komt je ex terug, de relatie zal nooit meer hetzelfde zijn, en dat zou je ook niet moeten willen. Je hebt namelijk samen met je ex in een illusie geleefd en daarom liepen de dingen fout. Liefdesverdriet Boek

Het is zeker niet gemakkelijk als je liefdesverdriet hebt. Het is een pijn die ingrijpend is, het voelt als zielepijn. De pijn moet ook niet worden onderschat. Iemand die zegt ‘ik heb liefdesverdriet’ gaat altijd een rouwproces in.

Daarom is het nodig om dat verdriet te uiten, door er  met iemand over te praten. Je verdriet opschrijven kan ook heel therapeutisch werken. Je kunt ook hulp zoeken bij mij als je van je liefdesverdriet wilt afkomen, of je nu je ex terug wilt of niet. Daar kunnen we het samen over hebben uiteraard.

Omgaan met liefdesverdriet: onderneem actie

Heb je liefdesverdriet, zorg dan dat je niet passief blijft afwachten totdat dat nare gevoel over is maar onderneem actie. Wat bedoelen we hier precies mee? Mensen die zeggen ‘ik heb liefdesverdriet’ zoeken enerzijds naar manieren om zich beter te voelen maar aan de andere kant is daar ook het lusteloze gevoel van nergens zin in hebben.

Toch is het beste medicijn om actief te zijn. Waarom? Omdat je dan beter alle negatieve energie in jezelf kunt lozen. Je moet weten dat als je liefdesverdriet hebt dat je dan door allerlei fasen gaat. Wat je hiervan moet meenemen is dat de wereld niet vergaat als je door je ex bent afgewezen, ook al lijkt het van wel. Eens zal voor jou ook de zon weer schijnen, of dat nu met je ex is of zonder je ex. Je moet ook weten dat het noodzakelijk is om eerst op eigen benen te staan alvorens je ook maar probeert je ex terug te winnen. De enige houvast die je nu hebt is er door simpelweg in te geloven dat je het kunt en dat je je ex niet nodig hebt om gelukkig te worden.

Ik heb liefdesverdriet en ik ga eraan kapot

Nee, je gaat helemaal niet kapot als je ex je niet terug wilt. Zoals je ongetwijfeld veel op deze website hebt kunnen leven is het heel belangrijk dat je leert zeggen “ok, ik heb liefdesverdriet, ik weet dat ik er straks wel weer bovenop kom, want pas alleen dan kan ik weer contact opnemen met mijn ex en op een ontspannen manier met mijn ex praten zonder dat ik in paniek hoef te raken”.
Bedenk ook dat je helemaal niet aantrekkelijk bent door te zeggen ‘ik ga kapot aan liefdesverdriet’. Wie wil er nu een relatie hebben met iemand die vol zit met zelfmedelijden?

Dus wil je je ex terug krijgen? Begin dan eerst met serieuze stappen om van je liefdesverdriet af te komen. Bedenk dat je aan de vooravond staat van een geheel nieuwe fase in je leven, waarvan de kans zeer groot is dat deze gelukkiger zal zijn dan je ooit had durven hopen. Begin dus met het accepteren dat je liefdesverdriet hebt, maar transformeer deze ervaring niet in een tragedie!

Uiteindelijk is geen enkele relatie eeuwig. Je komt bij elkaar om van elkaar te leren en mooie momenten met elkaar te beleven. Zeg dus nooit “ik heb liefdesverdriet en ik zal nooit meer zoveel van iemand kunnen houden. De liefde zit in jezelf en zolang die in jezelf zit zul je altijd liefde blijven aantrekken!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG