JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Ik heb spijt dat ik ben vreemd gegaan. Ik wil mijn ex terug!

Er zijn talloze redenen waarom men uit elkaar gaat, maar één reden die het moeilijkste is te vergeven is toch wel dat men is vreemd gegaan. Hoe kun je je ex die bittere pil laten slikken?
Hoe kun je nu bewijzen dat wat je hebt gedaan niets voorstelt, en dat het gaat om een ernstige fout die je nooit weer zal begaan?

Het banaliseren van ontrouw

Je partner ontrouw zijn is iets wat vrij banaal is geworden in onze huidige maatschappij. Zelfs de wetgeving is coulanter geworden ten aanzien van scheidingen die veroorzaakt worden door ontrouw. Tot 1975 was ontrouw een overtreding. De ontrouwe partner liep het risico een boet te krijgen, en in sommige gevallen volgde zelfs gevangenisstraf. Tegenwoordig heeft de wet zich aan de huidige normen van de maatschappij aangepast.

Op sommige dating sites krijg je zelfs het idee dat het heel normaal is om je partner ontrouw te zijn, en dat het goed zou zijn om je relatie een boost te geven. Ook op de werkvloer wordt er heel gemakkelijk gesproken over ontrouw, dus het is steeds makkelijker geworden om vreemd te gaan.

Voordat je je ex terug wilt winnen  is het zaak om erachter te komen wat de reden was waarom je was vreemd gegaan. Je kunt je natuurlijk niet gaan verschuilen achter de reden dat ontrouw vandaag de dag veel voorkomt. Stel je voor dat je tegen je ex zegt: “schat, ik heb spijt dat ik ben vreemd gegaan, maar ja weet je, bij die en die is het toch ook gebeurd en ze zijn toch ook nog bij elkaar”. Weinig kans dat je ex je stelling zal beamen en of hij/zij je ooit nog wil zien.

Nee, doorgaans gaat men vreemd omdat er wat mis is in de relatie.

Ik geef je hierbij de  3 meest voorkomende redenen waarom men vaak vreemd gaat:ik heb spijt dat ik ben vreemd gegaan

1. De rek is eruit: hetzij bewust, hetzij onbewust, je voelt je niet meer zo happy in je relatie en je wilt graag ontsnappen aan de routine of sleur die is opgetreden

2. Verliefdheid: dit komt eigenlijk op hetzelfde neer. Je wordt namelijk niet zo maar verliefd op een ander.

Ook hier kan het zijn dat je niet meer voldoende aandacht van je partner krijgt (en dat jij er ook niet alles aan hebt gedaan om die te geven, want immers, wat je geeft krijg je vaak dubbel en dwars terug). Vaak is het zo dat er sprake is van verwarring: “ben ik nu verliefd op 2 personen” en “wie moet ik nu kiezen?”
3. Wraak: er is vaak sprake van een machtsconflict in een relatie. En als dit niet wordt uitgeproen dan geeft dat enorm veel frustratie. Ik krijg namelijk vaak te horen van mensen die mijn blog bezoeken: “hij heeft me slecht behandeld, dus ben ik naar bed geweest met een ander”

Hoe kun je nu vergeving vragen als je spijt hebt dat je bent vreemd gegaan?

Allereerst dien je de boosheid van je ex te respecteren. Dat doe je door hem/haar een brief te schrijven als praten niet meer mogelijk is. Als je ex heeft gezegd niets meer van je te willen horen, dien je dat te respecteren en hem/haar die ruimte te geven door te zeggen dat je dat absoluut begrijpt.

Vervolgens, als jullie dan na enige tijd tot een gesprek komen, zul je eraan moeten denken om de volgende 2 punten in acht te nemen:

1. Je legt de context uit waarin het is gebeurd, en de elementen die daar een rol in speelden: jullie relatieproblemen, persoonlijke problemen, tijdelijke verwarring, alcohol, zoals een advocaat ook de belangen behartigt van de dader met als doel een beter inzicht te krijgen in de beweegredenen van de daad

2. Uitleggen dat het ging om slechts 1 keer en dat je er zodanig van geleerd hebt dat je belooft het nooit meer te doen

Natuurlijk is het mogelijk dat je ex nog zo kwaad is dat hij/zij niet in staat is naar je te luisteren. Zorg er dan in ieder geval voor dat je rustig blijft en meester over je emoties. Stel je begripvol op. Het is echt niet eenvoudig om vreemdgaan te accepteren. Je hebt namelijk je ex gekwetst en hij/zij heeft het vertrouwen in je verloren. Als jullie liefde sterk genoeg was kun je ook dergelijke problemen overleven. Wees dus tactisch, begripvol en geduldig en laat zien dat je nog in jullie relatie gelooft!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl