• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ik herken mijn ex niet meer

Een liefdesaffaire kan plotseling een andere wending krijgen en voor ongelooflijk veel leed zorgen, zoals Emma* het uitlegt. Nog enkele weken geleden had deze jonge vrouw een perfecte relatie met haar partner; Haar wereld stortte echter in 1 klap ineen terwijl ze niets had zien aankomen.

Haar vriend had haar opeens verteld dat hij niet meer gelukkig was met de relatie en dat hij haar autoritaire karakter niet meer kon verdragen. Jaloezie en onbesproken regels hadden de liefde in het hart van haar ex uitgedoofd.

Emma vertelt dat ze haar ex niet meer herkent, dat hij gemeen is geworden en net doet alsof de 2 jaar dat ze samen waren niets meer betekent. Er is echter wel een logische verklaring, en daarom nodig ik je uit om de rest van dit artikel te lezen. Misschien dat je jezelf in de situatie herkent. In dat geval raad ik je aan de tips hieronder toe te passen.

IK HERKEN MIJN EX NIET MEER. HIJ IS TOTAAL VERANDERD !

Beste Michelle,

Mijn naam is Emma*. Het is nu 2 weken geleden dat mijn ex het heeft uitgemaakt, en dit na 2 jaar. We zijn 22 en 23 jaar et we begonnen al plannen te maken, zonder ons te overhaasten. We hadden een lange afstandsrelatie (300 km) maar we hebben geprobeerd om elkaar zoveel mogelijk te zien. Onze band was heel hecht. We waren eigenlijk zowel een koppel en beste maatjes.

Maar ik realiseer me niet, sinds hij weg is, dat ik niet meer tegen de afstand kon en het feit dat ik hem zo weinig zag. Maar onbewust wist ik dat er een soort van vertrouwen tussen ons was. En ik geef het toe, ik was niet altijd even aardig. Hij kwam steeds weer naar mij toe zodat de sfeer weer beter werd.

Eigenlijk hebben we hier nooit echt over gepraat. We gingen altijd al snel over op een ander onderwerp en ik realiseer me nu dat we meer met elkaar hadden moeten praten, maar toch, het ging altijd prima tussen ons. …

Hier is het bewijs. Een maand geleden waren we samen op vakantie en het ging super tussen ons en toen we weer thuis waren, terug naar de dagelijkse routine, werd ik heel depressief waarna hij me zei dat hij er genoeg van had en het uit wilde maken. Ik geef het toe dat wat ik zei en deed niet goed was, en dat ik positiever had moeten zijn. Maar ja, helaas realiseer ik me dit nu pas achteraf.

Ik ben zeker niet gemakkelijk en ook ben ik nogal impulsief. Ik kan niets voor me houden of ik gooi het eruit. Hij kent me door en door. Hij wist dat er iets moest gebeuren opdat ik mijn ogen zou openen. Hij zei tegen met “ ik hou van je, ik wil echt weer opnieuw beginnen maar ik zeg tegen mezelf dat je niet zal veranderen en dat “ als we voor elkaar bestemd zijn we heus wel weer bij elkaar komen” en ook “ misschien dat ik over een maand zeg dat ik een stomme fout heb begaan door het uit te maken”.

En natuurlijk was mijn reactie niet zoals jij vertelt in je videos. Ik huilde, smeekte hem terug te komen, mij een kans te geven of er tenminste over te praten. Ik heb zelfs voorgesteld om elkaar te blijven zien, maar hij wou hier niet op ingaan. Hij is heel volhardend en is zelfs opeens gemeen tegen mij. Hij zegt nu dat hij niet gelukkig was met mij en hij er geen moeite meer voor ging doen om me te zien. Maar ik vind dit nogal tegenstrijdig want 3 weken daarvoor waren we samen met zijn familie, en toen was hij heel lief en romantisch. Hij is ook beslist niet het type die doet ‘alsof alles goed gaat terwijl er van alles aan de hand is.

Ik heb vrienden die ik erover heb verteld (ik weet dat het geen goed idee is) en ik heb hun verteld dat het definitief over is tussen ons, en toch vertelt hij me “zelfs nu we niet meer samen zijn, er toch altijd voor me zal zijn”

Mijn ouders hebben hem een berichtje gestuurd om te proberen hem te helpen omdat hij zich verloren voelde. Ze kennen hem goed want hij kwam altijd vaak bij ons over de vloer. Hij zei dat hij “ ongelukkig was maar dat hij helemaal op was, dat hij niet meer met me verder wil en dat ik hem onbewust verbood uit te gaan met zijn vrienden om ruzies te vermijden. Toen mijn ouders probeerden hem verklaringen te geven heeft hij daarna niet meer geantwoord.

Sindsdien heb ik het contract verbroken. Onlangs was mijn facebookaccount gehacked en hij kreeg allerlei rare berichten, zo genaamd van mij afkomstig. Hij werd heel boos en hij geloofde me niet toen ik uitlegde dat mijn account was gehacked. Ik heb hem toen een bewijs gestuurd, maar hij antwoordde me niet. Hij begon me overal te blokkeren (whatsapp, twitter), maar ik reageerde hier niet op.

Maar ik voel me ontzettend slecht en heel verdrietig, en naarmate de dagen verstrijken, hoe slechter ik me voel. Het doet me zo’n pijn dat hij zo veranderd is. Ik kan het niet geloven.

Ik zeg tegen mezelf dat het onmogelijk is om 2 mooie jaren zomaar te vergeten, maar nu heb ik zo mijn twijfels. Ik herken mijn ex niet meer. Het is echt dag en nacht verschil. Hij is zo ontzettend veranderd.

Ik zie via de accounts van mijn vriendinnen dat hij zijn profielfoto heeft veranderd en meisjes van school heeft toegevoegd. Ik probeer mijn leven weer op te pakken maar ik mis hem zo erg. Ik kan er echt niet meer tegen.
Ik hoop echt dat we weer samen komen. Iets in mij vertelt me dat het nog niet helemaal over is. Ik heb geen signalen ontvangen dat hij anders is gaan denken, en ook geen kans gehad om te bewijzen dat ik veranderd ben.

Ik probeer mijn focus te verleggen na de breuk, om mijn vrienden te zien, naar school te gaan, maar niets veranderd. Hij is steeds in mijn gedachten. En het vreet aan me als ik zie dat hij zich (schijnbaar) prima voelt nu we niet meer samen zijn. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Mijn gevoelens zijn echt, ik heb nog nooit zoveel van iemand gehouden, en ik weet dat hetzelfde geldt voor hem. Hij heeft me immers verteld dat gevoelens niet zomaar van de ene dag op de andere dag weg kunnen zijn. Dus hopelijk kun je me helpen of me uitleggen wat ik moet doen. Ik heb al heel veel artikelen op de website gelezen, ik probeer je adviezen allemaal op te volgen. Ik zou ook graag je hulp willen voor het schrijven van een brief aan mijn ex . Ik ben namelijk bang dat hij het verkeerd gaat oppakken.

Alvast bedankt!

Emma

Eeen Vreemde Worden Voor Je Ex Is Niet Gemakkelijk

Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt want een relatie die plotseling over is kan een enorme psychologische schok teweeg brengen. Het is niet eenvoudig te zeggen « ik herken mijn ex niet meer» want toen jullie samen waren was hij geweldig terwijl hij nu net doet alsof je niet bestaat, of erger nog, alsof je nooit hebt bestaan.
Er zijn eigenlijk 2 verklaringen hiervoor. Hij is kwaad op zichzelf, dat hij niet anders heeft gehandeld en openlijk zijn problemen met je heeft besproken toen jullie nog samen waren. Ook is hij bang om opnieuw slachtoffer van je te worden, want zijn gevoelens zijn er echt nog wel. Maar zodra hij de balans opmaakt realiseert hij zich dat tijdens jullie relatie hem de “ vrijheid”in het maken van keuzes werd ontnomen. Immers je verbood hem nogal wat. Hij voelde dat hij het niet kon maken om die onbesproken regels te overtreden, omdat dat de sfeer tussen jullie zou verpesten, en hij bang was dat je boos zou worden. Blijkbaar is hij daar heel gevoelig voor.

Je legt me uit dat je weinig zelfvertrouwen hebt en toch heb je geen gemakkelijk karakter en sta je af en toe op je strepen. Dat gaat vaak niet samen. Ik denk dat je een sterke neiging hebt om grip te houden op situaties en dat je graag ‘ de broek aanhebt’ als het gaat om keuzes maken. Hij kon er op een gegeven moment niet meer tegen. Nu ziet hij je als iemand die heel negatief is, dus je doel is om dit te keren. Je zult dus ongelooflijk hard aan jezelf moeten werken. Er kan lange tijd overheen gaan vooraleer hij zich gaat realiseren dat je ook daadwerkelijk bent veranderd. Denk niet dat je dat voor elkaar krijgt in een paar weken tijd. Het kan soms maanden duren. Het is essentieel dat zijn woede verdwijnt. Ga hierover niet in discussie met vrienden of familie. Je riskeert dat zij zich ermee gaan bemoeien en dan riskeer je dat je het helemaal verpest.

Je voelt je verloren nu en je vraagt me om advies wat je nu moet doen: hem proberen terug te winnen of doorgaan met je leven. Uiteindelijk is dit een keuze die je zelf moet maken, maar 1 ding hierbij is belangrijk: dat je geen spijt krijgt over 3 maanden, een jaar of zelfs 5 jaar. Je zegt zelf dat je steeds aan hem denkt. Het gaat er dus om dat je niet alleen heel hard aan jezelf gaat werken maar er ligt voor jou nog een tweede taak: je relatie herstellen.

Als je hiervoor geen duidelijke strategie voor ogen hebt, dan zal het je niet lukken om bij hem een reactie uit te lokken. Daarentegen is het zo dat als je op een juiste manier gedraagt en handelt je aanzienlijk je kansen vergroot.

Nu is hij erg boos maar feitelijk gezien de meest droevige van jullie twee. Niet alleen realiseert hij zich nu dat hij heeft geleden maar dat alle ellende is voortgekomen door jouw gedrag. Dit alles leg ik haarfijn uit in mijn ebook “ Win Hem Terug”

Je moet zijn houding zoals die nu is accepteren, en hem ook bewijzen dat je je wel degelijk realiseert wat er is gebeurd en dat je bezig bent met jezelf daarin veranderingen aan te brengen. Maak hem duidelijk dat jij hem niet ziet als de ‘ boosdoener’ in dit verhaal en dat jij de ‘ vriendelijkheid’zelve bent en geen schuld hebt .

Er zijn nu eenmaal dingen gebeurd waar jij niet goed mee wist om te gaan. Het is niet gemakkelijk om geleidelijk aan een vreemde te worden voor je ex, en anderszijds is het ook niet gemakkelijk te accepteren dat dit nu eenmaal een feit is. Accepteer ook dat hij nu andere meisjes toevoegt op facebook want het is niet goed voor je dat je hem blijft zien als ‘ de slechterik’

Neem je verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd en laat hem zien dat dingen kunnen veranderen, door volgens een bepaalde volgorde te handelen. et lui démontrer que tout peut changer. Nadat je een rustpauze hebt ingelast raad ik je inderdaad aan een brief te schrijven, maar let op: doe dit wel op een juiste manier (zie “ Win Hem Terug” ). Het gaat er niet om om hem via die brief terug te winnen, maar in de eerste plaats om het contact te herstellen, je moet hem bewijzen dat je in staat bent iemand gelukkig te maken en dat je zelf ook gelukkig kunt zijn met een lange afstandsrelatie.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG